Először jött haza Amerikából Karikó Katalin azóta, hogy kiderült: idén Nobel-díjat kap. Szegeden köszöntötték, ahol egyetemisták kérdéseire válaszolva azt is elárulta: mi a jó házasság titka.

Ez Karikó Katalin hosszú házasságának titka

Fotó: MTI/Rosta Tibor

„Múlt héten, amikor kihirdették, hogy ki kapta a Nobel-díjat, Drew Weissman (akivel közösen osztoztak az elismerésben – a szerk.) a barátaival és kollégáival elment bulizni, én pedig haza mentem, én ide jöttem, mert az én kollégáim itt vannak” – idézte az Index Karikó Katalint, amint a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának dísztermében beszédet mondott. 

A hivatalos program után a szegedi Jate Klubban válaszolt egyetemisták kérdéseire, ahol arról is beszélt, hogy nem mindegy, milyen társat választunk magunk mellé – számol be az NLCafé.

A nők gyakran akkor adják fel az álmaikat, amikor felsír a gyerek, mert ez a legkönnyebb út. Pedig a gyerekvállalás sem lehet ok az álmok, a tervek feladására. Reggel 6-ra jártam dolgozni, a férjem három műszakban dolgozott.

A házasság is szóba került, melyre meglepő őszinteséggel válaszolt Karikó Katalin:

Amikor összeházasodtunk, a férjemet másfél évre elvitték katonának. Már 10 hónapja dolgoztam Németországban, a születésnapjára mentem haza, és ott ragadtam a covid miatt. Egy év után azzal viccelődött, hogy nem kellene-e visszamennem. Mindig örültem, amikor megjöttél – mondta –, és mindig örültem, amikor elmentél. Tényleg nagyon vicces ember. A vidámságnak mindig meg kell maradnia egy házasságban

- hangsúlyozta Karikó Katalin.

Mint kiderült, Katalin a férjével is Szegeden ismerkedett meg, aki a Déry Miksa Középiskolában tanult, illetve itt született meg a lánya is, ezért a város igencsak közel áll a szívéhez. Karikó Katalinnak múlt héten ítélték oda a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat, amelyet az amerikai Drew Weissmannal megosztva azért kapott, mert kutatásaik megalapozták az mRNS alapú koronavírus-vakcinák kifejlesztését.

Forrás: Index.hu, NLC

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" Amikor összeházasodtunk, a férjemet másfél évre elvitték katonának. Már 10 hónapja dolgoztam Németországban, a születésnapjára mentem haza, és ott ragadtam a covid miatt." ...ezt valaki magyarázza el nekem..! mi köze volt a kovidnak a " férje katonaságához "..?...vagy ő besúgó kora óta a " covid " ellen harcolt..?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.