A szexuális zaklatással vádolt egykori színházigazgató közleményben reagált.

Marton László bocsánatot kért
Fotó: Youtube

Íme Marton László MTI-hez eljuttatott közleménye változtatás nélkül:

Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan – nagyrészt névtelen – közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hmmm, ... Azert ha valaki erre kepes, es all elebe egy komolyabb belso vizsgalatnak, talan megse annyira "Saros(di)?"
Jo lenne, ha tisztazodhatna az ugy,...
Aki Én
Eszembe sem jutott, hogy bárkit is zavarhat, ha arcába lógatom koktélvirslimet, miközben beteg haverom a hátsó ülésen veri ki magának.
Aki Én
@karma1: Ez olyan Kiss Lászlós ügy. Persze, hogy tagad, majd mikor szorul a hurok, akkor nem feljelent, hanem bocsánatot kér. Szerintem itt nincs kérdés.
És hidd el, hogy nem fog mindenki jelentkezni. Sokan szégyenlik, sokan megtették amit kért, sokan pont attól félnek, hogy a társadalom őket hibáztatja...
karma1
@Aki Én: Lehet, hogy Marton csunya dolgokat muvel. De ha en egy jo csaj vagyok, es azt akarom, hogy a legujabb produkciojaban fellephessek egy jo szerepben, es ezert lesz@pom Martont, akkor bizony en is prostitualtam magam a vegletekig, es ne csodalkozzak, hogy a kovetkezo darabnal is elvarja majd, hogy igy tegyek.
Es ha megsem kapom meg a szerepet, vagy csak egyszer kaptam valami jot, aztan hosszu ideig a kispadon varhattam az uj szerepre, akkor beduhodok, es kiallok a nyilvanossag ele, hogy mit csinalt velem a Marton. Mert azert ket oldala van minden igazsagnak, meg akkor is, ha megallapitjuk, hogy csunya dolog volt Marton allitolagos tette.
Meg mindig nem ertem, 20 ev utan mit akart ez a bige?
picike1
@karma1: te mit csinálhál ha férfi lennél és én öledbe hajtanám a fejemet ? he ? ezt tett e e a lillácska is talán ? he heh hát tudod akkor még ő is fiatal volt és szerintem nyilik a bicska a zsebbe
karma1
@picike1: haha, ez jo volt picike1! Gyorsan elszaladtam volna, es mondtam volna, hogy "Lillacska, ne, ne,... mert bejohet a titkarnom...!"
Es ettol meg Lillacska eloallhat 20 ev mulva az edes bosszujaval, mert akkor a forendezo ur visszautasitotta...:o))))
Nagy fegyver a ferfiak hatalma az egyik oldalon, es nagy fegyver egy nonek az, hogy eloszor a bajaival elcsabit egy ferfit, aztan ha megse jon ossze ugy a dolog , ahogy o akarja, akkor kigyot-bekat mond a ferfira,...:o)))
Most majd ,meglatjuk, Lilla gyorsan megbocsajtott...:o)))
picike1
@karma1: tudod e a médiában most az a divat mindegy mit csak irjanak roluk ez van de én akkorát nevettem most hogy na egy napi viccnek megfelelt :sicc lilla !
Aki Én
@karma1: Hidd el, akik megtették ilyen-olyan okból, azok nem jelentkeznek.
Abban is biztos vagyok, hogy nem könnyű egy ilyen ,,élményt" hordozni, megosztani. Az is biztos, hogy soha el nem felejted, meg nem bocsájtod. Ezek a lányok szinte gyerekek voltak, tapasztalatlan 18-22 és körüliek.
Szíve joga hurcolni, azonnal megosztani, vagy akár évtizedek múltán. Ezen nem múlik semmi az elkövetés tényének szempontjából.
Az is beszédes, hogy a szakmabeliek egyike sem kételkedik. Elítélik, vagy az áldozatot hibáztatják, esetleg védik Martont a teljesítményét emlegetve. De egyik sem mondja, hogy ez nem igaz. Ha valaki, ők tudják mi megy a színfalak mögött.
Egy biztos, tehetségkutató kanapé, illetve szereposztó dívány létezik.
karma1
@picike1: Ez volt Gabor Zsazsa mondasa:"Mindegy, hogy mit beszelnek rolad, csak beszeljenek!" (Igaz viszont, hogy oneki csak botranyai voltak, 2-3 filmben jatszott, de az egyik legtehetsegtelenebb szineszno volt...:o)))) nCsak jol tudta kommunikalni magat, hihi...:o))
picike1
eső után már hiába a köpönyeg !!@karma1:
picike1
Mindent a maga idejében kell intéznie mindenkinek !!!@karma1:
karma1
@Aki Én: Hidd el, nem a levegobe beszelek: az azonnali cselekedet, ellenlepes, feljelentes, vagy mas modon valo megoldas rengeteget segit az egesz ugy helyreteteleben...
Lilla 20 evig babusgatta a depijet amit - ha Weinstein ugye nem jon - a kovetkezo 20 evben is sikeresen eldajkalgat, es raaggathatja az osszes frusztraciojat, depressziojat...(Tudod, kb az az alapszitu, hogy mindent visszavezetnek a nehez gyermekkorra: ha valaki 45 evesen megoli az anyjat, akkor azert tette a kis lurko, mert 6 eves koraban nem kapta meg a kisvasutjat karacsonyra. Ha dadogott, vagy ejszaka bepisilt, szinten erre visszavezethette... Lehet, hogy szegeny Lillanak is ez volt az a jo kis indok, amire minden gondjat, bajat visszavezethette, okolhatta erte a sokkot, amit az eset megtortentekor kapott. (Ja, es o sem egyszer ult be a bomosbe...) Aki egesz eleteben okokat, kifogasokat , bunbakokat keres, az amellett, hogy sosem lesz boldog, meg masoknak az eletet is el tudja rontani.
Mindennel izgalmasabb szamomra, hogy Eszenyiben lesz-e annyi gerinc, hogy onszantabol lemond, es ha nem, akkor ki fog jonni forendezonek, kinek az erdekei jonnek most eloterbe?
Nagyon imadkozzon Lilla, hogy nehogy valaki olyan, aki mar egyszer indult az igazgatoi szekert, es akkor nagyon alulmaradt (Balazs Peterre gondolok), vagy eppen maga Lilla ferje jusson pozicioba, mert akkor rola az Isten se fogja lemosni, hogy a felesege nyomoran keresztul jutott helyzetbe... Bonyolult kerdesek ezek, es meg semminek sincs vege, jonnek az "utorezgesek"...
Aki Én
@karma1: Nem könnyű ilyen teherrel élni és azt megosztani sem. Nézd meg hányan követik, és minden vélemény szerint a töredéke sem. De nem is ez a lényeg.
Szerinted Marton tett volna egy bocsánatkérés szerű nyilatkozatot, ha ez nem igaz?
Szerintem az is benne lehet, hogy így talán kevesebben jelentkeznek.
Kiss László ügy??? Abból is sokat tanultak. Már nem mondják, hogy hazugság, őt nem védik olyan hevesen.
Macskaszem
Én elhiszem, hogy egy nemi erőszak életre szóló nyomot hagy a lélekben, de 20 év után még a legmélyebb gyász is enyhül, nem beszélve arról, hogy ebben az esetben nem volt erőszak. Elővette, felkínálta, a nőnek meg nem kellett, és ennyi. Nem akkora tragikum ez, hogy még 20 év múlva is álmatlan éjszakákat okozzon, és minden újság címlapon hozza.
a helység kalapácsa
Rengeteg ember élete ment tönkre emiatt a szutyok miatt, aki azt hitte mindent megtehet büntetlenül.
Én a tönkretett életek nevében mondom: "isten megbocsát, én, nem!"
"Nincs bocsánat."

"Bocsánat." - mondja az eleinte másokat hazugsággal vádoló, és perrel fenyegetőző,sztárügyvédekkel konzultáló (akik megmondták neki, hogy ezt bukni fogod, koma) aztán gondol egyet, és EGY bocsánatkéréssel elismerve a bűnét, próbál jól kijönni ebből a történetből...
Én, férfiként, nem bocsátok meg neked, te hulladék!
a helység kalapácsa
Minden szarrá vált, amit alkottál.
Nem tisztellek, nem érdekel semmi, amit alkottál.
Atombomba.
Érted már?
karma1
@Aki Én: En nem hasonlitanam ossze Kiss Laszlo ugyevel, mert ott tortent azonnali feljelentes, intezkedes, sot igen elmarasztalo itelet is. Ha akkor elmegy SL a rendorsegre, birosagra, akkor o is kb. ilyenre, illetve sokkal enyhebbre szamithatott volna, mivel a ket eset sulyaban teljesen kulonbozo volt. Ott 3 ferfi eroszakosan kozosult egy fiatalkoruval, es ott MINDENKI tudott ezekrol a dolgokrol MAR AKKOR. Az az egesz uszosport oriasi szegyene volt, mert ott mindennapi eset volt, es tulnyomoreszt fiatalkoruakkal. Sarosdi azert mar nem volt ennyire rozsaszintalpu, hiszen eppen elmult 18 eves. Es nalunk ezt minden szempontbol nagykorusagnak tekintik, meg akkor is, ha az illeto messze el van maradva eszbelileg a koratol, vagyis olyan naiv, mint egy 4 eves ovis. 18 evesen kell eldontened, mi lesz a hivatasod az elkovetkezendo 50 evben, szavazhatsz, nosulhetsz, ferjhez mehetsz, ingatlanod lehet, abortuszra mehetsz, vagy eppen szulhetsz, sot, meg valaszthato is vagy!
Tehat a torveny ad jogokat egybol (sajnos eszt nem adhat), es ne csak az elonyokre gondoljunk ekkor, hiszen kotelessegunk is van. Ez is az. Ha moralisan olyan helyzetbe kerulsz, hogy fel kellene jelentened az illetot, akkor meg kell tenned, mert bunosok kozt cinkos aki nema. Ha Marton bunos, akkor pont azert folytathatta mar tobb mint 20 eve azt, amit, mert a Sarosdi-felek AKKOR nem zartak rovidre az ugyet, akkor nem alltak ki magukert, mert mint az egyik nevtelen aldozatnak meg az anyja is azt tanacsolta, hogy menjen vissza a nagy rendezohoz, hogy bocsanatot kerjen, mert meg a mama is ugy latta, hogy a Nagy Rendezo megteheti ezt egy kezdo szinesznovel. Talan akkor a kis 18 evesnek a kedves mamajatol kellett volna megkerdeznie, hogy "anyam, te lelkesen bekaptad volna az orrod elott fityego futyit, mert ez hallgatolagosan hozzatartozik a karrierepitesedhez? Ez a moralod?" De meg csaladban sem inteztek ezt el, nem hogy a rendorseggel.
karma1
@Aki Én: Marton azt tette, amit a kozvelemeny ELVART, nem amit a sajat tette - vagy nem elkovetett tette - kivant.
Egyebkent egyaltalan nem kert bocsanatot, csak egy altalanossagot mondott, amit igy is, ugy is lehetett erteni. Jo kis ugyvedi tanacs volt.
Aki Én
@karma1: Nem is mondtam, hogy összehasonlítottad a Kiss üggyel, én hasonlítottam hozzá. Ott is az első napokban mindenki tagadott, mindenki az elért eredményeivel próbálta ellensúlyozni. Miközben szerintem ahhoz semmi köze.
Azt gondolom, ma már nem lehet kérdés, hogy Marton elkövetett-e ilyen tetteket.
cikicakk55
Ez minden vokt csak nem bocsánat kérés. Azért az,hogs leakart cumiztatni egy 18 éves színésznő jelöltet,több mint megbántás és félre érthető tett. A névteleneknek is van nevük ,amit vállalnának is egy tárgyalás esetén. Inkább meg se szólalt volna mert ez tűnik inkább további vádaskodásnak, mint bocsánat kérésnek. Hülyének nézi azokat a nőket akiket megalázott azzal,hogy ők a hibásak,mert félre értették a segíteni akarását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.