Fogyasszunk teljes kiőrlésű táplálékokat, hiszen a rostok pozitív hatással vannak szervezetünk működésére, gyorsítják emésztésünket. Bizonyított, hogy az emberiség a Közel-Keleten már az i.e. 8. évezredben is termesztett gabonát, s a termesztett magvakból kelesztéssel kenyeret készített. A teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk jó hatással vannak a szív- és érrendszeri betegségekre, a 2-es típusú cukorbetegségre, a rosszindulatú daganatokra. Ezen kívül csökkentik az elhízás kockázatát is. Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű folyadékot igyunk a teljes kiőrlésű kenyér, péksütemény mellé. A magas rosttartalmú ételekben a rostok megkötik a vizet, s csak akkor tudnak megduzzadni, ha bőséges folyadékot kapnak. A terjes kiőrlésű ételek jó hatással vannak a koleszterinre, az epe- és zsírsavakra, valamint egyenletes szinten tartják a vércukorszintet is. A gabonaszemek csírájában E-vitamin, a héjában és a héj alatti részben pedig a B-vitamin többféle változata megtalálható. Ez az...

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.