Meglepetésekkel köszöntötte a hatvanéves Mándoki Lászlót Orbán Viktor. A Németországban élő zenész, producer a magyar kultúrtörténet emlékeivel gazdagodott, amelyeknek nem csak eszmei értéke nagy - írja a Borsonline.hu.

Szombaton a Művészetek Palotájában adott koncertet az európai hírű zenész, a Németországban élő Mándoki László. Budapesti fellépése után Orbán Viktor is felköszöntötte a művészt 60. születésnapján.

Stílszerűen először egy Dzsingisz kán-kötetet adott át, nem is akármilyet: a XVIII. század végén adták ki. - Találtam az egyik magyar antikváriumban egy majd' kétszáz éves könyvet -mondta a miniszterelnök, miközben átnyújtotta a ritkaságot.

Ráadásul Bartók Béla Magyar népdalok című művének első, és Petőfi Sándor Nemzeti dalának eredeti kiadását is megkapta az ünnepelt. Egy kéziratgyűjtő szakértő szerint több mint egymillió forint az ajándékok értéke - írja a lap.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
"– Óriási megtiszteltetés, hogy szülőhazám miniszterelnöke a születésnapomon felköszöntött. Csodás érzés volt itthon játszani. Igaz, több mint harmincöt éve nem élek itt, de a szívem visszahúz – mondta meghatottan a Borsnak Mándoki."
Számomra meg undorító, hogy a magyar miniszterelnök ilyen módon megtiszteli a hazáját 35 éve elhagyó zenészt, aki pedig nem szorulna rá, mégis állami szinten támogatták a koncertjét!
Akkor most mi is van? Az egyetemistát húsz évre röghöz kötitek, Mándokinak meg kinyaljátok a seggét?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na újra megkérdezem!! Mennyibe is került Nekünk, hogy ez ide tolta a büdöst???
QQCSI
@Mobil123: Több mint egymillió forint.
QQCSI
"– Óriási megtiszteltetés, hogy szülőhazám miniszterelnöke a születésnapomon felköszöntött. Csodás érzés volt itthon játszani. Igaz, több mint harmincöt éve nem élek itt, de a szívem visszahúz – mondta meghatottan a Borsnak Mándoki."
Számomra meg undorító, hogy a magyar miniszterelnök ilyen módon megtiszteli a hazáját 35 éve elhagyó zenészt, aki pedig nem szorulna rá, mégis állami szinten támogatták a koncertjét!
Akkor most mi is van? Az egyetemistát húsz évre röghöz kötitek, Mándokinak meg kinyaljátok a seggét?
Mobil123
@QQCSI: És a többi??? Mert nem ingyen jött ide ez nagy "magyar" .
Mobil123
@QQCSI: Na akkor még is tudud mit kérdeztem??!:-)))
Mobil123
@QQCSI: A rossssebb egye meg az összeset.!!
vukkocska
Orbán a képen a mellette állónak: azt hiszi ez a kis hülye, hogy én adom az ajándékot, a sajátomból...? Mándoky: ez meg mit pusmog mellettem? lehet, hogy hamis??? Vajon honnan vette? Nehogy aztán rám küldje a vámhatóságot.
massa
több milliárd a vagyona abból lehet osztogatni patkány!
tűzróka1939
Elképesztő ez a pofátlanság Mándoki részéről . Hazajön tarhálni , segget nyalni . Gerinctelen pondró . Azt sem tudja mi történik itthon . Visszamegy németbe és magasan tesz Magyarországra . Meg-szerintem- orr bán -ra is .
mariaberta
Hát ez aztán jellemző a Nagyvezírre. Ez az alak a nehéz időkben külföldre távozott, most megtisztelte hazánkat, hogy haza látogatott, és úgy tesz, mintha Ő valóban egy világsztár lenne, akinek megfelelő körökben körbenyalogatják nemesebb hátsó részeit.

