Rég született ennél viccesebb, összeszedettebb és kulturáltan ironikus feldolgozása a propagandamédia állandó túlzásainak. 

Ezt még a Fidesz sem látta jönni: elkészült a Soros-szótárMTI Fotó: Kovács Tamás

Azt hihetnénk, hogy vicc, pedig nem: valóban elkészült egy úgynevezett Soros-szótár. Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy ez mégis micsoda, a könyvecske segít, hiszen benne van a Soros-szótár kifejezés is, az alábbi definícióval:

Soros György szervezetei által a bevándorlók EU-ba jutásának megkönnyítése céljából osztogatott többnyelvű, útmutató füzet.

A telex.hu szemléje szerint ez egy hosszú éveken át készült szócikkgyűjtemény minden olyan magyar kifejezésről, amely valaha megjelent a hazai sajtóban, és szerepel benne, hogy „Soros-”. Ez az egyébként humoros szótár valójában azt bizonyítja, mennyire véresen komoly ez a jelenség:

az elmúlt években olyan méreteket öltött a sorosozás, hogy az már a teljes magyar szókincs 1 százalékában tetten érhető.

A zsebszótárnak Varga Zoltán és Szemes Máté a szerzői, akik öt éven át gyűjtögették a magyar sajtóban megjelenő Soros-szavakat, és ezalatt több mint 600 olyat találtak, amely Soros György vezetéknevével kezdődik.

Olyan kifejezések szerepelnek benne, mint a

Soros-egyetem, a Soros-kotta, a Soros-téboly, a Soros-őrület, a Soros-terv vagy éppen a Soros-sütiforma.

Forrás: telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fidesz szavazó = 0rbán soros hülyéje
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Egy fontos szócikk nagyon hiányzik: a Soros rossz befektetése címszó!
(Magyarázatnak ott lehetne az Orbán & Co-ra költött milliók!)
jesz
a plakáton vigyorgó négy magyar egyike sem fog bontani semmit...pláne Vona, Gyurcsány...ezek semmire sem jók...Karácsony dettó.
Juhász István
Mindenki gondolkodjon el, aki bármiben is, de SEGITENI akar OV.- nak : Ha nem lett volna a Soros Alapitvány, soha nem lett volna Fidesz... A Soros tanittatta Angliában az egész csapatot. Más : Iványi eskette OV.- t és ő keresztelte meg a gyermekeit. Működik a " jótett helyébe jót várj " elve. Igaz ? Vagy mégsem ?
izéke
@sgl: akkor mi szidhatnánk jogosan Sorost,inkább hagyta volna éhendögleni
ómió
Elkészült!? "Piacra mikor dobjátok", efftársak!?
jáger laszló
Orbán képe már a zsidó templomban is ki van függesztve a hívőknek okulásul!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.