Visszaadja a Táncsics-díjat Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Szaniszló Ferenc újságíró. Ezt maga az érintett jelentette be szerda este az Echo televízióban. Szerinte éppen az ő példáján keresztül leplezi le magát ez a háttérhatalom.

Az újságíró, a televízió műsorvezetője szerint rágalomkampányt indítottak ellene, és a "szemenszedett hazugságokkal" sikerült megtéveszteni Balog Zoltán minisztert, valamint nagyköveteket, a hazai és világmédiát, kormányokat. Közölte, amiket neki "tulajdonítottak, azok egyszerűen nem igazak". "Nézzék vissza a műsoraimat. Kiállok Palesztina mellett, ahogy kiáll Obama is. Igaz, hogy lelepleztem szeptember 11-et, a Kennedy-gyilkosságot, a Haider-gyilkosságot, a Diana-gyilkosságot, ez fáj nekik", sorolta.



Tragikomédiának nevezte a vele történteket, és azt mondta, akik most őt gyalázzák, azok már 1991-ben elkezdték becsmérlését. Közölte, az ellene indított rágalomkampány célja, hogy megfélemlítsék azokat, akik lerántják a leplet a borzalmas világrendről, és az, hogy elhallgattassák az igazságot.

"Én vagyok náci, én bombáztam szét Irakot, én vagyok fasiszta, én gyilkolom az afgánokat, én vagyok antiszemita, én irtom a gázai szerencsétleneket?" - tette fel a kérdést, hozzátéve: ő csak az aljas képmutatást leplezi le. Azt mondta, őt csak az lepi meg, milyen igaza volt és van a "háttérhatalomról", és szerinte éppen az ő példáján keresztül leplezi le magát ez a háttérhatalom.

"Nem hagyom, nem hagyhatom, hogy Magyarországot ezzel az aljas indokkal tovább fojtogassák (...), megvívtam csatáimat, megvívom ezután is, (...), ünnepeljen az USA, Izrael, Németország, Franciaország, meg a többi, és itthoni csatlóshada, nemzetem zsarolása, hazánk megfojtása árán nekem (...) a Táncsics-díj nem kell, tehát lemondok róla, visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak, hogy engem méltónak találjanak rá" - mondta Szaniszló Ferenc.

Balog Zoltán kedden írt - és a saját honlapján is közzétett - levelében kérte Szaniszló Ferencet a díj visszaadására, a miniszter azt közölte, a díjat tévedésből ítélte oda az újságírónak.

A Táncsics-díj visszavonását több emberi jogi szervezet, valamint az Egyesült Államok és Izrael kérte a kormánytól, arra hivatkozva, hogy Szaniszló Ferenc Echo TV-s munkásságát gyűlöletkeltő rasszizmus jellemzi.

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nehogymá
nem hiszem el,hogy emberek megeszik ezt az üldözésimániás zsidózós cigányozós buzizós SZART.normális ésszel fel nem fogom ,hogy amiket ez az ember összehord ,azt komolyan veszik.amit most a fidesz csinált azt,hogy odaadta a kitüntetést,aztán meg rinyál,az tisztán megfontolt szándéku terelés.nincs olyan demokratikus ország amelyik nem szisszent fel,de az izraeli és amerikai tiltakozst hangsulyozzák.etetik a radikálisokat.eeezt megkajálja az önérzetes magyar,de azt nem vesziészre,hogy hülyére veszik
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazero
Csodálom, hogy az én kis Táncsics-díjam hatására nem esett pánikba a New York-i tőzsde, nem szökött egekbe a kőolaj hordónként, az arany unciánkénti ára. Az viszont nem lep meg, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselője szinte ugyanazokkal a szavakkal gyalázott, titulált őrültnek, mint a Népszava főszerkesztője, holott jobboldali, nemzeti érzelmű magyar embereknek köszönheti jól jövedelmező képviselőségét. Engem nevez a Fidesz képviselője elmebetegnek? Sztalin és a szovjet diktátorok idején ugyanezt tették a másként gondolkodókkal. (…)
csiga0771
„Ütközetet vesztettünk, de a hadjárat a miénk lesz. Hazánk megfojtása árán nekem a Táncsics-díj nem kell. Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak" - fejezte be a műsorvezető.
leszúrt rittberger
A kis sértett zsebnyilas, még a végén mártír lesz :)
tűzróka0919
"Nemzetem zsarolása, hazánk megfojtása" . Ugyan már Szaniszló úr , ez nem a reklám helye:). Micsoda áldozatnak állítja be magát . Később meg a hazáért életét feláldozó mártírnak .Ugyan kérem ! Hagyjuk már Csipkerózsikát aludni .
profon
No a Balog Zoltán épp most sajnálja meg szegény mártírt és könyörögni fog neki ,hogy mégiscsak fogadja el a díjat !
nehogymá
nem hiszem el,hogy emberek megeszik ezt az üldözésimániás zsidózós cigányozós buzizós SZART.normális ésszel fel nem fogom ,hogy amiket ez az ember összehord ,azt komolyan veszik.amit most a fidesz csinált azt,hogy odaadta a kitüntetést,aztán meg rinyál,az tisztán megfontolt szándéku terelés.nincs olyan demokratikus ország amelyik nem szisszent fel,de az izraeli és amerikai tiltakozst hangsulyozzák.etetik a radikálisokat.eeezt megkajálja az önérzetes magyar,de azt nem vesziészre,hogy hülyére veszik
leszúrt rittberger
@nehogymá: Egyetértek.

