Szájon át bevehető, koronavírus elleni védettséget nyújtó gyógyszert tesztelnek Izraelben.

A tablettát az Oramed Pharmaceuticals nevű izraeli gyógyszergyár fejlesztette ki, amely az immunizálás felgyorsítása révén forradalmasíthatja az új típusú koronavírus elleni küzdelmet.

Hatalmas áttörés: jöhet a védettséget adó tabletta
Illusztráció:Pixabay

Az Oramed egyébként az indiai székhelyű Premas Biotech jövendő oltóanyagának egyadagos, orális változatát készítette el.

Ez a gyógyszer sokkal gyorsabb és egyszerűbb immunizálást tesz lehetővé számunkra. Nem kell klinikára, orvosi rendelőbe menni, a COVID-19 elleni tabletta akár a postaládába, otthonába is megérkezhet

- ecsetelte a módszer előnyeit Mirjam Kidron, a cég tudományos igazgatónője.

Az izraeli vállalkozás azt reméli, hogy hamarosan elkezdhetik az emberi tesztelés első fázisát, és fél év alatt be is fejezhetik a teljes tesztelési folyamatot. Eddig állatkísérletekben, sertéseknek adták be a készítményt, és azok a megfelelő mennyiségben ellenanyagot termeltek a koronavírus ellen.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ezek szerint a Karikó keze ide is elért?
Gazella
@Sámannus: kezdettöl fogva világos volt! Nekem legalábbis.
Gazella
@Sámannus: és tudod a nagy sértődötség is közre játszik.. Kariko lunyva: " ki ha nem én?!"" Kiment külföldre bizonyítani. Mert itthon lenézték.. amúgy nem most kezdték el kisérletezgetni ezt a franc vovid szurit, hanem már régóta.. könnyen előfordul, hogy pont ők eresztették ki a szert a levegőbre. Arra meg a nyakam teszem rá, hogy nem Kína a ludas ebben. Ők inkább atomban gondolgoznak..kisérleteznek.
Sámannus
@Gazella: Jellemző, hogy aki a munkájának él nem foglalkozik propagandával. Az ő ismertsége abból adódik, hogy az eredményei tőle függetlenül úttörővé vált. Nagyon a gödöralján lehetsz, ha sértődöttségnek gondolod az érdemtelen mellőzést. Számomrsem volt megértés a munkám során. Sokan sokféleképpen ellenezték amit csináltam, végül amikor a munka a körmükre égett bizonyítottam az én tervem hatásosságát. Így ment ez a cucializmusban és utána sokáig. Sok víz lefolyt a Dunán míg rájöttek a valóságot nem a politika irányítja, hanem az okos lelkiismeretes emberek, akik felülkerekednek a nehéz helyzeteken.
A kitartás, hogy kutató maradjon nem a sértődésből fakad, hanem alaptermészet. nagy tévedés a vádaskodni ellene. A bugyuta találgatásod meg otromba, ízléstelen, és mindenféle alapot nélkülöz.
Egyébként pedig luvny a körösztanyád, aki nem nyomta a fejedet a szenteltvízbe.
Gazella
@Sámannus: Nem tudod mi folyik a háttérben.. karikó nem ugatna ha csak a munkájának élne. de nem! besegit a narancsnak.. most oda ugat vissza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.