A fülzúgás, fülcsengés gyakori panasz. Mi okozhatja és miért fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, ha panaszaink vannak? Többek közt erről is kérdeztük dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát.  Mit nevezünk fülcsengésnek, vagy fülzúgásnak? Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás – ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában ülve, ahol a zajok nem külső […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Teljesen mindegy, hogy veszélyes, vagy sem. Saját tapasztaltból tudom, hogy az orvosok a gyakorlatban nem foglalkoznak vele. Ha a hallás egyébként jó és az első vizsgálatra nem találnak eltérést, akkor megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj.
Mert bizony más az elmélet és más a gyakorlat. :(
emerencia
@görbetükör: A mi háziorvosunk azt javasolja, hogy ki kell mosatni.
görbetükör
@emerencia: én eleve fülészethez fordultam, de sok értelme annak sincs.
emerencia
@görbetükör: Édesapám nyugdíjba vonulása után hatvanévesen rengeteg vizsgálaton ment keresztül a nyolcvanas évek elején az akkor már 4-5 éve tartó fülzúgása miatt. Őt legalább megpróbálták meggyógyítani. Végül azt javasolták neki, hogy békéljen meg vele. 89 éves korában halt meg, végig zúgott a füle. Másik hozzátartozóm gyógyszert kapott, majd neki is be kellett látni, hogy amíg él, a füle is zúgni fog. Nála pár éve már nem vizsgáltak semmit. Rengeteg ember él orvosi ellátás híján együtt a fülzúgással. Csak azoknak van segítség, akik meg tudják fizetni a méregdrága maszek vizsgálatokat és orvosokat. A hatvanon felülieknek pedig ritka kivételtől eltekintve végleg tudomásul kell venni, hogy most már fülzúgással és sok egyéb kezeletlen nyavajával muszáj helyt állni az életerős, egészséges fiatalokra szabott munkahelyeken.
Eriksson
A fülzúgás állítólag meszesedéstől van, ezért gyógyíthatatlan. Zenehallgatást javasolnak, mely elfedi a zúgást. És ha én mégis csednben szeretnék lenni, akkor mit tegyek?
emerencia
@Eriksson: Aludj el és álmodjál. Olyankor nem hallani semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.