Itthon nincs senki,aki megérdemelne ennyi seggnyalást?
karer
Ezek azok disszidensek, akik pénzelték és uszítottak a korábbi baloldali kormányok ellen.
Most haza jönnek megkérni az árát, hogy ezt a tébolydát támogatták.
Míg mások itthon építették az országot, addig ők kint dőzsöltek.
Van bőr a képükön?
Igen!
30-as kazán lemez.
Mobil123
@tűzróka1939: Gondolod?? Szerintem fog ez még itt talpalávalót húzni a vezérnek és sleppjének a MI pénzünkön.
tűzróka1939
@Mobil123: Húzza nímetbe a talpalávalót a kancellár asszonynak :)
Mobil123
@tűzróka1939: Ja , de akkor ezek mennek ki, és az sem lenne occcsó: Repülő bérlés, szállóda , kaja, pia, ajándék, támogatás a "zeneművésznek". :-)) Ettől már úgyan nem szabadulunk meg a francba!!
tűzróka1939
Nana , Óvatosabban a tippekkel :) Mi van ha a kedves vezető zugolvasó ? Rád fogja kenni, hogy te javasoltad neki a pénzherdálást :))
tűzróka1939
Rendkívüli Híradás ! Miközben Magyarország élelmiszer és gyógyszer segélyszállítmányokat kap a baráti Etiópiától, az ország miniszterelnöke milliós ajándékkal lepi meg újabb hódolóját . Az Etiópiából érkezett adományokat a cöf palotában osszák szét a rászorúló képviselők közt . MABEBASZ. HU
csegala
Miért van az, hogy itt mindenki f@sza gyerek, csak a magyarországi magyarok nem?
tűzróka1939
Ez a MABEBASZ.HU az én fantázia cégem neve :))
Everest
@tűzróka1939: Te is tag vagy a RÁBA-SZOTT-nál ?
tűzróka1939
@csegala: Mert az a bűnünk, hogy ide születtünk és még élünk .
Everest
@tűzróka1939: Ismerős ez a sorszám, kié is lehet amaz? Bár ne tudnánk.
tűzróka1939
@Everest: Véletlen egybeesés . Ugye milyen ciki lett az 5-s ?
Everest
Az ajándékozás az uralkodó részéről, mindig a művész elismerését hivatott elismerni. A nagy uralkodók mindig támogatták a művészeket. Jelen esetben a hazaiak nem érdemelték még ki.
Everest
@tűzróka1939: Az még várat magára úgy látszik, h az 1-es legyen a kitűnő osztályzat, mint a jó Kormányzó urunk idejében volt.
hajduferenc52
A Mándoki az egy nagyon jó zenész de azért nem kéne a dunába vizet őnteni...
hajduferenc52
@karer: igazad van maga a jobb oldali gondolkodás egy tébolydába való cselekedet.mert mind oda valok...és ezt bebizonyitják napról napra és percről percre ...ahogyan ők viselkednek az túlmutat minden határon .A számitógépes tanárom is ilyen volt és megvádolt egy hazugságal és ez is csak azt sugalja roluk hogy hazugok mind egytől egyik ...persze vannak kivételek...de az nagyon kevés !!!
Stephen Hawking
Remélem, hogyha én is hazamegyek 35 év múlva, akkor engem is megajándékoznak...
QQCSI
@Everest: Na, azért az Ákos gyereknek is leesett egy kis baksis, meg a Demjén Rózsinak is...
QQCSI
@hajduferenc52: Ja. Én is ismerem egy számát, a Dzsingisz kánt. Többet se. De az tényleg jó.
QQCSI
@Stephen Hawking: Én a helyedben nem reménykednék. Ki tudja, lesz-e hova hazajönnöd,
telikk-e majd ajándékra...:(
hallgatag
@QQCSI: Akkor a munkakönyve mennyit érhet ???
GORGIO12
