Úgy tűnik, hogy Galambos Lajos nem vonul börtönbe, pedig az áram-, gáz- és vízlopási ügye igen súlyosnak bizonyul.

Galambos Lajos teljesen megúszhatja a börtöntMTI Fotó: Lakatos Péter

Mint ismert, a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte a showmant. Ennek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie egy kecskeméti börtönben. Ám most úgy tűnik, Galambos lehet, hogy teljesen meg is úszhatja majd a bevonulást. Az ügyben a blikk.hu kérdezte dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvédet.

A kijelölt napon a börtön kapujában várakozó lelkes újságíró-csapatnak azonban csalódnia kellett: a művész fellépése elmaradt. Mint kiderült, Galambos már hetekkel előtte kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását

– kezdi a beszámolót Györei. „A halasztási kérelem indokát illetően azonban nagy a titkolózás. Ennek oka valószínűleg az, hogy Galambos és ügyvédei olyan mestertervet eszeltek ki, amellyel a mulatós zenész akár végleg megúszhatja a sittet” – teszi hozzá.

A törvény szerint halasztás legfeljebb két évnyi szabadságvesztés büntetés esetében engedélyezhető, maximum 3 hónapnyi időtartamra. E szabály alól azonban vannak kivételek. Ilyen például, ha az elítélt olyan betegségben szenved, amely közvetlen életveszélyt okoz. Az elmúlt évek során a sajtó sokat írt arról, hogy Galambos Lajos ilyen jellegű szívbetegségben szenved, tehát valószínűleg alappal hivatkozhat szívbetegségére a halasztás iránti kérelmében

– magyarázza. A kérelmet majd egy büntetés-végrehajtási bíró fogja elbírálni. Eközben figyelembe veszik az igazságügyi orvosszakértő véleményét, valamint a Bv. Egészségügyi Központ nyilatkozatát. 

Amennyiben az orvosszakértő is megállapítja a közvetlen életveszéllyel járó betegséget, a Bv. Egészségügyi Központ pedig úgy nyilatkozik, hogy a bv-intézetben nem oldható meg a közvetlen életveszélyben levő Galambos Lajos ellátása, akkor a bíró akár többéves halasztást is adhat a börtönbe vonulásra

– vélekedik Györei.

Van azonban még egy csavar a történetben. Léteznek ugyanis olyan szívbetegségek, amelyek nemcsak közvetlen életveszéllyel járnak, hanem gyógyíthatatlanok is. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a páciens élete végéig kezelésre szorul, hanem azt is, hogy a közvetlen életveszély sem szűnik meg soha. Ha pedig a gyógyíthatatlan (szív)betegség okozta közvetlen életveszély nem szüntethető meg, akkor – erre hivatkozva – a börtönbe vonulás is korlátlan ideig halasztható. Reális tehát annak lehetősége, hogy a gyógyíthatatlan szívbeteg elítélt végleg megússza a börtönt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nem védem-...de...ez nm.ricsinél nem működött,pedig strokot kapott...ő meg ha állandó " életveszélyben " van...jogsija be van már vonva?..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nem védem-...de...ez nm.ricsinél nem működött,pedig strokot kapott...ő meg ha állandó " életveszélyben " van...jogsija be van már vonva?..
jesz
@Pálinkás Pál: igen, ez a jogsibevonás, ez jó kérdés...mert ha vezet ennyi betegségel, akkor életveszélyes az utakon..
jesz
Milyen vidám, pedig az összes dugipénze rámehetett a bulira...nem baj, megérte.

