Orosz mintára mossa össze a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel a fideszes kormány által gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób törvény.

"Meg a nagy lófaszt, azt. Ez itt, kérem, háború" – a fideszes cenzúra miatt kellett eltüntetni egy magyar író könyvét

Most éppen Papp Dóra könyveire sújtott le a fideszes cenzúra. Forrás: Facebook

Papp Dóra regényeit most le kellett venni a Libri gyerekmeséi közül, mert Orsi és Kriszti története a homoszexualitás „népszerűsítésének” is tűnhet – írja az Eduline Papp bejegyzése alapján.

A kiadóm kapott egy levelet a Libritől, amiben tájékoztatják őket, hogy három könyvem – Tükörlelkek 1, Tükörlelkek 2, Interferencia (Helena-trilógia 3.) – a két évvel ezelőtt hozott gyermekvédelmi jogszabálynak csúfolt valami miatt 18 éven aluliak számára nem terjeszthető

– közölte Papp Facebookon a Libri állásfoglalását. Papp könyvei nyolc éve kaphatók ifjúsági irodalom kategóriában,

hogy a 14 éven felüli korosztály megtalálhassa és felfedezhesse a 16 éves Orsi és a 18 éves Kriszti párhuzamosan futó történetét.

Ez a korszak most lezárul.

Papp szerint a kiadójánál az ő művein kívül egyedül Victoria Aveyard amerikai fantasy-író regényeit érinti a mostani döntés, ami furcsa, hiszen a cég számos olyan könyvet kiadott, amelynek témája érinti az LMBT-embereket. Egyelőre azt találták ki, hogy a könyv átkerül a Libriben a szórakoztató irodalom kategóriában, tehát megvásárolható marad, csak máshol kell keresni.

Viki, Martin, Jeremy, Killian – ők a karaktereim, a gyermekeim, és szeretem őket minden botlásukkal együtt. Ők nem férnek bele az állítólagos gyermekvédelmi törvénybe. Meg a nagy lófaszt, azt. Ez itt, kérem, háború, amit a magyar kiadók és szerzők ellen indítottak, így, az Ünnepi Könyvhét előtt bő egy héttel

– zárta Papp.

A Magyar Hang szerint az írónő posztja alá kommentelt Epres-Madarász Éva szinkronszínész-író is, aki azt írta, a meleg párokat is bemutató Hullámvasút című regénye a könyvhétre meg sem jelenhetett.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ebbe a homofóbiába teljesen belezakkannak sokan. Lassan már a buzi szó gyakoribb, mint a kérem, vagy köszönöm. Ne ringassák magukat abba a hitben, hogy a kamaszok ostobák! Hamarabb tájékozódnak a neten, a barátoktól, mint egy ifjúsági regényből. Ez a könyv darálás, becsomagolás, cenzúra értelmetlen pótcselekvés némelyek számára.
csak úgy....
@Philip Marlowe: aki gyilkol az a normális,te idióta?!
simmering73
@KisTehen: Neked már nem kell felolvasni 18+ karikás mesét. Az inszeminátorod nem cenzúráz. Keményen beveri az eres karját. Hányszor éltek nemi életet egy héten?
Nessy
Ebbe a homofóbiába teljesen belezakkannak sokan. Lassan már a buzi szó gyakoribb, mint a kérem, vagy köszönöm. Ne ringassák magukat abba a hitben, hogy a kamaszok ostobák! Hamarabb tájékozódnak a neten, a barátoktól, mint egy ifjúsági regényből. Ez a könyv darálás, becsomagolás, cenzúra értelmetlen pótcselekvés némelyek számára.
Clavigo
@Shikari: Legalább tanulj meg ereszcsatornát mászni,rottyantó .Szajjjernéni megtanit rá .
csak úgy....
@Shikari: tibim, akkor ülj be a kukába és várd türelemmel a kukásokat!
Nessy
@Shikari: De hiszen ti emlegetetitek lépten nyomon, még ha nem is tartozik az adott témához, eseményhez. Évtizedekig a kutya sem foglalkozott vele éjjel, nappal. Nem kellett törvénybe iktatni, hogy az apa férfi, az anya nő. Már általánosba megtanultuk biológia órán. Senkinek nem volt olyan fixa ideája, hogy az óvodában a nem váltásról lenne szó. Ez most központi téma,addig sem kell a napi problémákkal foglalkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.