Járai Máté és Kíra az Instagramon beszéltek tapasztalatukról.

Komoly tünetektől szenved a Nyerő Páros koronavírusos versenyzői

Nem gondoltam, hogy ennyire érzékenyen fog érinteni a szaglásom elvesztése. Olyan, mintha varázstalanították volna a világomat. Hiányzik reggelente a kávém, zuhanyzáskor a marokkói szappanom, arctisztításkor a szalmagyopár és egész nap @jaraimate illata. Vissza a szagokat, a büdös is hiányzik!

– írta posztjában Járai Kíra.

View this post on Instagram

A post shared by Járai Máté (@jaraimate)

Forrás: 24.hu

Kép: RTL

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Annyira borzasztó, hogy gyakorlatilag már nincs cikk, aminek már a címében ne lenne helyesírási hiba.
division
@Aki Én: Az egész vírus borzasztó úgy ahogyan van. Nejem lassan 5. hete nem javult meg normálisan, én is itthon maradok még ezen a héten is, a gyereket sem járatom suliba, majd tanulnak itthon. Szomorú, hogy nem látják be fentről, hogy mindent be kellene zárni egy időre. Te is karanténban vagy? Már csak hogy reggeltől estig van időd kommentelni minden nap, komoly felelősségteljes munka mellett ez kivitelezhetetlen.
Aki Én
@division: ...nem értem, hogy jön ez most ide, de jobbulást Nektek!
Nem vagyok karanténban, de nekem olyan komoly, felelősségteljes munkám van, ami mellett belefér, hogy netezzek. Ráadásul nem egész nap, hétvégén pedig egészen ritkán. Nem hagyom, hogy ez a családomtól vegyen el értékes időt.
Az esték, a hétvégék a családé.
A lányom, aki a barátjával él, most esett át rajta. Neki két nap volt nehéz, lázzal, mindene fájt, de hamar sokkal jobban lett. Ugyanakkor a barátja negatív lett. A fene sem érti.
Pálinkás Pál
Oda ne rohanjak te ősbunkó...aki simán csak taknyos ,az sem érez illatokat ,ízeket...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Még sosem voltam olyan taknyos, hogy ne éreztem volna legalább részben illatokat, ízeket. De nem is nagyon hallottam ilyenről a környezetemben.
Miért csinálod ezt?
Nyírfa
Szimpatikus emberek. Jobbulást kívánok. Nem. Gyógyulást!
Pálinkás Pál
@Aki Én: ugye viccelsz...de akkor csak neked segítek...ha eldugul az orrod,semmi ízt nem fogsz érezni...mert az agy összeköti az ízek észlelését a szaglással...de ki is próbálhatod...fogd be az orrod rendesen...semminek nem fogod az ízét érezni...kissé idegesítő már hogy állandóan jöttök a baromságokkal...mondtam már leszarom a vírust...meg a siránkozásaitokat is...amíg azok akik megbetegedhetnek,meghalhatnak ...mindenféle korlátozás nélkül kószálhatnak köztünk,akik közül bárki lehet" fertőző"... addig cseppet sem érdekel senki siránkozása...az egyetlen járható út a veszélyeztetettek izolálása,,... tudom ez nehéz dolog lenne, de megoldható...amíg az nincs ,semmi nem fog változni...korlátozhatják az éjszakai kijárást, meg szabadban a maszkot...e kettőnek semmi köze nincs a járvány alakulásához!!!
division
@Aki Én: "olyan komoly, felelősségteljes munkám van, ami mellett belefér, hogy netezzek" Mondjuk ezek ütik egymást, de szerintem hagyjuk ezt, pont mint a neveken való lovaglást, rendben? Legyen béke:-) Nagyon fura amit ez a vírus művel, valóban nem lesz mindenki pozitív családon belül sem, én sem lettem az végül, ma jött meg a teszt eredménye, mégis ugye itthon kellett maradnom, mert nejem meg pozitív volt. Mondjuk az is igaz, én később nézettem tesztet, lehet az voltam, csal elmúlt talán, bár a hátam még fájogat. A héten már csak a gyerekek miatt nem megyek, mert nem vagyok hajlandó őket suliba vinni, de úgy néz ki, be is fogják zárni, mert két pedagógusnak is pozitív lett a tesztje. A génjeink, betegségeink fogják meghatározni, hogy könnyen vészeljük e át, nehezebben, vagy belehalunk. A vakcináig kell valahogy kihúzni, az meg lehet, a Pfizer jóvoltából hamarabb lehet meg, mint az angol vakcina, ami április előtt nem valószínű. Az a gond, hogy addig meg még egy influenzajárványt is kapunk a nyakunkba, de nyilván ezeket a vírusokat azok nem fogják elkapni, akik otthon ülnek majd hónapokig, miközben tagadják a vírus borzalmas hatásait, amit még nem is tudni igazából. A véráramba is bekerülhet sajnos, így a szívre is veszélyes lehet, meg a vesére is, nejemnek szerintem ezért szaladgál fel a pulzusa még mindig.
