Másfél év alatt megduplázódott Magyarországon a zöld rendszámos autók száma, a tisztán elektromos gépkocsik száma átlépte a 30 ezret, de a töltőhálózat már gátja a további fejlődésnek – mondta mondta Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára az InfoRádiónak.

Új piacon avatkozik be az Orbán-kormány – Mutatjuk

Címlapkép: pixabay.com

Mint a Portfolio írja, az idén, augusztus végéig 56 666 tisztán elektromos vagy hibrid gépkocsit helyeztek forgalomba zöld rendszámmal Magyarországon. 2021 januárjában még kevesebb mint 28 ezer volt belőlük, számuk tehát húsz hónap alatt megduplázódott. A klímabarát hajtásra utaló táblákból több mint 23 ezret a fővárosban adtak ki – mondta Steiner Attila.

A leginkább környezetkímélőnek számító, tisztán elektromos járművek száma a múlt hónapban átlépte a harmincezret.

A helyi járműállomány minőségi cseréjét támogató Zöld Busz Program segítségével már 76 elektromos autóbusz állt forgalomba. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig összesen 139 tiszta és csendes jármű állami hozzájárulással ösztönzött beszerzéséről született döntés. A program demonstrációs mintaprojektjében az utasok ingyenesen próbálhatják ki a korszerű buszokat vidéki nagyvárosokban és Budapest vonzáskörzetében – ismertette Steiner Attila.

"Folytatni fogjuk a programot, hosszú távú terveink között az szerepel, hogy most a helyi közlekedésben összesen 2800-900 busz van Magyarországon, és ebből 1100-at szeretnénk az elkövetkezendő pár évben elektromos hajtásúra lecserélni"

– közölte, és hozzátette, a programnak iparfejlesztési lába is van, mert a hazai gyártók elektromos buszokat is tudnak készíteni.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Infostart, Portfolio

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Norvégiában az újonnan forgalomba helyezett autók fele hibrid vagy elektromos (három éve, amikor még igazán nagy szám volt, a legtöbb új eladott autó épp a százezer eurós Tesla volt), igaz viszont, hogy egy tisztességes nemzeti vágtájuk nincs, esküszöm.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@icegygenabro: Lekéstél!Megtörtént,de még el kell tüntetni az oda vezető utakat!
Eladott Ország
Norvégiában az újonnan forgalomba helyezett autók fele hibrid vagy elektromos (három éve, amikor még igazán nagy szám volt, a legtöbb új eladott autó épp a százezer eurós Tesla volt), igaz viszont, hogy egy tisztességes nemzeti vágtájuk nincs, esküszöm.
namihami
@Eladott Ország: Hogy lenne, ha se erdélyimagyarjaik, se Hősök teréjük (a szétbarmolandó díszburkolattal) nincs. Ide mégse hozhatják...az már olyan snassz lenne.
gybognarjr
Semmitmondó ígéret. Pontos számok, összegek és dátumok, valamint az eddigi tervek teljesítésének adatai jelentenének valamit. Ez nem létezik. Eddig a természetvédelem és a klimaváltozásra való felkészülésből a kizárólag a hatalmát (és minden élő terrületet) lebetonozó rablóbanda SEMMIT SEM TETT!!! Stadionépítés volt csak a cél és minden felújítás amit azonnal elloptak, kisajátítottak, amint az adópénzt ráköltötték. Magánhercegség lett Fidesztán, a nép csak ígéreteket kap és hatalmas adóztatást.
Dr. Proktor
@icegygenabro: ... vagy kerékpár gyárba...
ómió
Csak nem töltőállomásokat létesítenének!? Na, ne má'!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.