Rengeteg kórokozót talált a paprikán egy laboratóriumi vizsgálat, de meg lehet előzni a bajt.

Figyelmeztetnek: Megvizsgálták a bolti paprikát, durva dolog derült ki róla

Illusztráció: Pixabay.conm

Erős élelmiszerbiztonsági figyelmeztetéssel is felér az a vizsgálat, amit nemrég végzett a TikToker Gyuris Rita a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGyK) segítségével:

Kiderült, rengeteg baktérium és egyéb kórokozó, például gombaféle hemzseg a boltokban megvásárolt élelmiszereken.

@plantprotecting Paprika teszt @Dr. Kulja András -al #paprika #nngyk #agarlemez #agarplate #mikroorganizmusok #baktérium eredeti hang – Plantprotecting Rita

A vizsgálatban – amit a Pénzcentrum vett észre – egy mosatlan és egy megmosott paprikáról vettek mintát, ezeket hasonlították össze. A laboreredmények pedig egyértelműek voltak, a mosatlan zöldségen hemzsegtek a potenciális kórokozók,

Forrás: Pénzcentrum.hu
Fotó: Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Fogyasztás előtt megmosni folyó víz alatt,ez hatalmas felfedezés,kérem a Nobel- díjat!
Nyírfa
Tessék szódabikarbónás vízben áztatni. De a legegyszerűbb nem megvásárolni.
Egy nagyobb tálba tegyetek másfél-kétliter vizet, abba két evőkanálnyi szódabikarbónát, és hagyjátok benne a zöldséget, gyümölcsöt 20-25 percig. Öblítés, szárítás, hűtő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.