Megnyílt az Amazon sorbaállás és pénztáros nélküli boltja Seattle-ben. Sorakozással köszöntötték az amerikaiak a sorbanállás nélküli boltot | FinTechRadar.

Forrás: FinTechRadar
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Rossz a cím. Az emberek nem sorakoztak, hanem sorbanálltak. A vásárlóknál nincs sorakozó. Na még csak az kéne. :-)
emerencia
Sajnálom a pénztárosokat mert egyre több boltban veszik ki a székeket alóluk. (Pl. a hülyenemvagyok Médiamarkt.) Rengeteg olyan nő van, akinek a pénztárosság az egyetlen olyan munkalehetőség, amit még el bír végezni. Ma már ez a foglalkozás is könnyen megszűnhet. Vannak boltok, ahol már nincs szükség a klasszikus értelemben vett eladóra sem. Az igazságtalanul lenézett polcpakolói munkakört pedig egy gyengébb fizikumú ember hosszabb távon nem bírja. Fasizálódó társadalmunkban sok egyéb munkahelyen is az a legfontosabb cél, hogy a munkavállaló minél kényelmetlenebb testhelyzetben végezze a munkáját. Ahonnan csak lehet elveszik a dolgozók székeit. Arra is van példa, hogy a számítógép előtt sem lehet leülni. Minden korosztály, akár még hatvanon felüli idős emberek (nők is) kényszerülnek 12 órás műszakokban gyakorta durva, súlyos védőcipőben dolgozni. Rehabilitáció nincs, aki egészségügyileg nem alkalmas a munkára, még idős emberként is az utcára utcára kerülhet. Ehhez még tanulatlannak sem kell lennie. A munkaerőhiány ellenére könnyen megeshet, hogy nem tud olyan munkahelyre elhelyezkedni amit még bír csinálni. Három hónapig még kap valami segélyt aztán már senkit sem érdekel, hogy mi van vele. Az életében ledolgozott évek, a megszenvedett regisztrált munkanélküli időszakok pedig a semmibe vesznek az egyre távolodó, gránitszilárdságú nyugdíjkorhatárig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.