Baán László, a Szépművészeti Múzeum fideszes főigazgatója Orbánt mentegette egy beszélgetésben.

Még fideszeshez képest is szánalmas, ahogy Orbánnak hízeleg a parkolópályára tett ex-államtitkára

Baán ügyesen mondta fel a fideszes mantrákat. Forrás: Youtube

Baán – aki az első Orbán-kormányban a kulturális tárca államtitkára volt – azt magyarázta a hvg-nek, hogy a kulturális térben évszázadok óta zajlanak pozícióharcok, melyeknek mindig voltak aktuális nyertesei és vesztesei. Ezek szerinte nem őrölnek fel egyetlen országot sem, csupán látleletet nyújtanak egyéb társadalmi-politikai folyamatokról. Ezután belecsapva az Orbánék által is terjesztett putyinista propagandába, kibökte, hogy – szerinte – a jelenlegi nyugati liberális politikai fősodor szinte teljes egészében azonosul az újbaloldali ideológiával.

„Idehaza a politikai színtéren még nem nyert érdemi teret, szervezetileg egyelőre nem identifikálható a progresszív újbaloldal, a woke, de nem fog határellenőrzésre bejelentkezni” – mondta Baán, aki ilyenformán általa elismerten is hazánkban nem létező jelenség ellen uszított. Baán hozzátette: ha Orbán Viktor „szellemekkel hadakozna, nem lenne negyedik kétharmada. Teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz a politikai térképnek a középtől balra eső szereplőit és szellemi holdudvarát nevezi balliberálisnak.”

A múzeumigazgató szerint– a magyar kormányfő évek óta az európai színtéren politizál, európai kontextusban fogalmaz meg üzeneteket. Amikor „a miniszterelnök szinte egyedül lép fel egy adott témában valamilyen markáns, az aktuális többségitől eltérő állásponttal, hogy Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz. Ez igencsak bebizonyosodott akár migránsügyben, de az orosz-ukrán háború esetében is” – mondta a hvg.hu-nak a fideszes főigazgató, a tényeket figyelmen kívül hagyva.

Forrás: HVG
Fotó: Youtube

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez az, Lacibácsi! Csak szép fényesre! Ahhoz van szokva!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez az, Lacibácsi! Csak szép fényesre! Ahhoz van szokva!
Nessy
Kis hazánkban a hülyeség mellett a szervilizmus is végtelen.
Nyírfa
És csodálkozunk a történelmünkön?
geopapa
Orbán, mint minden diktátor, megrontotta emberi környezetét. Van ott kocsonyagerincű, se hús-se hal, intelligens gazember, erőkultuszos akarnok, csak ép jellemű ember nincs. Fejtől a bűz.
Balos pedig az, aki Orbántól balra politizál, s mivel ő szélsőjobbra evickélt, szinte mindenki balos. Boldogabb országokban a liberális a közép.
Yoda69
Nana, vissza akar kerulni a husos konder melle.
jesz
...Vidnyánszky helyett ki az, aki felkészül?
justhpeter
Ezek szerint a rendszer vár a végét járja.
lvegh78
a propeller fóbiája szánalmas.. :) lassan új mondás is lesz erre, eddig volt az "izzad mint 444-es hülyegyerek a kormányinfón", érik egy hasonló a fóbiás propellernek is. :)

Tessék idióták! Írjatok valamit az orosz vagy kínai kémműholdakról... egy kis input hozzá.. pcforum.hu/hirek/26999/triangulation-iphone-hack-apple-mobiltelefon-biztonsag-kaspersky
lampa laz
Azért ilyen ám, mert más mint a többi fiú...
Eladott Ország
Baán László esetében is a rendszerváltás után teljes vagyonosodási vizsgálatra lesz szükség az ő, a családja, az ismerősei és a cégeikre kiterjedően, az offshore hátterűek is beleértve. Ez adta oda csak úgy habonynak kölcsön a Szépművészetiből a mindannyiunk tulajdonát, nemzeti kincseinket, hogy az kitehesse a klozet falára...szarházi. Merkely profhoz hasonlóan ez is egy NER celeb, százmilliárdos projekteket igazgat, a NER elit fő udvari műkincs beszállítója, és ennek megfelelő celeb és sztárallűrökkel (értsd harácsolással) éli az életét és mindezt a mi, adófizetők pénzéből. Baán, mint összes NER huszár papagájként ismételgeti Orbán aznapi dumáját.
A Magyar Zene Háza épület igazi madár gyilkos szörnyeteg, épeszű ember ilyen építményt nem rak ligetbe. Az üvegekre rakhatnának ragadozó madár-matricákat, de ez nem jutott eszükbe.
uploads.disquscdn.com/images/421e0bdd716161d6cfb4280f19d27fe9303effa8b94646ec20b71496bbab7b69.png?w=800&h=708
Baán László: „A Liget-projekt meccs politikai értelemben eldőlt” Budapest 18 egyéni országgyűlési képviselői helye közül 17 mandátumot az ellenzék nyert meg. De a budapestieknek nincs hatáskörük meg illetékességük arra, hogy mi történik Budapesten. "Azt is biztosra veszi, hogy a beruházás nem áll meg, a Nemzeti Galéria is megépül." Mivel a budavári palotából takarodnia kell, hiszen a "kormányzó úr" záros határidőn belül át kell költözzön a Karmelitából a galéria helyén építendő hivatalába-rezidenciájába. Bugrisból kormányzó? Eddig csak az EU akaratos bolondja címet sikerült "kiharcolnia." Számít rá, hogy idén befagy a Duna és koronázás lesz. Horthy-disneylandet akar a várból csinálni.
Eladott Ország
Ez a csóka, a mintapéldánya az undorító, okádék, bármilyenseggetkinyalokcsakhatalmonlegyen féle NER seggnyalóknak. Ez is a pénzszagra vetődik. A g€ci is megérett már a lámpavasra, a csuti gazdájával együtt ! Elszámoltatásuk, morális kötelezettsége a magyar népnek...
Sámannus
Jóvan szundibundi nyugodtan, bekapod neki és elalszol rajta tököm öccse.
balos
@Eladott Ország: Mit vársz 1 kultúrhányó terjesztőjétől!A szaron érzi magát embernek!Na ebből a fideSSben van kb másfélmila!A többi még csúszik le-felé!
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.18

" Horthy-disneylandet " Nagydíjas.
jáger laszló
Baán elvtárs még visszatérésre aspirál a fidex berkeiben!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
rücsü41
Baán ismét versenyezni akar , vissza akar térni a pályára, és jól tudja , hogy mi a módja , feltéttele ennek!
Ftomi
Nem Baán a hülye , hanem az aki elfogadja az ilyen seggnyalók közeledését!
simmering73
A cenzúrázott cikk itt tallálható:
Leülhet, fiam, kettes! – Orbán 11 kérdésből csak hatra tudta a helyes választ
varosikurir.hu/leulhet-fiam-kettes-orban-11-kerdesbol-csak-hatra-tudta-a-helyes-valaszt/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.