SZERETNÉM REMÉLNI, HOGY CSAK FÍRKÁSZ ÉRTETTE FÉLRE\n\nA népi internet legjava, a Blog.hu válogatása a legnépszerűbb blogokból.\n\nA Nemzeti Filharmonikusok tagjai évtizedek óta titkos szavazással választják meg az év zenekari és énekkari művészét. A díj tavalyi nyertesével, Tönköly József klarinétművésszel beszélgettünk.

Forrás: kulturpart.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szeretném remélni, hogy csak a fírkász értette félre

a mai műveltség-hiányos világban különösen veszélyes gondolatok

A derék kulturpart.blog „Sok múlik a karmesteren is, de a zenekar játszik, nem a pálca” címmel írást rittyentet abból az alkalomból, hogy A Nemzeti Filharmonikusok tagjai az év zenekari művésze díj tavalyi nyertese Tönköly József klarinétművésze lett.
Nos már a cím maga is már egy félreértés, hiszen maga is azt írta, hogy: „sok múlik a karmesteren is, de a hangzóanyagot a zenekar játssza, nem a pálca”. Ami ugye – persze vannak kétségeim, hogy a mai matyar rögvalóságban ez ennyire egyértelmű – nem egészen ugyanaz, sőt igazából nagyon más. Ennek ellenére a light-osabb változat is meglehetősen nagyképű, s a tényeket negligáló duma, főleg úgy, hogy pár mondattal korábban „Ferencsik János, Kobayashi Ken-Ichiro, majd 20 év Kocsis Zoltánnal” való együttdolgozásról nosztalgiázott. S mint tudjuk – pontosabban remélem azért vannak néhányan, akik tudják, vagy legalább fejükhöz kapnak: ja tényleg! =)) – Kobayashi Ken-Ichiró az1974-ben újrainduló budapesti Nemzetközi Karmesterverseny egyik, ha nem a legnagyobb felfedezettje volt. Azoknak, akiknek nem szokása élvezkedni azon, hogy ki hogyan adja/adatja elő a darabokat (annak idején magnón a az egyik barátommal több mint két tucat Ballade No. 1 in G minor, Op. 23 felvételt gyűjtöttünk össze) tapasztalhatta, hogy a zenekar mennyire aláveti magát a karmester akaratának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.