Öt év után megint alapjaiban új Index érkezik. Elsőként egy kis visszatekintés. Aztán pár óra múlva majd az új Indexről is részletesebben, konkrétabban.  Szóval kábé négy éve hagytam ott az Indexet. Négy év nagyon sok idő. Én is sokat változtam, na meg az Index is. Valószínűleg ha ma bemennék a szerkesztőségbe, csak elvétve találnék ismerősöket. Az emberekkel pedig a cég is változik. Szóval tök indokolt, hogy szakítottak végre a srácok azzal a dizájnnal, amit kétezerhétben raktunk össze. Lásd még az Etelével késztett interjút (aki amőgy azóta a Gawkernél tevékeny. Lásd Cink.) Az Index a 2007-es megújulás előtt. És hiába is veregetnénk ezredszerre is jól hátba sajátmagunkat, hogy milyen fasza lett az akkori dizájn, hogy ennyi évet kibírt, és ennyi más szájtnak adott inspirációt, 5 év azért mégis vállalhatatlanul sok idő ebben a bizniszben. És teljesen indokolt is, hogy egy másik csapat újraálmodja azt, amit mi is újraálmodtunk (megint mások örökségeként). 2007-ben azért volt fontos teljesen újraöltöztetni az Indexet, mert egyrészt nagyon sok minden történt a kétezres évek közepén, amit le kellett követnie egy online újságnak, másrészt meg UI szempontból az akkor épülő Index birodalom (főként a Blog.hu megerősödése) megkívánta, hogy egy sokkal egalitáriusabb tartalomprezentálás jellemezze az Indexet, mindeközben radikálisan különbözzön is el az akkori magyar webszájtoktól. Így lett mintapélda a korabeli Huffington Post és a Slate.  Ezek az idők elmúltak. Én például már annyira távol kerültem az Indextől, hogy azon is nagyon meglepődnék, ha bármi folytonossága lenne a hétfő reggel élesedő dizájnnak a korábbihoz képest.  Még pár óra, és megírjuk, hogy milyen lesz az új Index. Későnfekvők és koránkelők, gyertek vissza.

Forrás: Webisztán
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Az, hogy az Index hanyadszor és miként változik külsőre valójában szinte indifferens. Adott esetben sokkal lényegesebb lehet a belsőség, a portál kiegészítő szolgáltatásainak gyűjteménye.
Ez is sokat változott az idők során. Volt amikor előnyére, és volt amikor hátrányára. Amikor például a politikai oldalfüggetlenség látszatával való szakítást sugallja, vagy a lovak közé hajított gyeplőt, akkor hátrányos.
Ezeken a dizájn nem segít. Mert olyan, mint amikor az ágyakat cserélik.
Különben ilyen volt legutóbb a forum átalakítása.
Jellemző, hogy erről is egy blogon, illetve a posztot átvevő portálon többet lehetett olvasni, mint első körön az Index-en.
Az is, hogy mely topikok tüntek el (jellemzően a kormányfőt bírálók).
Az is, hogy senki nem cáfolta érdemben, hogy moderátorok portás-effektusának hatására lett olyan, amilyen.
Ha hasonló szemlélet hatja át a portált, akkor mindegy, hogy milyen a színvilága. A sajtó világában világtalanná válhat.
csikknorisz
Csak nem kidobják a szemétdomb velvetet a címlapról? Máris minőségi javulás lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.