Idehaza az Az orvoslásra csupán a GDP 4,6 százaléka jut, míg a franciáknál vagy a németeknél több mint 9 százalék. A végletesen lepukkant Kútvölgyi kórház fényképe illusztrálja a budapesti tudósítást, amelynek mondandója, hogy a rossz egészségügyi rendszer csak gerjeszti az elégedetlenséget egész Közép-Európában, írja a Le Monde. Mint hangsúlyozza, a helyzetre az épületek cudar állapotán kívül az a jellemző, hogy nehéz hozzájutni az ellátáshoz és hiányoznak az orvosok. Ráadásul az állapotok egyre csak romlanak a rendszerváltás óta. A Kútvölgyi egykor gyöngyszem volt, ma leginkább egy lepusztult szarkofágra hasonlít Budapest kellős közepén. De jelképezi az egész az egész magyar egészségügyet, de nem jobbak a viszonyok a környező államokban sem. Az ágazat egyszerűen a rövidebbet húzta a szocializmus bukása után.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért: Kelet-Közép-Európa!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: @RonaGyuri: Ez már mánia kezd lenni, sőt behódolás

Már ott tartunk, hogy Szelesteye is marhaságokat fordít

A kiváló – eddig mindig példaként hoztam fel – „Szabad szemmel: Magyar kórházzal illusztrálták a közép-európai egészségügy borzasztó állapotait” címmel rittyentett cikket a Népszavában
LeMonde, pontosabban Jean-Baptiste Chastand (a cikk szerzője) „En Europe de l’Est, le mauvais état des systèmes de santé alimente les frustrations”, ilyet persze nem állított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.