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...mint említettem, voltam már taknyos.
,,kissé idegesítő már hogy állandóan jöttök a baromságokkal."
Baromságnak tartod, hogy még nem veszítettem el a szaglásom, ízlelésem? Mert egyebet nem állítottam.
Pálinkás Pál
@Aki Én: akkor nem volt eldugulva teljesen az orrod...,ha észrevetted volna, nem a takonyhoz kötöttem az ízlelés elvesztését,hanem az orr eldugulásához...kipróbálhatod tamponnal is...amiért meg elegem van az az ,mert olyanok vagytok mint a gyerekek...felsoroljátok itt az influenza tüneteit..és sápitoztok...igen, valóban ez a covid gépre tesz embereket, de szinte kivétel nélkül azokat ,akiket a sima influenza is elvisz máskor...semmivel nem halt meg idén több ember...semmivel nem haltak meg többen kórházban...ha ügyes vagy ,megtalálod az adatokat...csak most egy részét covidnak könyvelik el...,.ezek tények ,és ezek azok a dolgok amiért egyetlen egy "szakértő"...úgymint szlávik,jakab, vagy a többi fidesz szócső, nem mer kiállni nyilvános vitára...kicsit gondolkodj...idén már AIDS-ben jó 150 ezerrel több ember meghalt a világon mint covidban, mégis ezért rinyáltok...a korona nincs a világ vezető halálokainak első 20 helyezésében.../betegségekről beszélek/...és akkor össze kell dönteni a gazdaságot...már ne is haragudj, nem kicsit röhejes ez a dolog...nem lesz annyi halott idén ,mint tavaly volt...akkor hol az a nagy járvány???
Aki Én
@division: Sógornőm tanár, akinek a 8-os fia osztályában online tanítás van, mert az egyik osztálytárs covidos. Ezért nekik karantén, sógornőm magántanítványokat, vendégeket nem fogadhat.
És most figyelj!!! Tanítani bejárhat.
Szerinted...???
Aki Én
@Pálinkás Pál: Attól, hogy összehasonlítjuk más kórokkal, még nem csökken a covid jelentősége. Az AIDS is egy picit ,,távolabb" van, mint a covid. A covid betegeket nem vigasztalja, hogy AIDS-ben többen halnak meg, vagy akár darázscsípésben.
Ha a covid velünk marad, de évek múlva jön egy új kórság, azzal meg azért ne foglalkozzunk, mert a covid veszélyesebb annál?
Covid van, covid kemény tud lenni, vagy akár halálos, a maszk meg nagy százalékban megvéd.
Pálinkás Pál
@Aki Én: Mitől véd meg??? ugye tudod hogy hülyeséget beszélsz...ha a maszk bármitől megvédene ,akkor egy orvos, nővér sem lehetne fertőzött ,pedig van dögivel...mellesleg , szerintem vagy te olyan ügyes ,meg fogod találni...az USA-ban csináltak egy vizsgálatot klinikán...két csoport...egy maszkos ,meg egy maszk nélküli ápoló gárda...nem volt kimutatható különbség a fertőződésben...magyarul ezek a maszkok maximum dísznek jók,meg hogy ne rohadjanak rá a csútira a raktárakban...és a világon az adatok is azt mutatják,édes mindegy van maszk vagy nincs...A Svédeknél alig van új fertőződés...ja ott nem kötelező sehol a maszk!!!
division
@Pálinkás Pál: Amennyiben eleged lenne már az egészből, nem ezzel foglalkoznál itt minden nap reggeltől estig. Nincs mindenkinek eldugulva az orra aki nem érez ízeket, pont ezt írtam valamelyik nap. Ne hordj maszkot, már azt is írtam, de nem is menj sehova.
Pálinkás Pál
@division: te mit foglalkozol velem???, szövegértés??? mit írtam??? szarok a vírusra ,meg a siránkozásotokra, az okát is megtalálod...egyikőtökhöz sem szólok,ti kezdtek kóstolgatni mindig...igazi fideszes vagy...akinek más a véleménye mint a tiéd, az ne foglalkozzon a dologgal...magyarázhattok...a helyzet attól nem változik...szarul áll a kormányod a járványkezeléshez, ezt mindenki látja..hiába kiabáltok...és ha visszanézed a hsz-eimet tavasztól...valahogy mindig az jött be amit megjósoltam...lehet lottóznom kéne!!!
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, mert amiket itt írsz a vírussal kapcsolatban, enyhén szólva is vérlázító az olyan embereknek, akik ezzel foglalkoznak. Egyetlen országgal példálózol folyton, mint a Svéd. Amúgy meg kár a Fideszt idekeverned, pont hogy nem értek egyet velük, túl enyhék a szigorítások.
Pálinkás Pál
@division: na ne röhögtess...igen egyetlen országgal tudok példázódni...mert ott nem tették a politikai érdekeket a víruskezelés elé...azért tartanak ott ahol,és nem ott ahol mi!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.