Rengeteg kórokozót talált a paprikán egy laboratóriumi vizsgálat, de meg lehet előzni a bajt.
Illusztráció: Pixabay.conm
Erős élelmiszerbiztonsági figyelmeztetéssel is felér az a vizsgálat, amit nemrég végzett a TikToker Gyuris Rita a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGyK) segítségével:
Kiderült, rengeteg baktérium és egyéb kórokozó, például gombaféle hemzseg a boltokban megvásárolt élelmiszereken.
@plantprotecting Paprika teszt @Dr. Kulja András -al #paprika #nngyk #agarlemez #agarplate #mikroorganizmusok #baktérium eredeti hang – Plantprotecting Rita
A vizsgálatban – amit a Pénzcentrum vett észre – egy mosatlan és egy megmosott paprikáról vettek mintát, ezeket hasonlították össze. A laboreredmények pedig egyértelműek voltak, a mosatlan zöldségen hemzsegtek a potenciális kórokozók,
Forrás: Pénzcentrum.hu
Fotó: Pixabay.com
Az a!mát meg néha leszarják a madarak, különböző rovarok járnak rajta.A szél ráfújja a port,de szerencsére a savas eső lemossa.
Ez már csak ilyen.
De köszönjük a munkáját, biztos sok szabadidejét áldozta erre a baromságra.
Egy nagyobb tálba tegyetek másfél-kétliter vizet, abba két evőkanálnyi szódabikarbónát, és hagyjátok benne a zöldséget, gyümölcsöt 20-25 percig. Öblítés, szárítás, hűtő.