Óriási problémák vannak az egész országban a Telekom, a Vodafone és a Digi szolgáltatásaival. Nem megy a net, a telefon és a tv sem. Új év, új káosz a telekommunikációban. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy valami óriási probléma van, hiszen az egész országból problémákat jeleznek a Vodafone, a Digi és a Telekom felhasználói. Mindegy, hogy főváros, nagyváros, kisváros, falu vagy tanyavilág, hiszen mindenhonnan érkeznek a panaszok. Van aki nem tud telefonálni, előfordult, hogy egyszerűen megszakadt a beszélgetés. Más arról számolt be, hogy nem tud internetezni, vagy egyes weboldalak, online szolgáltatások nem működnek. Így például a csomagkövetés, a levelezés vagy a Skype sem, ami iszonyú kellemetlen lehet.

Forrás: techworld.hu
Feltöltő: peter-tw
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ide is írom, tapasztaltam. Digis vagyok, elment a Propeller, nem jöttek be híroldalak. Most működik minden, remélem, így is marad! Mert ezért fizetünk, ugye?! Ugye?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ide is írom, tapasztaltam. Digis vagyok, elment a Propeller, nem jöttek be híroldalak. Most működik minden, remélem, így is marad! Mert ezért fizetünk, ugye?! Ugye?!
kereső
"Áramellátási hiba miatt a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége ma délelőtt akadozhatott. A helyreállításon folyamatosan dolgozunk, a fennakadásért elnézést kérünk. Köszönjük a türelmet!'- ezt irta a Telekom 18 perccel ezelőtt.

Kinek a kezében van az "áramellátás"?? Na, ugye- nem kell itten nyiltan deklarálni, hogy leállitják az internetet, meg tudják oldani úgyis, hogy Te, hülye fogyasztó a szolgáltatót hibáztasd- holott a kormány tette be a patáit.
simmering73
A diginet már karácsony előtt is egy fos volt, miközben sikerült a legdrágábbá kinőni magát.
Elrettentésül, mindez Budapesten.
www.kepfeltoltes.eu/images/2024/01/02/523digitalis_jolet1.jpg
www.kepfeltoltes.eu/images/2024/01/02/358digit_lis_j_l_t2.jpg
Pusztai
Hasonló a baj, mint a víízvezetékeknél, a karbantartás elmaradása miatt elfolyik kb 50% bitdata.
Nyírfa
@simmering73: Amióta a DIGI eladta a magyar leányvállalatát, azóta rendszeresek a képhibák a tévécsatornákon.
Vagy teljesen elmegy másodpercekre, vagy összeszaladnak a képkockák. Én váltanék, csak hol van olyan szolgáltató, amely meg is fizethető, minőségi is, és , ami a fő, nem Orbán kezében van.
Oké, külföldön. De itthon?
Nyírfa
@kereső: 13.15

Első figyelmeztetésként.
division
@kereső: @Nyírfa: A neten szerencsére semmi különöset nem vettem észre a Diginél, jelenleg is 900 Mbps feletti a letöltés, a fel meg 300 feletti. A tévé csatornák már hónapok óta csinálják ezeket az elkockásodásokat, állítólag azóta nem találják a hibát.
Nyírfa
@division: 13.59

A neten 11 és dél között volt egy félórás intervallum, amikor csak pörgött, illetve a hibajelzések jöttek fel. Azóta rend van és fegyelem. :)
A 4iG kezelésében a DIGI-csatornák minősége sokat romlott. A fiam szerint a net, mindent összevetve még mindig a legjobb az itthon elérhetőek közül, gondolom, az ár-érték viszonyt tekintve.
Engem frusztrál a tudat, hogy a cég a fidesz egyik emberének a kezébe került.
Pusztai
@Nyírfa: nekem volt minden csatornám, de a Digi volt a legjobb, a net még ok, a tv már akadozik néha.
kereső
@division: @Nyírfa: Nekem a Telekom a szolgáltatóm. Optikai kábel,Tavaly cserélték le a régit- teljesen ingyen, 5G, és IPTV- amely nagyon jó minőségben teljesit. A magenta1-ben az ár érték arány teljesen pariban van, és megfizethető.
Nyírfa
@Pusztai: Igen, itt a volton van a hangsúly. nekünk a kezdetektől DIGIN-k van, a nettel csak ritkán volt gond, a tévécsatornákkal szinte soha. Most viszont nincsen műsor, hogy ne lennének képhibák, ami nemcsak bosszantó, hanem felháborító is. Hogy képzelik, hogy az általuk megszabott árért nem nyújtanak maximálisan élvezhető szolgáltatást?
Ilyenkor óhatatlanul eszembe jutnak a mészáros-féle , csődbe menő vállalkozások, Lázár félkész villamosai, az a végtelen dilettantizmus, ami az orbánkabinet sajátja.
Nyírfa
@kereső: 14.34

