Az Origónak adott interjút Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, a téma természetesen az orosz-ukrán háború volt.

Nógrádi György: Zelenszkij népszerűtlen, a Nyugatnak jól jön az atomháborús veszélyFotó: MTI/Varga György

Nógrádi már az elején leszögezte: Oroszország korlátlan utánpótlást tud kapni Észak-Koreából, Kínából, és rendkívül érdekes módon Iránból, illetve néhány egyéb országból.

"Oroszország az orosz-ukrán fronton nem a legmodernebb technikát vetette be eddig, azt pedig, hogy a jövőben mi lesz, meglátjuk"

- fejtegette.

Nógrádi szerint a támogatás, amit Oroszország kap Észak-Koreától elsősorban lőszer tekintetében, számára tökéletes, mert biztosítja fölényét a fronton. Ezért ment el tehát Putyin Észak-Koreába, és az országnak egy óriási dicsőség volt, hogy az orosz elnök odalátogatott.

A szakértő szerint a nyugatiak tévesen gondolják, hogy Oroszország Ukrajna legyőzése után a NATO országait is megtámadnák. Mint mondta, a Nyugat óriási fölénye miatt ez lehetetlenség.

Nógrádi György szerint a nyugati vezetők egyre képtelenebb ötlettel állnak elő, vissza akarják hozni a katonai szolgálatot.

"Látszik, hogy az orosz veszély nagyon jól jön nekik"

- jelentette ki.

Zelenszkij ukrán elnökkel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, bármi történik, Zelenszkij nem tudja megnyerni a háborút, ha újabb fegyvereket kap, akkor tudja tovább húzni, de megnyerni nem.

"A népszerűsége rendkívül alacsony, közben aki csak tud, az elmenekül Ukrajnából"

- mondta Nógrádi György.

Forrás: Origo

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mondja drága "tanár úr", melyik országban van már évek óta "háborús vészhelyzet", és egyszemélyes rendeleti kormányzás? Qui bono???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Billibácsi
Nagypapa! Ideje lenne visszavonulni az öregek otthonába! Az ápolók valószínűleg majd elnéző mosollyal fogják hallgatni a hülyeségeidet meg a belső elhárításnál töltött kalandos tevékenységedet.
verőce21
A lipsik most is, mint mindig háborúpártiak és Biden támogatók..., aki a semmivel fog kezet...!
Ugyanilyen "semmivel fognak kezet" a balos lipsi hazaáruló patkányok is...!
Nessy
@verőce21: Ezt miből méltóztatott megállapítani?Ja, Orbán mondta! Az amerikai választás meg legyen Amerika gondja! Azok legalább annyival bölcsebbek, hogy két ciklus, és passz! Nincs saját választási törvény egyetlen elnöknek sem, se bebetonozott hatalom!
túszulejtettország
"Ragúza" elvtárs nosztalgiázik. Ugyanolyan vehemenciával isteníti Putyint és Oroszországát, mint annak idején a nagy
Szovjetuniót, és annak éppen regnáló párt főtitkárjait. Az ilyenek miért nem húznak el a nagymedve oltalma alá!
balos
Az ilyen mínősített nyilasok miatt voltunk mindig az elárultak országa!Mindig is ezek lesznek az aknákban a gyenge "láncszem"!
telegdilaci
@Nessy:A vén F@X-kalap mehetne már nyugdíjba ne riogasson bennünket,honnan veszi azt a baromságot hogy Zelenszkij népszerűtlen és még ha az is lenne mi köze hozzá valószínű hogy az Ukránoknak jó Orbánt sem szereti mindenki már teljesen el szigetelődött mindenkitől,senki nem áll vele szóba,és akkor mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.