Újra működik a Facebook, a WhatsApp, a Messenger és az Instagram.

Visszatért a Facebook, közölték, mi okozta a leállást
Fotó: Pixabay

Említett közösségi oldalak közép-európai idő szerint hétfőn este fél hat körül álltak le. A Facebook tájékoztatása szerint hálózati probléma miatt voltak elérhetetlenek az oldalak:

Egyelőre úgy tűnik, stabilak az oldalak, és sikerült elhárítani a hibát.

A Telexnek nyilatkozó IT-szakértő így vázolta a leállás okait:

Egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Egy hasonlattal élve: olyan, mintha a mérnökök kizárták volna magukat a szerverteremből, a kulcsot pedig kidobták volna az ablakon, az ajtó pedig csak belülről lenne nyitható

- magyarázta Szöllősi Gábor.

A közmédia vezető cikkében azt írja "Borított a volt Facebook-alkalmazott, köze lehet ahhoz, hogy leállt a fél internet". A cikk egy CNN-értesülésen alapszik, mely szerint

a leállás amerikai idő szerint reggel történt, közvetlenül azután, hogy egy korábbi Facebook-alkalmazott, Frances Haugen több ezer oldalnyi belső dokumentumot mutatott be az amerikai CBSN televízió 60 Minutes (60 perc) című riportműsorában.

A mérnök-informatikusnő ezzel demonstrálta, hogy a vállalat miként igyekszik eltüntetni még a saját kutatásait is arról, mennyire káros a Facebook a társadalom számára.

Forrás: telex.hu, hirado.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.