Nagypéntek fontos nap a keresztények számára.

Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ugyeugye
@aszfaltboy: amúgy sem, de nagypénteken különösen nem megyek le bizonyos szint alá.

ugyeugye
@spiral: a lényeg, h vagyunk sokan, akik értjük egymást, a lényeget.
Diamont Frost
Sajnos az egyház is alkalmazkodott a piacgazda/g/sághoz!
Pl: Temetés esetén haranghuzás:40 000 Ft.
---Temetési szertartás: 60 000Ft
---Keresztelés: /hát nem is tudom kérem,mások 10-15 ezret szoktak adni....
---Halotti emlékmise: 100 000Ft
Természetesen számla nélkül zsebből-zsebbe.

Fentiekből látható,hogy amig megmarad az emberek azon rossz szokása: hogy egyrészt "megszületnek",másrészt "meghalnak" a papság támogatás nélkül is jól megél.

Jézus 'anno kiüzte a templomból a kufárokat....vagyis Isten szolgái NEM pénzért kellene ,hogy az IGÉT szolgáltassák, és ebben az esetben járna a közösség támogatása, de mivel kiharcolják a maguk jussát.... talán kevésbé szorulnak rá a támogatásra!

De a husvét nem erről szól..... legyen ez a pár nap mindenkinek békés és áldott....
tsabeeka
@spiral: oké, így már értem a címet, bocs, csak mostanában mindenhová felkiáltójel kerül, ezért láttam ok nélkül ok nélkülit :)

amikről beszélsz (póló, színház, stb.) például nem adómentesek. és például nincsenek a Renrol által emlegetett dolgok.

de oké, tegyük fel, hogy teljesen helyénvaló meg jó, hogy támogatják általánosságban is, nem csak céltámogatással az egyházakat. én ebben is benne vagyok. de akkor mindet. ne legyen kivételezés, ne legyen az, hogy míg a semjén zsolt fémjelezte katolikus erők jelen lehetnek a parlamentben, addig más egyházakat (pl. hit gyülekezete, krisnások) "destruktív szektának" minősítve akarnak ellehetetleníteni.
miért ér kevesebbet az egyik néven nevezett isten az államnak, mint a másik?

és már ne is haragudj, én például maximálisan nem adok semennyi forintot a református egyháznak, amíg nem távolítja el soraiból a "tüntetéseken" hangosan fröcsögő bunkó hivatalos személyeit. én azt mondom, h aki jót akar (legyen az ilyen vagy olyan egyház), mások bántása nélkül, az kapjon pénzt. aki háborúba menő katonákat áldott meg meg köztereken gyilkosozik, takarodjozik, az meg akkor se kapjon közpénzt, ha utána hatszor bocsánatot kér.

és továbbra is azt gondolom, hogy az a leghelyesebb, erkölcsileg és pénzügyileg is legtisztább út, ha adományokból tartják el magukat + céltámogatásokra pályázhatnak + az adó 1 százalék.
menasagh
@tsabeeka: A harag rossz tanácsadó. Haragudhatna mindenki, én is ha belegondolna (márpedig tudott dolog), hogy az adom egy részét, amelyet azért fizettem hogy házat építhessek, köréje kerítést stb. arra fordítják hogy más embereknek sorozatba építsenek házat amit tízévente lelaknak, olyan húzásokkal tüntessék el a pénzt mint a beilleszkedés, holott engem ha nem teszem ugyanezért büntetnek....
Volna min lázadozni de nem érdemes.Az volna mindenki számára a legmegfelelőbb ha kiírnák, nyilvánosságra hoznák, hogy a befolyt pénzeket mire költötték.
menasagh
Kimaradt, a hit gyülisek nem vallás, hanem egy vallásnak az ága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok