SZEMBEN A FORGALOMMAL!!! =)) A közelmúltban a Fed - története során első ízben – felülvizsgálta és módosította a célrendszerét, ennek keretében a következő évekre magasabb infláció elérését célozta meg. A nagy jegybankok teljes erőbedobással dolgoznak az infláció felpörgetésén, egyelőre nem túl sok sikerrel. Magyarország jelenleg azon ritka kivételek közé tartozik, ahol a jegybank a járvány miatti gazdasági visszaesés ellenére a túlzottan magas inflációval küszködik.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Ugye ezt, te sem gondolod komolyan? Mert a piacon, a boltokban ott a felirat: Magyar árú, és dobsz egy hátast az árcédula láttán. Akkor most melyik "globalista terroristát" kívánjam a pokolba? Valószínűleg nem éppen a termelő jár jól most sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@namihami: Ok.Igy már érthető.De máshol már leirtam, hogy ennek idehaza milyen nem gazdasági!!, hanem kimondottan politikai okai vannak. Csak előbb utóbb ez nagyon vissza tud ütni- hiszen a magas infláció majd egyszer csak azt eredményzi, hogy elfogy a fizetőképes kereslet, csökken a fogyasztás- az meg túltermeléshez vezethet, eladhatatlan raktárkészletekhez, amit finanszirozni kéne- de a kereskedő nem erre van kitalálva, és legtöbb nem is olyan tőkeerős, hogy hosszú távon ezt megtegye.Mindez az emberek csökkenő életszinvonalán túl.
kereső
@namihami: Nem untordox gazdaságpolitikában, a gazdasági törvényszerúségeket nem szokták figyelmen kivül hagyni. Mert megerőszakolni lehet, csak az ideig-óráig megyeget.
Qqberci
"A nagy jegybankok teljes erőbedobással dolgoznak az infláció felpörgetésén,"

Na ugye! Nálunk ez alapból megy, mert a NER jobban teljesít!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.