Egyik legismertebb édesítő gyógynövény a sztívia , de vannak kémiai úton előállított édesítőszerek is, de az ilyen idegméreg, kémiai hulladékokkal (mint az aszpartám) nem foglalkozunk. A sztíviát intenzív íze miatt csak kis mennyiségben érdemes használni. Megvásárolhatjuk por vagy akár folyadék formájában is. De most az a kérdésünk, hogy használhatóak- e sütéshez? A sztívia állja a hőt, ezért használhatjuk sütéshez és főzéshez is. Kiváló lehet sütemények, teák, kávék, pudingok, turmixok édesítésére. Ha süteményt készítünk vele, akkor adjunk a tésztához egy kis szódabikarbónát, mivel a sztíviának nincsen állagjavító hatása. A sztívia nem karamellizálható, és ha túl sok mennyiségben használjuk, akkor lehet egy kis keserű utóíze is.

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.