sracok eldontotem...politika nelkul szeretnek orban viktor baratja lenni de csak adig mig ertekesajandekot ad...regi vagyam egy vitorlas nagy nagy nagy nagy hajo...remelem ereztetni tudtam mekora.. es haza vinem mert nem ithonra kerem...szoval a szalitast is ldja meg...neztem a tavaji ceg nyeresegunk es a fonokomnek is mtatam...nagy szemekel bamultam ra a vegen...ere kiborult es anyit mondot hogy en es a masik ott tag oruljunk a fizetesunknek a csaladi hangnemnek es az evegi jutalom felesege altali partinak es tortanak...ere mdtam eki ez nem igazsagos mert mi nem kapunk preriumot meg ajandekot...na ebedre kaptam spenotot repa krumli kukorica purevel meg tuakor tojasal..egy uzenetel aki nem lop es nem troger az nem kap preriumot
GORGIO12
ha sok a hibam bocs de kicsit faradt vagyok...
QQCSI
@hallgatag: Kissé gyenge ma (is) a felfogásom, lefordítanád, kérlek:
"Akkor a munkakönyve mennyit érhet ???"
Kinek a munkakönyve?
hallgatag
@tűzróka1939: Lehet egy Coca-Colát is " elszámolni " ajándékként 1 millió Forintért, ugysem ellenörzi sem a NAV, sem más hatóság...Ordenáré szitu...
GORGIO12
tűzróka1939 Rendkívüli Híradás ! Miközben Magyarország élelmiszer és gyógyszer segélyszállítmányokat kap a baráti Etiópiától, az ország miniszterelnöke milliós ajándékkal lepi meg újabb hódolóját . Az Etiópiából érkezett adományokat a cöf palotában osszák szét a rászorúló képviselők közt . MABEBASZ. HU
kerdem en mire fel az ignisz alitolag europa leg korszerubb es hatekony gyogyszertara es miota francia kezen van a vilagon az otodik helyen al mint szalito
hallgatag
@QQCSI: Az orbán által adott könyvekre gondoltam...ha 3 könyv 1 millióba került, O.V munkakönyve milyen érték lehet...bár életében nem dolgozott...
bundi
@GORGIO12: isten hozott magyarországon.
QQCSI
@hallgatag: Lehet, hogy nem is volt soha életében munkakönyve. Mindjárt megnézem, mikortól nincs. Azt azért nem mondanám, hogy életében nem dolgozott, azért a miniszterelnöki teendőket semmi pénzért nem vállalnám. Számomra egyenértékű a favágással, bár nem fizikai értelemben.
QQCSI
@hallgatag: Ha a fidesz elnöki tiszte munkaviszonynak számít, akkor pont 1 (egy) éves munkaviszonyt tud felmutatni. Mellesleg az is egy nagy baromság volt, hogy megszűntették!
QQCSI
@GORGIO12: Az ingyenes magyar nyelvtanfolyamot meg már el is felejtetted, Te Hálátlan?! :)
tűzróka1939
@GORGIO12: Mint alant írtam FANTÁZIA cég :)) Kicsi élcnek szántam a milliós ajándékra .
kerék
@Stephen Hawking: Majd a NAV-tól kapsz valamit. (:
levarosbukta
Teljesen képben vagyok a német pop - nép - és schlager:) zenében, de közel sem jegyzik ilyen magasan a Leslie Mandoki-t!
lbs
Ha a Kertészek közül valamelyik, vagy pl. Konrád esetleg más hungarofóbok közül kapott volna hasonló ajándékot, akkor ez most nem lenne hírértékű...
hallgatag
@levarosbukta: 35 év alatt 2 albuma jelent meg...itthon, az Illés -Omega - Hungaria, stb...meg " sz@rta" hetente a slágereket, igaz azok ma is slágerek !!!...
Hüüüüüüüüü de meg voltak jutalmazva...
Mobil123
@GORGIO12: Ne szabad a főnököt Magadra haragítani. Mi lesz az tanulással??
Mobil123
@Stephen Hawking: Mit szeretnél?? Aranyórát torony lánccal, vagy toronyórát aranylánccal???:-))
lbs
@hallgatag: Ez valóban szégyen! De az is igaz, hogy amikor az általad megnevezett együttesek a sikereik csúcsán álltak, akkor a legfőbb kultúrítészek Aczél és Erdős elvtársak voltak!
A hírhedt "Három T" (Támogatott, Tűrt, Tiltott) kategóriákból ők a "Tűrt" és "Tiltott" kategóriák határeseteinek számítottak.