Most sem ment el a neted?
A Telekom is a kormány ellenőrzése alatt működik, így, bár köszi az infót, de szóba sem jöhet.
Egyáltalán van még valami itthon, ami legalább úgy-ahogy, de független?
division
@Nyírfa: Azért én ennyire mélyen már nem megyek bele ki kinek a kezében van, engem az jobban frusztrált még a Digi előtt, hogy az itteni helyi szolgáltatónak naponta kellett beszólnom, hogy már megint nincs netem, nem beszélve arról, hogy a legnagyobb sebesség náluk akkoriban 60 Mbps - volt, most is csak 120. Nekem nagyon kell az ezres net, mert én is meg a két kisebbik gyerekem is szeretünk játszani, és ma már egy nagyobb játék 100GB felett van méretileg, és nagyon nem mindegy, hogy egy nap alatt, vagy fél óra alatt töltődik le.@kereső:
izéke
@Nyírfa: mivel uniós tagország vagyunk így gond nélkül tudsz külföldi műholdas netre és tévére is előfizetni,persze nem kábelesre hanem műholdasra. Egy hátránya van,euróban kell fizetni,ami a forint miatt változhat. Nekem így van minden előfizetésem és a roaming ingyenessége miatt tudom használni a külföldi kártyát és 15 euróért 50 giga mobilnetet,havonta.
kereső
@Nyírfa: Nem volt netem, nem volt mobil...de a Telekomot megerősitette a voda, hogy áramellátás volt a kiesés oka, amely egy közösen használt szervert érintett. Nem érdekel, hogy a kormány ellenőrzése alatt áll-e, szoktam üdvözölni a harmadik felet, mert észrevehető, amiokor a külföldön élő családommal beszélek. De már nem érdekel...hiszen a "pegasus"- az orosz immár mindenhol ott van- a választási szoftverekben is. Majd, ha a kinai megfigyelő-és arcfelismerő rendszerek is aktiválva lesznek...itt lesz az a szép új világ, amelyet Orvell még csak megálmodni sem tudott.
Na, de nem ez a lényeg- hanem az, hogy orbán kezében van minden stratégiai pont: áram, internet, gázellátás, és a pénzügyi rendszerben is kulcsfontossáú pénzügyi intézmények /bankok. Akkor és úgy bénitja meg az országot , ahogyan , amikor akarja.
nemkati
@division: Na most képzeld el azt (engem), aki ugyan szeret(ne) jáccani is, de leginkább napi 8-10 órát a neten dolgozik, na annak (nekem) milyen frusztráló, amikor megpusztul a net. :(
kereső
@division: Nekem nem "játszani" kell a net, hanem a munkám végzésének alapfeltétele.
nemkati
@kereső: :))))
Neked melyik lábadon van az az egy cipő, amiben járunk? :)
division
@nemkati: @kereső: Szerintem majdnem mindenki dolgozik a neten, csak ahhoz nem feltétel egy ezres net. Én ezt csak azért írtam, mert aki sokat tölt le, annak fontos a sebesség is. Dolgozni egy 10 Mpbs nettel is lehet, csak ne akadozzon.
Nyírfa
@izéke: 15.33

Már évekkel ezelőtt pedzegettem a fiamnak, hogy szakadjunk le a magyar szolgáltatókról, de az árak miatt hallani sem akart róla, én pedig megértettem.
Amikor átvette a hálózatot Jászi cége, és hozták a maguk készülékét a router helyett - vagy az is router? - , már az sem tetszett, még több kábel, még nagyobb doboz, takarítás közben át is állítottam valamit, ami miatt napokig nem volt semmi. Azóta a technikai közelébe sem mehetek, ki vagyok tiltva! :))
Szóval, nem egyszerű. :)
nemkati
@division: Attól függ, ki mit dolgozik a neten. Nekem legalább 1000-es kell, hogy tudjak dolgozni. Persze, amikor elegem van, és egy kicsit lazítok, kikapcsolódok a munkából és kommentelek párat propin, akkor elég lenne kevesebb is . :)
kereső
@nemkati: bal?jobb? Néha már nem is tudom...mert olyan káosz van, minden szinten, szinte minden...Csak azt tudom, hogy a neten kivül még fizetek is egy rakat helyre csak azért, hogy dolgozhassak...kamara, creditek gyüjtése...a net már csak a ráadás, azért hogy jó néhány hivatal munkáját is elvégezzem.
nemkati
@kereső: Fizetsz, hogy dolgozhass? :)))
Akkor ez neked szól. 6 perec, de különösen a vége felé.
kereső
@nemkati: lemaradt a link...A kötelező éves továbbképzések pénzbe kerülnek- és ha nem teljesitem az előirt krediteket, akkor nem dolgozhatok.
Nyírfa
@division: @kereső: Engem nagyon is érdekel, hogy mi van a kormány kezében. Ha nem érdekelne, itt sem irkálnék.
Mivel nem szeretem, ha a falnak is füle van - lassan szemei is -, Ismét eljátszom a gondolattal, hogy külföldi partnerrel kössünk szerződést. Ha a fiam is áldását adja rá, rajtam nem fog múlni.
Persze, áram nélkül akkor sem lenne internet, meg tévé, de sebaj, majd szerzek házi generátort.
simmering73
@KisTehen: Túl sok krimit nézel Bimbó.
simmering73
@Nyírfa: Már minden a kezükben van. Én telekomos voltam, de iszonyatos áraik lettek, akkor váltottunk a digire. Most nálunk a telekom már olcsóbb mint a digi. A szolgáltatásukkal sosem volt baj, csak az áraikkal.
Nyírfa
@simmering73: 17.01

