Az egykulcsos, arányos adórendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az egykulcsos adóval együtt bevezetett családi adókedvezmény ösztönzi a családokat a gyermekvállalásra, ami már a születések számának jelentős emelkedésében is megmutatkozik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A kormány 2010-ben, a hivatalba lépése után bevezetett egy olyan családbarát adórendszert, amelynek köszönhetően tavaly nyolcszázezer szülő megközelítőleg 160 milliárd forintnyi családi adókedvezményt tudott érvényesíteni. A családbarát adórendszernek köszönhetően közel 20 százalékkal nőtt a háromgyermekesek reálkeresete - hangsúlyozza a tárca a közleményében.

Kiemelik: az arányos, munkaközpontú gazdaság felé vivő adórendszerben tehát bekövetkezett egy szemléleti váltás, amely szerint az állam a gyermek neveléséhez szükséges jövedelmet a családnál hagyja.

Az idén eddig 5,2 százalékkal született több gyermek, mint 2011 azonos időszakában, az eddig megismert adatok bizakodásra adnak okot.

A gyermekvállalást ösztönző kormányzati lépéseknek - amelyeknek fontos eleme a családi adókedvezmény - köszönhetően sikerült megállítani azt a születésszám csökkenést, amelyet a korábbi kormányok rendkívül hátrányos intézkedései előidéztek - írja közleményében az NGM.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Az egykulcsos adó miatt szaporodunk"-mondták a tíz-ezresek Orbán zsebében...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@kukac50: Talán nem kellene belőle még egy. Ez is sok(k) az országnak.
másvirág
Megérkeznek Canadából az "egykulcsos-csecsemők" amit Matolcsyi "visszarendelt" !
kukac50
Ma egy rendezvényen láttam egy terhes kismamát! Öröm volt látni.
Magyar volt! Csak fekete lábút lehet látni mifelénk.aki terhes
kopeba
Azt nem mondják az újszülött gyerekek hány százaléka roma. Hivatalos források szerint 80%.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.