Bezzeg Korda elvtárs akkoriban is a a "Támogatott" sávban kornyikált...
massa
Igen 75 műfűves pálya+ 50 épül kell a hulligánoknak aki et háttérből irányit a szaros munkát velük végzi mint 2006-ban bűntetlenül!
buboska
@GORGIO12: Én inkább bebasz,mert így könnyebb elviselni ezeket!!
honeykiss
Nos akkor ennek örömére mindenki elénekelheti a Dzsingisz kánt és az ajándékokat a ruhatárban kérjük leadni...
GORGIO12
@buboska: @GORGIO12: Én inkább bebasz,mert így könnyebb elviselni ezeket!!ezt nem ertetem...rugugjak be bortol...?
GORGIO12
@Mobil123: Ne szabad a főnököt Magadra haragítani. Mi lesz az tanulással??marc 16 tol indul a tanfolyam negyunk reszere itt pesten az exxon mobil olaj valalat cegevel...a tanfolyam oszes diakja otszaz fo...es felsofoku nyelv vizsgat ad...nekem kozep foku van de kegyelem ketesel...magyarul megfelelt osztalyzatal...akreditalt kepzes lesz es alamilag finanszirozot...hat honapos sztendert be otven fos osztalyokal...
GORGIO12
@QQCSI: @GORGIO12: Az ingyenes magyar nyelvtanfolyamot meg már el is felejtetted, Te Hálátlan?! :)ez munka valalasom alap kovetelmenye hgy szot ertsek minimum ket nyelven a munkatarsakal...a munkakovetelmi leirasban kotelezo a kozepfoku tarsasagi szintu magyar es az ithoni jog rendszer tudasa frisitesi kapacitivitasa...ezt a ketot ingyen es bermentve fejlesztitek ti...jo tanarok vagytok es meg fizetni sem kel erte...a fonokomnek viszont becsuletbeli igeretet kelet tenie hgy az oszintesegert cserebe IDE NEM regisztral...igaz az elso mondata utan lebuna elotem...etol fugetlenul nics olyan dolog amit megne tenek elsore...amit ker
dubitus
@lbs: A "volna" nem történelmi kategória, hanem találgatás!
Amennyiben az általad említettek KAPTAK VOLNA ajándékot, ez akkor is hírértékű lenne, mert Herr Mandokit is abba a szellemi körbe sorolták VOLNA!
Mari's
Szerintem eldobta magát örömében :-D
Amúgy, ha a saját könyvtárából adta, akkor az ű dolga... egy rockzenésznek aranyat érnek az ilyen ajándékok ! :-D
Mari's
Petőfi Sándor Nemzeti dalának eredeti kiadását is megkapta az ünnepelt.--- Azt meg nem kellett volna inkább megőrizni???
lbs
@dubitus: Ezt valószínűleg "Herr Mandoki kérné ki magának...
Azért a Kertészekkel, meg Hellerrel, Konráddal egy zsákba kerülni..
Hátborzongató, még a gondolat is!
Pisti271
@QQCSI: "Ha a fidesz elnöki tiszte munkaviszonynak számít..."
A Nagyboldogasszony Plébánia vezetőségi tagjának lenni miskolcon munkaviszony. :)
lbs
Egy plébánián szolgálni bárhol a világon munkaviszonynak számít - az egyház papsága számára..
Így Magyarországon is.

