Az Index információi szerint Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve. Ez derül ki egy, a lap birtokába jutott dokumentumból. A leírás azt is tartalmazza, hogy költségvetési ügyről van szó, amiben több tettestárs is érintett, akik szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szente Vajk (@szentevajk) által megosztott bejegyzés

Az Index megkereste Szente Vajkot, hogy megtudja, valós ügyről van-e szó, hiszen a lap több forrásból is úgy értesült, hogy a színész-rendező idén szerette volna megpályázni a Madách Színház igazgatói posztját, ám végül nem adott be pályázatot. 

Szente Vajk a lappal közölte:

Egy édesanyám és általam vezetett családi vállalkozásunk könyvelése 8 és fél évvel ezelőtt számviteli hibákat vétett. A bíróság a károkozás tényét megállapította. A vállalkozás vezetőiként a könyvelés által elkövetett hibákért felelősséggel tartoztunk, és a kárt az utolsó fillérig megtérítettük. A bíróság a döntésével a jogkövetkezmények alól előzetesen mentesített, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, melyet ezúton a szerkesztőségnek eljuttatok. Ebben látható, hogy büntetlen előéletű vagyok és nem állok a közügyektől való eltiltás alatt. A Madách Színház vezetésére kiírt pályázaton nem a fentiek miatt nem vettem részt, hiszen jogszerűen pályázhattam volna. Döntésemet más szempontok befolyásolták.

A színész-rendezőnek amúgy valóban régi ambíciója egy zenés színház igazgatása: 2018-ban beadta igazgatói pályázatát a Budapesti Operettszínház élére, de nem őt választották. Akkor a szavazati arány akkor így alakult: Lőrinczy György 53,4 százalék, Szente Vajk 34,9 százalék, Kiss B. Atilla 9,2 százalék, 2,3 százalék érvénytelen.

Forrás: Index.hu

Címlapkép: instagram.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
hülye ripacs akár vissza is vonulhatnál fidesz seggnyaló ki buzzancs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.