Ilyenkor utálom, hogy milyen kétbalkéz vagyok bizonyos dolgokban, jelesül éppen a technikában. Talán az lehet az oka, hogy nagyon kicsi lányként megtréfált az áram, és azóta valósággal rettegek tőle. Sokáig egy villanykörtét sem mertem kicserélni. Na, azon már túl vagyok.
Egyszer a nagyfiam elmagyarázta, hogy is vannak azok a bytek, ámulva hallgattam, még értettem is belőle valamit, egészen addig, amíg ki nem jöttem a szobájából.
Így nem tudja magát az ember függetleníteni.
Egyszer egy jó ismerősömmel megállapodtunk abban, hogy nem velünk van a baj, akik nem értik az internet nyelvét, hanem azokkal, akik nem értik, hogy mit nem értünk. Aztán felhívtuk a 3. ismerősünket, hogy eltüntettünk egy adatsort, jöjjön, keresse meg. :)))
Ha az a Telekom olyan lenne, amilyennek én szeretném...Orbánmentesen.

Mi lesz itt a választások alatt?
izéke
@Nyírfa: szerintem már olcsóbb egy külföldi szolgáltató mint a magyar. Legalábbis úgy gondolom. Bevallom,fogalmam nincs a magyarországi forgalmazók árairól,mivel régóta kinti kártyát használok. Kétéves szerződés a kezdet,addig pl 10 eu a havi ár és kapsz érte pl 30giga mobilnetet,ami annyi,hogy elhasználni is kihívás. Mellette arról megy a beszélgetés,filmnézés,képküldés,munka stb és így se bírom elhasználni. Két év után szerződést felmondani,mivel utána duplájára emelkedik,számhordozással másik szolgáltatónál ugyanilyen feltételekkel új szerződés és minden marad ugyanúgy,a szám is. Szóval megéri.
division
@nemkati: Na igen, munka függő is, persze. Átlag embernek mondjuk mindegy mekkora amennyiben nem tölt le nagyobb fájlokat, és elsősorban a Youtube és társai a lényeg, max. némi World, Excel olykor.
nemkati
@division: Ja, hát egy ilyen szempontból laikus valaki, vagy aki másféle munkát végez mint mondjuk én, sokan nem tudják elképzelni, minek valakinek 1 gbps, és ezen kívül még mennyi minden más is. A youtube nem szükséges, a Word (!!! és nem az egész világ :)) , vagy az excel nem játszik, nem kell hozzá net. A netről kell egy csomó alkalmazás, olyan, amit nem kell vagy nem lehet a gépre telepíteni, emiatt csak hálózatról érhető el.
division
@nemkati: Nyilván Word akart az lenni főnök asszony:-))) Kell ahhoz is net mondjuk, különben nem lehet frissíteni:-) Még dolgozik a (mai napi) bólé bennem, de holnaptól enyém megint az egész World:-) Nekem amúgy nem nagyon kellett a net munka céljából, rendelések felvétele, emailek küldése, stb., a tervezéseknél sem volt komoly szerepe. Az online oktatásnál volt rá nagy szükség, akkor meg nem működött normálisan még a régi, a Digi nem rég óta van végre kiépítve mindenhol a környéken.
nemkati
@division: Nekem is digim van, és nincs sok bajom vele, most délben se volt karasztrófa, inkább a tévénél ez az állandó frissítés és újracsatornázás bosszantó, de azt megoldja az emberem. :))
A Telekom és az ovodafon nem érint, de örülök, hogy nincs hozzájuk közöm. Veled ellentétben én azt látom, ez a mostani hatalom amire ráteszi a kezét, azzal csak baj van. Ami most kikészít, az az MBH bank, katasztrofálisan működik, már ami az export-import funkcióját illeti, a többi nem izgat. És az MVM mióta átvette a gáz- és áramszolgáltatás számlázását, na attól biztos előbb-utóbb megőszülök. :((
division
@nemkati: Sokan inkább az MVM havi gáz és villanyszámláitól kezdenek megőszülni tavaly óta:-)))
nemkati
@division: Pont ezt írtam inkább. :)))
Nyírfa
@izéke: 17.13

Köszönöm a jótanácsot, át fogom gondolni, és a család elé terjesztem a javaslatomat. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.