Nagy sikert aratott Majka és Curtis debreceni stadionkoncertje, de nem volt mindenki maradéktalanul elégedett.

Lazán értelmezték a járványügyi szabályokat a debreceni Majka-koncerten, kiakadt a politikus
Fotó: Facebook/Varga Zoltán DK

Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő Facebook-posztban vonta kérdőre Papp Lászlót, Debrecen fideszes polgármesterét a koncerten történtekkel kapcsolatban.

Varga azt írja, "a rendezők, a nézők szemmel láthatóan a legelemibb biztonsági, járványügyi előírásokat sem tartották be."

Arra is emlékeztet, hogy a napokban pandémiás szakemberek hívták fel a figyelmet arra, hogy Debrecen, a szennyvízből vett minták, mérések alapján különösen veszélyeztetett helyzetben van, itt várható a járvány felerősödése.

Ezek után, mint felelős, városáért aggódó politikus, debreceni polgár kérdezem öntől polgármester úr: miért gondolja azt, csupán a bevételek növelése, valamiféle elhibázott, buta városimázs-elv miatt közvetlen veszélynek teheti ki Debrecen lakosainak, az ünnepségek, koncertek látogatóinak életét?

POLGÁRMESTER ÚR!

Nincs az a rendezvény, városmarketing, ami megérné kockáztatni a kikapcsolódni vágyó polgárok életét!

Ön fogja viselni annak a felelősségét, terhét, ha az ilyen események, felelőtlen szervezés, hibás döntés miatt esetleg – ne így legyen! – Debrecenben berobban a járvány?

ÖN FOGJA VÁLLALNI A FELELŐSSÉGET?

Hogy fog a debreceniek szemébe nézni?

- üzente Papp Lászlónak Varga Zoltán. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr préditákor
@Justitia: ...és egyre több bunkó van ezek szerint
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
végremár valaki kiakadt.
legközelebb be is kattan.
Justitia
1: lehettet koncentert tartani - cecilia orbán hangja megengedte, felelősség
2. a koncertre elment bunkók felelőssége ezek után, hogy elkapták, terjesztik
dr préditákor
@Justitia: ...és egyre több bunkó van ezek szerint
legott
Soha nem hallgatok Majkát meg Curtist is nem.
Nem tudom kik ezek és nem is érdekel!
Pálinkás Pál
@Justitia: Ma lesz egy tudományos konferencia...biztos megtalálod a neten...
www.youtube.com/watch?v=ya75bukkW1k
fergeteg
Kik ezek a Majkák,a Marhák ??
Dolgozzanak.
emerencia
Nincs abban semmi különös, hogy nem tartják be a kétméteres (min. másfél!) szociális távolságot, ez ma már általános. Nem véletlen, hogy nő a fertőzöttek száma. Az egészben az a legborzasztóbb, hogy gyakorta a mások élte, sorsa felett regnálók azoknak sem engedik betartani, akik szeretnék. (Pl. munkahelyek, kereskedelmi egységek, stb.) Esélyes, hogy újabb gócpontok fognak kialakulni. Remélem, egyszer majd a felelősök számonkérése sem marad el.
Gyütt Mönt
@fergeteg: dolgoznak, ez a munkájuk. Sokan élnek a szórakoztató iparból.
csak úgy....
@fergeteg: felcsuton a focit nem tiltanád be?
Nessy
@Gyütt Mönt: Ami azt illeti a tegnap esti Budavári Palota koncerten kísérletet sem tettek rá. Szorosan, ahogy minden évben, voltak a székek, maszk egy sem. és több száz ember. Nem akartam elhinni, amikor megláttam a tv-ben.
Éljen a szórakoztató ipar! Panem et circenses! Délelőtt kenyér kóstolás, helyenként megszentelve, este a szórakozás! Reméljük a sírás elmarad.
legott
A szórakoztató ipar ezen ága totál nem érdekel.
Büszke vagyok arra, hogy egy Majka számot sem ismerek.
Akkor honnan tudom, hogy szar?
Csak rá kell nézni erre a gecire.
legott
isten biztos megöli Majkát - én lehet.
Gyütt Mönt
@Nessy: A fellépő nem felel a nézőtéri biztonsági és eü. viszonyokért. Az a rendező feladata.
emerencia
@Gyütt Mönt: Nem felel azért se senki. Van ahol már felszedték a jeleket melyek az embereket segítik a szociális távolság megtartásában. Ehelyett a népek zsúfolódnak de nem zúgolódnak mert azt képzelik, hogy minden rendben van. A munkahelyeken sem felel a vezető azért mert a munkatársakat bezsúfolja például egy ablaktalan, szellőzetlen helyiségbe. (Pl.A bulis ifjakat a veszélyeztetett korú idősb kollégával.) Soha senki nem fogja tőle számonkérni, hogy legalább a szellőzőt miért nem csináltatta meg a deklaráltan jól menő vállalkozásban? Ez egy következmény nélküli ország mármint ami a potentátok felelősségét illeti.
Justitia
@Pálinkás Pál: Idén is megtartják a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet.

Ünnepélyes megnyitó nélkül, de idén is megtartják a Nagykanizsához közeli Kisrécsén hazai és külföldi képzőművészek részvételével a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet.
Ludvigné Tihanyi Klára arról számolt be, hogy pénteki kezdéssel 10 napon át zajlik a 28. kendlimajori művésztelep alkotómunkája. Ebben az évben tizennyolcan fogadták el a meghívást, így a házigazdákkal, Ludvig Zoltán és Ludvig Dániel festőművészekkel együtt húsz alkotó lesz jelen a programon, a létszám hétfőtől válik teljessé.
Vírus, vírus terjedjél!
Justitia
@legott: "Soha nem hallgatok Majkát meg Curtist is nem. tegnap 04:49
én a luxus feleségekkel vagyok így:na jó, feleségek luxuskivitelben. A műsor 6 ismert, gazdag és fényűző életmódot élő nő mindennapjait mutatja be. És ezt valaki nézi? Felháborító a szegénységben élő magyaroknak ezt közvetíteni. viasat3.
Pálinkás Pál
@Justitia: Ennek mi köze a "vírus" terjedéséhez...??? Ti komolyan azt gondoljátok hogy meg kéne állni a világnak...??? nem kicsit nevetséges ez a hozzáállás...ha félsz ,nem mész emberek közé...ennyi.../tudom ez nem megoldható...de ha nem szkafanderben jársz,akkor bizony mindig "veszélyben vagy!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.