Nagyon kis mennyiségben naponta találkozhatunk alumíniummal a szervezetünkben. Találhatunk a konzervekben, sok kozmetikai termékben és különböző gyógyszerekben is. Az étkezések során sajnos több jut be a szervezetünkbe az étkezések alatt. Ha új alumíniumedényt veszünk, akkor érdemes néhányszor vizet forralni benne addig, amíg az edény alja matt színű nem lesz. Ez egy természetes oxidáció, ami által új réteg védi a szivárgástól az edényünket, és így a belőle fogyasztott étel sokkal egészségesebb lesz. Sokkal veszélyesebb az alufóliába csomagolt étel sütése. Nagy hőfokon a fólia fémtartalma elkezdhet szivárogni az ételünkbe. Sőt, minél nagyobb hőfokon és minél több ideig sütjük benne, annál jobban nő a fémtartalom szivárgása. Tehát sütni semmiképpen sem ajánlott alufóliában, inkább használjunk porcelánt. A hideg étel nem jelenthet gondot rövid időre, de hosszabb időre ne hagyjuk benne, mert a benne lévő fűszerek is oldhatják az alumíniumot. Ajánljuk, hogy a hűtőben lévő más...
Ne csomagoljuk alufóliába az ételt!
Forrás:
webshop.hillvital.hu
Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
- Csökkentették az ideális vérnyomás mértékét: mutatjuk, mikortól számít magasnak
- Jól járhatnak a nyugdíjasok a kormány új számai szerint
- Embertelen eszközhöz nyúlt Putyin az ukrán háborúban: az egész európai légiközlekedés veszélyben?
- Most már biztos, Szoboszlai aláírta új szerződését, itt folytatja a Liverpool focikiválósága
Itthon
- 2024. May 2., 20:52
Ciki! Szentkirályi nagyot akart ígérni – Csak nem sikerült
Itthon
- 2024. May 2., 20:37
Reszkethetnek az Aldi dolgozók – Nem köszönik meg, ha ezt Magyarországon is bevezetik
Itthon
- 2024. May 2., 20:13
Feldobta a víz – Megjelent a Tisza Párt első fővárosi polgármesterjelöltje – Karácsony Gergely rögtön bele is állt
1 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás
További ajánlatok
Szórakozás
- 2024. May 2., 08:53
Erdélyi Mónikának elege lett, hogy tehénnek nevezik – Húsz kilót fogyott Jákob Zoli segítségével
Nagyvilág
- 2024. May 1., 22:35
Egyetemen csapott le a rohamrendőrség, őrizetben a palesztinpárti tüntetők
Itthon
- 2024. May 1., 13:17
Bőnyi tragédia: sírva ébredt a győri kórházban Mirella, a megkéselt lány
mint már mondtam csak a lúgok oldják a savak nem tehát pl. a cukor se, jó meszet ne tartsunk ilyen edénybe, még egy az erős lúgok pl. nátronlúg, kálilúg is csak nagy töménységben melegítés alatt kezdik bontani, amit meg az oxidációról hablatyolt a cikk merő marhaság, normál hőmérsékleten évtizedek alatt lesz a felszínén elox, az az anyag amit galvánfűrdőbe, áramhatása alatt képződik a felszínen!!!Viszont az is igaz az elox réteg nagy ellenállású, és kemény réteg, ezzel szoktuk az aluból készült tárgyakat tartóssá tenni!!!Az eloxált felületet, még a nátronlúg is hosszabb idő alatt kezdi el lemarni!!!