Az űripar nem erőforrás- vagy anyag-, hanem tudásigényes iparág. Nagyon sok okos mérnökünk és orvosunk van, akik ebben az iparágban helyt tudnak állni. Ugyanez a helyzet az olimpiával és az élsportolóinkkal. Nagyon tehetséges sportolóink vannak, akik nagyon kitartók, még akkor is, ha nem minden feltétel adott a felkészüléshez. Kitartással, sok munkával sokszor meg tudjuk előzni azokat is, akik a világ technológiai élvonalában vannak – fejtette ki Kapu Tibor, a Hunor Magyar Űrhajós Program kiválasztott kutatóűrhajósa, aki a tartalékos űrhajóssal, Cserényi Gyulával páros interjút adott lapunknak. A két asztronauta arról beszélt, a magyar űrprogram jelentősége nemcsak abban áll, hogy több mint negyven év után ismét magyar utazhat a világűrbe, hanem az ott elvégzett kísérletek, illetve a hazai űripar továbbfejlesztése is fontos.

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazi 2 in 1: kéz elképesztő marhaság egy gondolatmenetben

Kapu Tibor, a Hunor Magyar Űrhajós Program kiválasztott kutatóűrhajósa mondá

Pontosabban a Párt központi napilapja szerint ezt nyilatkozta nekik, pontosabban így értelmezték azt amit mondott, ha mondott bármit is.
„Az űripar nem erőforrás- vagy anyag-, hanem tudásigényes iparág. Nagyon sok okos mérnökünk és orvosunk van, akik ebben az iparágban helyt tudnak állni. Ugyanez a helyzet az olimpiával és az élsportolóinkkal.”
Ami a tudásigényt illeti – hozzátéve, hogy biza igencsak erőforrás- és anyag-igényes, amiről a NASA tudna sokat mesélni – az ország tudásszintjét igen jól demostrálja rendre kasztrófális eredményeket mutató PISA jelentések sora.
Ami pedig az olimpiai és az élsportolóinkkal való összevetést illeti:
egyfelől ad olimpia; nyugtával dicsérjük a napot, nincsenek nagyon bíztató előjelek
másfelől, ami az un. élsportot illeti nagyin jó példa a népünk szemefénye a Szoboszlai, aki
a Liverpool csapatában a rangsorban igencsak hátul, a 20/23 helyen szerepel,
csapata PL-ben jelentősen lemaradva az első 2-től a 3. helyen végzett
s tegyük hozzá. hogy az angol csapatok idén igencsak gyengén szerepeltek az európai összevetésekben!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csak az önjelölt szakértéktől óvj meg minket! =))

egy egyébként akár értelmesnek is tekinthető okoskodás bődületes hibával

A telex.hu „Sokat spórolhattunk volna a reptéren, ha a Fidesz korábban máshogyan dönt” című írásában arról számolnak be, hogy: lázba hozott egy amúgy nem túl hangos szakmát, a vállalatértékeléssel foglalkozó közgazdászok, tanácsadók, elemzők közösségét.
Valószínű, hogy csak a láznak köszönhetően:
„A fenti összeget alapul vevő részletes számításaink alapján meglepő megállapításra jutottunk: amennyiben az állam a 2005-ös baloldali privatizációból kapott pénzt jól használta (vagyis ekkora értékben lett pénze és ekkora értékben nem kellett állampapírt kibocsátania), akkor pont kijön a mostani üzlet költsége” - eddig csak-csak de aztán
„Ha az államnak a megkapott pénznek megfelelő állampapírt nem kellett kibocsátania, akkor a 19 év állampapírhozama 160 százalék lett volna, vagyis mai áron 1612 milliárd forint. Más megfogalmazással, aki 2005-ben 619 milliárd forintot végig az állampapírindexnek megfelelő állampapírban tartotta volna, ma 1612 milliárd forint boldog tulajdonosa lenne. ” – ami ezen szinten elmegy.
Azonban ehhez hozzáfűzték: „Az állam szempontjából ez fordított, ha 2005-ben nem csökkenthető 464,5 milliárddal az adósság, akkor az ma 1612 milliárd forint adósság”!
Ami taxatíve azt állítja, hogy a betéri kamat és a hitelkamat azonos lenne!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.