Nagyon kis mennyiségben naponta találkozhatunk alumíniummal a szervezetünkben. Találhatunk a konzervekben, sok kozmetikai termékben és különböző gyógyszerekben is. Az étkezések során sajnos több jut be a szervezetünkbe az étkezések alatt. Ha új alumíniumedényt veszünk, akkor érdemes néhányszor vizet forralni benne addig, amíg az edény alja matt színű nem lesz. Ez egy természetes oxidáció, ami által új réteg védi a szivárgástól az edényünket, és így a belőle fogyasztott étel sokkal egészségesebb lesz. Sokkal veszélyesebb az alufóliába csomagolt étel sütése. Nagy hőfokon a fólia fémtartalma elkezdhet szivárogni az ételünkbe. Sőt, minél nagyobb hőfokon és minél több ideig sütjük benne, annál jobban nő a fémtartalom szivárgása. Tehát sütni semmiképpen sem ajánlott alufóliában, inkább használjunk porcelánt. A hideg étel nem jelenthet gondot rövid időre, de hosszabb időre ne hagyjuk benne, mert a benne lévő fűszerek is oldhatják az alumíniumot. Ajánljuk, hogy a hűtőben lévő más...

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Néhány tény erre a zagyvaságra az alumínium a savaknak ellenáll , csak a lúgok bontják, az olvadás pontja 600 fok felett van, nem hiszem hogy bárki ekkora hőmérsékleten süt, vagy főz,
mint már mondtam csak a lúgok oldják a savak nem tehát pl. a cukor se, jó meszet ne tartsunk ilyen edénybe, még egy az erős lúgok pl. nátronlúg, kálilúg is csak nagy töménységben melegítés alatt kezdik bontani, amit meg az oxidációról hablatyolt a cikk merő marhaság, normál hőmérsékleten évtizedek alatt lesz a felszínén elox, az az anyag amit galvánfűrdőbe, áramhatása alatt képződik a felszínen!!!Viszont az is igaz az elox réteg nagy ellenállású, és kemény réteg, ezzel szoktuk az aluból készült tárgyakat tartóssá tenni!!!Az eloxált felületet, még a nátronlúg is hosszabb idő alatt kezdi el lemarni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.