Dr. Kulja András sebész szakorvosjelöltnek 313 ezer követője van a TikTokon. A rezidens videóiban daganatokról, fehérjeporokról és lelki betegségekről is beszél.

Tudományos érvekkel tépte cafatokra Rubint Rékát a magyar orvos

Dr. Kulja András fontos dolgokat magyarázott el. Forrás: TikTok

Egyik videója az aszpartám mentes italt reklámozó celebekről szól. Ilyen aszpartám mentes italt Rubint Réka is reklámoz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a napokban hozta nyilvánosságra, hogy tudományosan is bizonyított az aszpartám rákkeltő hatása. Ezután sok magyar influencer állt ki egy italmárka aszpartám mentes verziója mellett, köztük Kulcsár Edina, Dobó Ági és Szabó Zsófi is – írja a Promotions.

A TikToker orvos viszont felhívta a figyelmet, hogy nem csak az aszpartám, de bármelyik mesterséges édesítőszer káros lehet.

@andras.doktor Az édesítőszerek káros hatásai #orvos #egészség #edukáció #aszpartám #édesítő #édesítőszer #cukormentes original sound – Dr. Kulja András

"Van egy rossz hírem azoknak a celebeknek, akik most mindenhol aszpartámmentes üdítőket reklámoznak. Ugyanis a kutatások és a WHO jelentése szerint, a többi édesítőszer sem sokkal jobb az aszpartámnál. Hosszútávon elhízáshoz sőt, akár 2-es típusú diabéteszhez is vezethet a használtuk."

Mondta a videóban Dr. Kulja András, aki megmagyarázta az okokat is:

Ennek nagyon egyszerű biológiai oka van, ugyanis az édes íz érzékelését követően a hasnyálmirigyünkből inzulin szabadul fel, ami a tápanyagok raktározásáért felel. Vagyis ha ilyenkor zsírt eszünk, az nagy eséllyel a zsírraktárokba kerül. Viszont a vércukrunk az közben leesik, mert nem érkezik meg az a szénhidrát, amit a szervezetünk vár, ennek hatására éhesek leszünk és hajlamosak vagyunk ilyenkor több kalóriát bevinni, mint normál esetben. Ez az inzulinszint ingadozás pedig hosszútávon károsíthatja a hasnyálmirigyünket, inzulinrezisztenciához, cukorbetegséghez vezethet...

Éppen ezért nem ajánlotta senkinek az édesítővel készült üdítők fogyasztását. Azt is kiemelte, hogy ne csak az aszpartámra, hanem a többi édesítőre is figyeljünk, mikor ilyen termékeket választunk a boltban.

Forrás: TikTok, Promotions
Fotó: TikTok

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Cím:
"Tudományos érvekkel tépte cafatokra Rubint Rékát a magyar orvos"
A firkálmányban pedig érintőlegesen, több másik névvel együtt említik Rubint Rékát.

Miért emelték ki? Miért utalt arra a cím, hogy itt RR-ra lesz kihegyezve az egész firkálmány?
Mert RR-t divat utálni mostanság.

Szánalmas, senkiházi firkászok. Undorodom tőlük.
jáger laszló
Remélem a cukor nem rákkeltő,mert én a kávét cukorral iszom évtizedek óta s eddig semmi extrémet nem tapasztaltam!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
mondjuk RR-en nincs mit csodálkozni, a mai napig nem védte meg a doktoriját...megasztán amúgysem az eszével keresi a betevőt..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.