Egyik legismertebb édesítő gyógynövény a sztívia , de vannak kémiai úton előállított édesítőszerek is, de az ilyen idegméreg, kémiai hulladékokkal (mint az aszpartám) nem foglalkozunk. A sztíviát intenzív íze miatt csak kis mennyiségben érdemes használni. Megvásárolhatjuk por vagy akár folyadék formájában is. De most az a kérdésünk, hogy használhatóak- e sütéshez? A sztívia állja a hőt, ezért használhatjuk sütéshez és főzéshez is. Kiváló lehet sütemények, teák, kávék, pudingok, turmixok édesítésére. Ha süteményt készítünk vele, akkor adjunk a tésztához egy kis szódabikarbónát, mivel a sztíviának nincsen állagjavító hatása. A sztívia nem karamellizálható, és ha túl sok mennyiségben használjuk, akkor lehet egy kis keserű utóíze is.
Forrás:
webshop.hillvital.hu
Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás