Nem véletlenül esszük a hagyományos karácsonyi ételeket és fűszereket. Régen elég jól tudták, hogy mire van szükségünk a télen.

Forrás: Nuus
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a karácsony és az illatok a témája az mno.hu egyik cikkének is amiről ezt írtam:

Hangzatos, de nagyon nem igaz

A derék mno.hu karácsonyi hangulata mértes baromsággal fűszerezve

Apropó fűszerezés; a cikk már elsőre vesztett nálam mikor ünnepli „a fahéj és a forralt bor illatát”, ami engem kifejezetten taszít. Annak idején mikor Graz -ba jártunk dolgozni, mindig Bécsén keresztül mentünk, kivéve az advent idejét, mert az egész város bűzlött tőle.
Nos ez csak egy apróság nem úgy mint a „Karácsonyillat” című írkodmány egy megjegyzése. Amiben így fogalmazott: „ebben nyilván benne van az is, hogy ilyesmikhez a szocializmus idején csak nagy ritkán, jellemzően karácsony környékén lehetett hozzájutni, így lett a déligyümölcsből a gyerekek ajkán téli gyümölcs”!
Túl azon az apróságon, hogy ez a butaság nem a gyerekek ajkán születet, hanem egy humoristáén, ráadásul még az ok is más. Lévén: „Az északi félteke citrustermelő országaiban a fa tavasszal virágzik, a termés télen érik be”! =))
Csizmás Kond
...a bajok ott kezdődnek amikor csak karácsonykor eszünk hagyományos ételt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.