[Néhány nappal ezelőttig nem is tudtunk az aszteroida érkezéséről, 42 ezer kilométer/órás sebességgel száguldott el mellettünk. Akár egy nagyvárost is elpusztíthatott volna.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@moszkvatér: A Kuiper-öv a Neptunusz pályáján túl található aszteroida-övezet, ennek a tagja többek közt a korában kilencedik bolygóként ismert Plútó is. (Igen, a rajzfilm-figuráról kapta a nevét). Körülbelül 800 nagyobb, és számtalan apró meteorból, kisbolygóból áll.
Az Oort-felhő ezzel szemben ezen az övön túl található üstököszóna, körülbelül 1 milliárd kisebb-nagyobb objektummal. Ennek a felhőnek a távolsága a Földtől megközelítőleg 7,5-8 milliárd kilométerre kezdődik, túlsó pereme pedig a Naprendszerünk tényleges szegélye, és a Nap gravitációs határa, nagyjából 1500 milliárd kilométerre. Szabályos gömb alakzatban veszi körbe a Naprendszert, külső pereme az ún. Oort-szakadék. Azon túl kezdődik a csillagközi tér, ezen túl találhatóak (sokkal-sokkal messzebb) a csillagok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@A Tündik bündije: én máshogyan működök.Nálam a pénz egy értéktelen valami ebben az esetben.Barátokon nem kereskedek,ez nálam elvi kérdés.
A Tündik bündije
@kamazuka: Értettem :-)
Egyébként az űrbéli objektumokból ásványt kitermelni... nem rossz ötlet. Szabadalmaztatni kellene valamilyen eljárást. Csal aztán persze óvatosan, a először a Dead space-ben is csak bányásztak, aztán mi lett a vége :-(
kamazuka
@A Tündik bündije: Azt adead izét nem láttam,miaz?
Nem termelünk mert az termel a világűrből jövő dolgok kicsit radioaktívak is lehetnek.
Bár ennek erőssége a szoba sarkában felgyülemlett poréhoz lehet hasonló.
A Tündik bündije
@kamazuka: A dead space egy számítógépes játék, egy időben a férjem volt megőrülve érte, én meg tőle. De azért kipróbáltam... :-) A jövőben játszódik, egy bányász űrhajón, itt egy kis ízelítő belőle, olyan +18-as...

www.youtube.com/watch?v=4DmsDICPnjg
kamazuka
@A Tündik bündije: egyetlen játékot játszom a pc men és azt is visszafelé.A fekete özvegy kártyajátékot.Már 4 éve.
Azt hittem hogy a jövő, a földön játszódik,itt a jelenben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.