A vastagbél,- és végbélrák a második leggyakoribb rákos megbetegedés a hazánkban, ezért a kormány szűrőprogrammal kívánja visszaszorítani a betegség áldozatainak számát. Vastag- és végbélszűrési program indul ősztől, az egészségügyi kormányzat várakozásai szerint a következő két évben mintegy 2,4 millió – 50 és 70 év közötti – férfi és nő vesz majd részt az uniós és […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor mégis ki tehet igazságot abban a mocskos fertőben, amiben az állampárt dagonyázik?
Egy istenverte országos vastagbélrákszűrést nem bírnak összehozni, mert nincs eszköz és szakember. A magánszolgáltatók bevonása nélkül gyorsan megbukhat az országos vastagbélrák-szűrés. Az állami rendszerben nincs elég doktor, asszisztens és kolonoszkóp. Bene László -a Magyar Gasztroenterológiai Társaság jövőbeni elnöke, a Magyar Magán Gasztroenterológusok Társaságának minap leköszönt vezetője- azt mondja: a korábbi becslések szerint egy-egy kollégának havonta több tíz vizsgálattal kellene többet végeznie, ami a jelenlegi munkaidejükbe nem fér bele. A szakember szerint egy betegre legalább 45-60 percet kell szánni, azaz egy műszak alatt, ha minden flottul megy, akkor sem lehet hat-nyolcnál többet megvizsgálni. A többlet szűréseket csak munkaidőn túl lehetne teljesíteni, csakhogy mostanra szinte valamennyi erre képzett szakembernek van magánrendelése is, így nem is biztos, hogy tudna a jelenleginél több vizsgálatot végezni az állami rendszerben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.