Pont az olyan kutatások nem kaphatnak majd támogatást, mint amilyenekkel Karikó Katalin indult – írja a Magyar Hang. A kormány teljesen átalakítja a tudományfinanszírozás rendszerét. Abban több pénz lesz, de jóval kevesebben részesülhetnek belőle, sok kutató állás nélkül maradhat. Pont az olyan kutatások nem kaphatnak majd támogatást, mint amilyenekkel Karikó Katalin indult. Az új, egyelőre kevésbé átlátható finanszírozási rendszer a másik friss Nobel-díjashoz, Krausz Ferenchez kötődik – írta a Magyar Hang.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem minden arany, ami fénylik,

sőt gyakrabban nem az, s ha hozzávesszük az orbániai ádáz igyekezetet nagyon más sülhet ki belőle

A telex.hu „Sok kutató állás nélkül maradhat Krausz Ferenc és a kormány új finanszírozási modellje miatt” címmel számol be a Nobel-díjas, Krausz Ferenchez kötődő és/vagy annak like-olt ötletről.
Amellett, hogy osztom a cikkben megfogalmazott fenntartásokat meg kell jegyezzem:
Krausz nem szokta átgondolni a kormány által kedvelt ötleteket,
s jónéhány kutató van aki teljesen felesleges, de tartok tőle, hogy nekik nem lesz bántódásuk! =))
kereső
"Pont az olyan kutatások nem kaphatnak majd támogatást, mint amilyenekkel Karikó Katalin indult. "------
orvosi jellegú biológiai/genetikai alapkutatás.
Pusztai
Krausszal mi törpént?
Kezdetben szíidta a geczit és a fideszt, majd pálfordulás és bebújt a seggébe és együtt verik szét a kutatást??
Palkovics visszaszáll??
kereső
@Pusztai: Ez annál is tragikusabb, mint amilyennek elsőre látszik, hiszen a magyar kutató társadalom nem pályázhat Eu-s támogatási pénzekre, az ECR programban...amely a 2021-2027 költségvetési időszakban éppen az orvosi jellegú alapkutatásokra szán az alapból arányaiban legtöbbet. Olyan kutató helyeket érinthet ez különösképpen, mint az SZBK.(szegedi biológiai központ)a magyar genetikai kutatás európai szintú fellegvára.
Pusztai
@kereső: Az alalpítványi átalakításnak köszönhető, az eu kifogásolja a törvényt és eldugott lopott közpénzeket pártpolitikát visznek mindenbe de nem hajlandó a fidesz változtatni, pár látszaton kívül.
Olyan pont mint a migráns ügy miatti bírság. Ott sem hajlandók változtatni. hány 10 ezer mrd megy pocsétába, és a fejlődés elmaardása miatt az ország is elmarad.
ezerszer írtam: A FIDESZ ÉS HAZAÁRULÓ VEZÉRE A MAGYAR TÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB GAZEMBEREI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.