A plébánia "vezetőségét" pedig a Egyházi világi Képviselő Testületnek hívják.
Élén a Képviselő Testület elnöke, akinek a helyettese a gondnok.
A plébánia egyházi vezetőjével hozzák meg az az Egyházközség belső életében a szükséges döntéseket.
A liturgiai részbe bele nem szólhatnak, az a papság reszortja.

A templom és a plébánia fenntartási, pénzügyi kérdéseiben viszont a plébános támaszkodik a képviselő testületi tagságra, amelynek a tagjai a legkülönfélébb szakmáknak, tudományoknak a művelői szoktak lenni.
A döntéseket közösen szavazás alapján hozzák meg.

A Képviselő Testület tagjai a tevékenységüket társadalmi munkában - tehát javadalmazás nélkül - végzik és öt évente újra választják őket.

Különben a magyar helyesírás szabályai szerint a helységnevek írását nagybetűkkel kell kezdeni.
Nem kivétel ez alól Miskolc városa sem...
sport50
azért az sem hülye,hogy hazaköltözzön!!vajon miért???
szaboria1
@lbs: Az utolsó bejegyzésed vitatható, mert ha úgy írják miskolci akkor kisbetűvel kell írni amikor mondat közben van.
dubitus
@lbs: Nem vitatkozom, csupán megjegyzem:
"Azért a Kertészekkel, meg Hellerrel, Konráddal egy zsákba kerülni..
Hátborzongató, még a gondolat is!"
.
Neked. Azért gondolj bele, nagy szégyen lenne-e Herr Mandokinak olyan ismertnek - és elismertnek! - lenni a világban, mint a fentiek!
.
Herr Mandoki, ha akkora magyar, miért nem jön haza, itthon élni?
bakegya
Így aztán Dzsumbuj kán megismerkedhet Bartókkal,de még Petőfi népnemzeti létéről is lehet némi ismerete-és ehez is VICTORUS kellett,lazán egy millóért saját mellékzsebből!!!Ripacsok.
rosalinda57
Remélem, hogy a saját vagyonából ajándékozott OV és nem a magyar nép összvagyonából, mert az az utóbbi 3 évben alaposan megcsappant.
Mobil123
@GORGIO12: Te kis mázlista!!! Ilyen főnöke csak Neked van.:-)))
De most komolyan, tényleg kivételes főnököd van, és hidd el kevés beoszott dicsekedhet olyan emberséges , és viccet értő főnökkel mint Te.
lbs
@dubitus: Herr Mándoki nem hinném hogy arra vágyakozik, hogy azok a körök ismerjék el, sőt legyen náluk "elismert" akik a fenti hungarofóbokat "elismerik", sőt sztárolják.

Nos rajtam kívül sokan mások is itt Magyarországon és szerte a világban - akik magyarnak tartják magukat - ezt gyanítom, hasonlóképpen így gondolják.
lbs
@szaboria1: De nem úgy írták, hanem "miskolcon"!
Ezt meg a mondat kellős közepén is NAGY KEZDŐBETŰVEL kell írni!
dubitus
@rosalinda57: Te reméled, én biztos vagyok benne!
A sajátjából adta, hiszen Ő AZ ORSZÁG!
szaboria1
@lbs: Bocsi kerestem de nem találtam meg hol írták, ha így írták akkor neked van igazad.
lajospapa
Hogy felháborodnék,ha ezeket a nemzeti értékeket mondjuk Gyurcsány adta volna ki! De így minden rendben...
QQCSI
@GORGIO12: tegnap, 21:28
Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, belepirultunk a dicséretbe:
"...jo tanarok vagytok es meg fizetni sem kel erte..."
Jól elvagytok Ti ott a dolgozódban, ---már amikor van egy kis időd a kommentelés mellett! :)

Nekem történetesen már
hallgatag
apropó...mi van O.V hétföre beigért mentelmi jogának a felfüggesztésével ???
Valami privát per miatt kellett volna...jajjjj de hamar feledésbe megy a dolog...és milyen gyorsan !!! Bulvárlapok...fejezzétek be a cikket...igen, vagy nem ???
Pisti271
Miskolc nagybetű, ha főnév, (Miskolcon) kisbetű, ha jelző. (miskolci)
Cserébe viszont kisbetű a plébánia, mert nem az intézmény neve, mint hittem.
Vagyis:
A Nagyboldogasszony plébánia vezetőségi tagjának lenni Miskolcon munkaviszony.
A miskolci Nagyboldogasszony plébánia vezetőségi tagjának lenni munkaviszony.
Pisti271
@hallgatag: Nem függesztették fel a mentelmi jogát.
hallgatag
@Pisti271: Akkor sokan nyertek a fogadóirodákban-...
Pisti271
@hallgatag: A biztos befutó keveset fizet. :) Borítékolható volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.