Michael Oher szerint még csak örökbe sem fogadták, ellenben jól megszedték magukat rajta.

Látta A szív bajnokait? Ezek után biztosan máshogy gondol a filmre: Perli örökbefogadóit a sztárfocista

Illusztráció: Rotten Tomatoes Classic Trailers / Youtube

Bírósághoz fordult Michael Oher korábbi amerikaifoci-játékos, akinek fiatalkorát a A szív bajnokai című 2009-es filmben mutatták be – írja a Telex az amerikai Deadline-ra hivatkozva. A film egy nehéz helyzetű fekete tinédzserről szól, akit örökbe fogad egy gazdag fehér család, és ezzel jóra fordul a sora. Az örökbe fogadó anyát alakító Sandra Bullock Oscar-t is nyert a filmmel.

Oher mostani beadványa szerint a Tuohy család valójában soha nem fogadta örökbe, ehelyett 18 éves korában olyan szerződést írattak alá vele, amivel gondnokság alá helyezték.

A beadvány azzal is vádolja Leigh Anne Tuohy-t és férjét, Seant, hogy ők és két vér szerinti gyerekük dollármilliókat kerestek A szív bajnokaiból, míg Oher semmit nem kapott. Ráadásul Tuohyék a mai napig örökbe fogadott fiukként hivatkoznak a most 37 éves Oherre, ezzel is reklámozva alapítványukat.

A focista egyebek mellett azt kéri a bíróságátl, hogy tiltsa el a Tuohy családot nevének és képmásának használatától, és hogy számoltassa el őket azzal a pénzzel, amit rajta kerestek.

Sean Tuohy a vádakra reagálva azt mondta, 2004-ben Tennessee állam törvényei nem tették lehetővé 18 évesnél idősebb személy örökbefogadását, ezért döntöttek a gondnokság mellett, amit egyébként most szívesen megszüntetnek, ha Oher ezt szeretné. Tuohy visszautasította és sértőnek nevezte Oher vádjait.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A filmbeli csökkentértelmű fiatalt nem is lehetett volna örökbefogadni...a gyám alá vétel reális(volt)...még szerencse, hogy csak az örökbefogadás amtéma...
...ha így megy tovább, még kiderül, hogy a fiú dugta a kislányt, és bepróbálkozott az anyjánál is...lesz itt kavarodás rendesen, amiből a magukat halálra kereső ügyvédek jönnek ki a legjobban.
Sakk Matt
@jesz: Ha nem lehetett örökbefogadni, miért ezt hangoztatják?
A pénzügyi része vizsgálható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.