-kedves ellendrukkerek...sokba fájt, de megérte...grátiszba még le is szophattok..
jáger laszló
Lajcsi már úszni tanul.de még igen kapálózik a közegben.,,,,
csak ennyi
barátilag
J.L.
rokker33
@Pálinkás Pál: az a drogos meghalt már amúgy 1 nappal Berki után,szóval neki már mindegy! Ezt a félnótás trombitás lajost védik,pedig több 100 milliós vagy több milliárdos kárt okozott! Aki kiflit lop az kap 1 évet...
colibri
Az én szememben ez is a korrupciót erősíti, úgy gondolom, sok-sok pénzzel mindent/ezt is el kehet intézni.
A Völner-Schadl ügyben is azt mondta egy főokos a tv-ben, hogy a védőik az ügyvédek krémjei és mindent megesznek, hogy kimentsék ezeket a mákvirágokat. Lajcsinak is van jónéhány ügyvédje, akik meg fognak gazdagodni Lajcsiból és ő gyógyíthatatlan címszó alatt megmenekül a börtöntől.
amortizáltok
ez ugyebár bolhából lett ELEFÁNT mert ő volt népszerü, és hány hozzá hasonlót nagyobb dolgokkal kimentettek mert pártállása figyeckií? volt ?
Juhász István
Blokkolni kell a jövőbeni FELLÉPÉSEIT is, hiszen a stressz, amit egy DÁRIDÓ okozhat, VESZÉLYES. A jogositványt be kell vonni, már egy szimplán magas vérnyomás miatt is megtörténik, MÁSOKNÁL. Van még több ilyen, de persze mindezek RÁ NEM LESZNEK ÉRVÉNYESEK...
Dr. Proktor
Van rá esély hogy Völner is halálos beteg lesz...
KisGenyo2
@rokker33: 50.000-es érték alatt a rendőr nem is foglalkozik a lopással. ;-)
Eladott Ország
Érdemes volt loni és beleröhög a cigány a pofánkba is! Leírta magát...
Béla333
Amit tett, az a bíróság szerint bűncselekmény, nem megtévedés.
Egy erkölcsi nulla az, aki nem tudja/nem meri vállalni a tettének a következményét.
Egy erkölcsi nulla!
Eladott Ország
@Dr. Proktor: ma, 06:54 ♦ Völnert ez a maffiaállam el sem fogja ítélni, még Schadl is kimászik belőle, vagy nagyon nevetségesen kis büntetéssel megússza.
rokker33
@KisGenyo2: tévedsz. Láttam már teszkóba egy 2 dl italt lopott a nem éppen a napon barnult "barátunk" és két rendőr nyomta le erőszakkal a földre, mikor ellenszegült. Az nem 1 év lesz/ lett neki :)
Profi
Elmehetek ti az eszkimók f@szára vitézgörcsnek,mi a büdös franc folyik itt?
Profi
Lehet holnaptól narancssárga tangába kell neki járni, előírás szerint és akkor szemethunynak a tolvajoknak!
human
Pedig Kecskeméten a hírhedt luxus börtön van egy volt rab beszámolója szerint és Mengyi Roland is ott ül:
" A lap a kecskemétit az ország legjobb, európai színvonalú börtönének, szinte szanatóriumnak nevezi, egy volt elítélt beszámolója alapján.

Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg.

A rabok többsége kisbusszal jár dolgozni. Többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. Munka végén választható menü várja őket a kantinban. A szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, a könyvtárban tölthetik el a rabok, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör is.

Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel."
Juhász István
Ha valakinek túl magas a vérnyomása, BEVONJA AZ ORVOS a jogsiját... Pedig nincs közvetlen életveszélyben, pláne nem ÁLLANDÓ jelleggel. Nos amikor megy majd DÁRIDÓZNI, és autóba ül VEZETNI, erre az időre FELFÜGGESZTI az állandó jellegű ÉLETVESZÉLYES BETEGSÉGÉT.
NKF
Jaj ,hagyjuk már a nagy igazságszolgáltatást! ÍEgy kalap szar az egész!
Lásd Magyar Gyuri bácsit meg a többi nyikhajt!
Az igazságot a gazságtól csak egy betű választja el!
KisGenyo2
@rokker33: Ott a bünti már az ellenszegülésért jár, nem a lopásért. A lopás 50ezer érték alatt szabálysértés. Akinek nincs vagy ismeretlen a valós lakhelye, attól nem tudják behajtani. Ezért nem is erőlködnek, hogy ezekből "ügy" legyen, mert teljesen felesleges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.