Szégyenteljesnek nevezte a Néppárt, a S&D és a Renew Europe brüsszeli megállapodását Orbán Viktor miniszterelnök.

A „hazugság és a becsapás pártkoalíciója” – így fogalmazott Orbán Viktor a most létrejött brüsszeli koalícióval kapcsolatban.

A magyar miniszterelnök úgy véli, a Néppárt, a S&D és a Renew Europe megállapodása szégyenteljes, melyet pártalapon hoztak létre, nem a teljesítmény vagy a jövendőbeli tervek alapján – mindezt tudatta is a közösségi oldalára feltöltött videóban – szúrta ki a mandiner.hu.

„Pimaszság a választókkal szemben” – Videón, ahogy Orbán Viktor odapörkölt Brüsszelnek

Orbán Viktor odapörkölt Brüsszelnek – Fotó: Youtube 

„Kifejezetten egy hatalmi osztozkodás valósult meg, amelyet három párt hajtott végre, a Néppárt, a szocialisták és a liberálisok. Ami egy pimaszság az európai választókkal szemben, akik többségükben jobboldalra szavaztak és szerettek volna egy jobboldali európai vezetést látni”

– jelentette ki Orbán.

A miniszterelnök hozzátette: „A Néppárt azonban begyűjtötte a jobboldali szavazatok egy részét, majd elvitte balra és így becsapták az európai választókat – ez a most létrejött koalíció a hazugság és a becsapás pártkoalíciója, amely sem az elmúlt 5 év rossz teljesítményét nem veszi figyelembe, sem a következő időszakra szóló programokról nem szól, csak hatalmi osztozkodásról” – szögezte le Orbán Viktor.

A videó a miniszterelnök Facebook-oldalán teljes terjedelmében megtalálható.

Forrás: mandiner.hu, https://www.facebook.com/watch/orbanviktor

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Nem csak kövér, tokás, hanem hülye is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Namely: Akkor felhozok egy alapérvet. Az Európai Parlament gyakorlatilag uigyanúgy működik, mint egy tagállami parlament. A parlamentbe jutott pártok ilyen-olyan koalícióként, vagy önállóan működnek és a többség, tehát a kormányzóképességhez, ilyen-olyan koalícióra kényszerül. Mit látunk? A Néppárt, a S&D és a Renew Europe parlamenti többséggel rendelkezik. Mi ebben a szokatlan? 14 éve a pedofilsimogató ártunk a mínusz öt százalékos k(eresz)tény demokratákkal úgy rabolja le az országot, hogy az ellenzéknek még a köhintését, fejcsóválását sem veszi figyelembe. Miután a pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mindent elkövetett, hogy az Unióban még a legszélsőségesebbek is csak fej elfordítással tudnak velük beszélni. Most akart a pedofilsimogató felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár egy külön pártcsaládot összehozni, július 3-ig van rá ideje, de Morawiecki épp kost küldte el a búsba.
Billibácsi
@Horizont: Illés együttes: Az ész a fontos nem a haj.
Cherry
Ez a retkes disznó beszél hazudságról, csalásról akkor itt egy kis izelitő:24.hu/belfold/2024/06/28/szegi-valasztas-csalas-busz-szallitas/
Pusztai
csini!

"Újabb kudarc érte Orbán Viktort
A magyar kormányfő az elmúlt napokban azon dolgozott keményen, hogy egy új frakciót hozzon létre az Európai Parlamentben. A Politico értesülése szerint az új politikai szervezet tagja lett volna a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt.

2024. JÚNIUS 28.
HOLLÓS JÁNOS"
verőce21
"balra toló" M. Weber egy háborúpárti politikus, aki folyamatosan még több harci járművet, még több fegyvert, még több lőszert akar Ukrajnába küldeni.
Béla333
"„Pimaszság a választókkal szemben”

Te/ti mit csináltok azon választókkal szemben, akik nem rátok szavaznak 2010 óta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.