A fogyókúrában és a diétákban arra törekszünk, hogy megszokott ételeink, ízeink megmaradjanak akkor is ha eredeti formában nem fogyaszthatjuk őket. Ezért törekednek gyártók, élelmiszerelőállító cégek, laborok olyan édesítőszer előállítására, mely a cukorral azonos, vagy ahhoz nagyon hasonló ízt tud produkálni, de kalória értéke minimális. Ezt a tuljadonságot nem csak fogyókúrában, hanem cukorbetegségeben is remekül ki lehetne használni. Sajnos azonban (mint elsőszámú édességkedvelő) elmondhatom, hogy egyik sme közelíti meg a cukor színvonalát. Egyik keserű, másiknak fémes az utóíze, a harmadik nem tűri a főzést, a negyediktől pedig ilyan szomjas lesz az ember, hogy csak! Lássuk tehát aleggyakrabban használt cukorhelyettesítőket, és mesterséges édesítőszereket: hogyan illeszthetők be a cukorbeteg diétába illetve a fogyókúrába, illetvemennyire egészségesek vagy éppen károsak?

Forrás: dietetika.info
Feltöltő: georgejr
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.