A buta fotelböfögők nem azon szisszennek fel, hogy egy elmebajos a tévében illegeti magát és olyanokat halandzsázik aminél kevesebbért is húztak már kényszerzubbonyt másokra, hanem azon van felháborodva, hogy ezen izrael és amerika megrökönyödik. Vicc, de hát így működnek a fotelböfögők.
moiszikf
@nehogymá: @Dr.luigilongo60: @leszúrt rittberger: Remélem,húsz év múlva is Nektek lesz igazatok,mert ha Szaniszlónak,akkor bizony gáz lesz!
Manhattan
Ma Szaniszló, holnap Vona, holnapután pedig Orbán!
Előre a teljes győzelemig! Novus Ordo Seclorum...
Edy Andre
Se isten, se UFO-k sem voltak elegek, hogy ezt a díjat megkaphassa ez a géniusz?
leszúrt rittberger
@moiszikf: Húsz év múlva kiderül, hogy tényleg izraeli drónokkal manipulálják a felhőket a Dunántúl fölött, hogy szárazság legyen, vagy hogy Haider osztrák elnököt tényleg rakétából lőtték ki, nem pedig balesetet szenvedett? Vagy mi fog kiderülni? :))

Rólatok volt szó feljebb, igen, akik minden összeesküvés elméletet csont nélkül és örömmel benyeltek, szinte már várjátok, hogy valaki azt mondja: 2x2=5, mert az hogy 4 az nem lehet, az csak egy izraeli lopakodó űrhajók keltette matematikai illúzió. Ahahaha!
nehogymá
@moiszikf: szaniszlönak mindig igaza lesz,vagy lesz igaza amig mindent másra kenünk,ellenséget keresünk,nem megoldást a nyomorra.amikor a fiam ugy jött haza a sulibül,hogy utálja a tanár azért kapott kettest ,azt még valahogy elviseltem.de amikor már mindenki hülye volt csak ö volt tökéletes szerinted mit csináltam?
Manhattan
A szanisz lóhoz: Megkérték, és nem ízlett a köröm a nyakán... visszaadta, helyes. mentse az életét. Ha ez egy összeesküvés, akkor örömmel jelzem én is: hiszek az összeesküvés elméletekben.. Kérem a következőt!
barew7
Ezzel a hisztériával sikerült az egyébként teljesen közömbös emberek érdeklődését is felkelteni Szaniszló Ferenc műsorait illetően. Csak gratulálni tudok ehhez a nagyszerűen sikerült Világ-panoráma című műsor népszerűsítő kampányához!
furfang
Megnéztem a műsort.Az erkölcsi "Táncsics díj" Szaniszlóé. Aki nem érti, hogy miért, ne is erőlködjön, sose fogja megérteni.
moiszikf
@leszúrt rittberger: És mivel jobb a "mindent-tagadok-és-leszarok-ami-összetettebb-mint-egy-kisfröccs" hozzáállás? Miből gondolod,hogy amiről nem tudsz,az nem is létezik? Miből gondolod,hogy a nagyvilág sorsát úgy "intézik",hogy az a mi szintünkön is felfogható legyen? Hidd el,akik országok,kontinensek sorsáról rendelkeznek,nem egészen úgy gondolkodnak,mint Te,vagy én. Nem egy család,egy havi fizu,egy vasárnapi ebéd felől döntenek. Az a "pálya" semmiben sem hasonlít az átlagemberéhez,kár róla átlagosan gondolkodni.
miazavalami
Nem hiszem el , hogy nem tudták ki az a Szaniszló!
Tiamat
@nehogymá: Ahoz mit szólsz elvtárs,hogy szolnokon nem engedték bevinni kosárlabda meccsre a MAGYAR zászlót,az izraeli csapat ellen?
Ahoz mit szólsz elvtárs,hogy bezárják a stadiont mert mertük szidni izraelt?
Ahoz mit szólsz elvtárs,hogy az arabokat,iránt fél afrikát nem büntetik,pedig ott szidják izraelt.Én is azt mondom ne Szaniszlónak legyen igaza,mert akkor kutyavilág lesz!
Silver
@leszúrt rittberger: Ti meg a zsidó médiától nyeltek be mindent.Haidert ha nem is rakétával de bombával nyírták ki,az egyik foton jól látható az auto tetején a robbanás helye de a másik foton hopp eltünt,na hogy van ez?
A luxus autoban alig nyíltak ki a biztonsági lágzsákok pedig azokkal jól fel volt szerelve.A keze leszakadt de vér alig volt a vizsgált autoban.
leszúrt rittberger
@moiszikf: Ja, miből gondolod, hogy 2x2=4? Ennyi erővel... Sokan mondják azt is. Szaniszló szerint 5, lehet 20 év múlva neki lesz igaza! Na?

Egyébként itt szerintem konkrétan az van, hogy nem is amellett álltok ti ki amiket összehord (még Pörzse sem mert azzal érvelni, hanem a haditudósítói múltját méltatta), hanem amellett AKI mondja. Csordaszellem, ugye. "Egy akol, védjük meg" - akármilyen hülye is.

És ez a baj a jobbosokkal, hogy nem mertek ellentmondani. Attól még lehetsz derék jobbikos, lehetsz "hazafi", hogy azt mondod egy másiknak, hogy te most fiam itt és itt baromi nagy hülyeséget mondtál. Vagy aki "veletek van" annak feltétel nélkül elhiszel mindent, aki meg nem, azt kivétel nélkül megkérdőjelezed? Így szokott lenni nem? Legyen már saját értékrendszeretek is, vagy ha nincs, legalább józan eszetek.
leszúrt rittberger
@Silver: Nyilván így volt, légyszi ne fárassz az összeesküvés-elméletekkel, majd ha ilyen érdekel, megkeresem őket a kuruttyinfón.
Patrióta1
Kíváncsi lennék amerika és izrael reakciójára, ha mi is azt csinálnák amit ők?! Ha mondjuk valami nem tetszik akkor menne a Magyar nagykövet és közölné velük, hogy "ezt ne csináljátok, mert nekünk ez nem tetszik!" Gondolom páros lábbal rúgnák seggbe.
Mostanra még a gyengébb képességű embereknek is rá kellett jönniük, hogy eben az országban a kormány csak mint tolmács játszik szerepet. Tolmácsolja a "nagyok" akaratát!
Szaniszló csak próbálja védeni a nemzetét és a hazáját a maga módján! Ritka az ilyen őszinte és bátor ember sajnos, és ezért is mernek eltaposni minket, még a románok is!
moiszikf
@nehogymá: "ellenséget keresünk,nem megoldást a nyomorra." Megoldás addig nem lesz,amíg nem tudjuk az okokat.
csikknorisz
Miért, hát nincs igaza bizonyos dolgokban? Ekkora világméretű pánik egy picsányi nézettségű tévéadó műsorvezetőjének Táncsics-díja miatt tényleg röhejes. De egyben jó jel is, mert azt mutatja, hogy fasza minden mindenhol, ha már csak ilyen "komoly" problémákkal kell foglalkozni.
nehogymá
@Tiamat: az arab országok nem tartoznak se az unióba se a fejlett világhoz.ha neked tetszik a nök semmibe vétele ,az,hogy a demokráciát messziröl szagolják,akkor hajrá.az ,hogy tele vannak pénzzel az egy másik dolog.azt pedig,hogy nem engedték be a magyar zászlót,azt meg köszönd az "elvtársaidnak"akik nem a meccsre mentek ki .ne sirjál,nem csak a magyarokat büntették rasszizmusért.TELJES JOGGAL.megkellene tanulni viselkedni,akkor egyszerübb lenne az élet.
moiszikf
@leszúrt rittberger: Dehogy értek én egyet mindenben Szaniszlóval (sem)! Csak túl sok az olyan "összeesküvés-elmélet",ami mára már összeesküvés-gyakorlat lett. Nem kell messzire menni,elég az őszödi beszédre visszagondolni. Ha a nyilvánosságra kerülés előtt,csak egyetlen nappal azt írom itt Neked,hogy Gyurcsányék hazudnak,mint a vízfolyás,hamisítják a gazdasági adatokat,trükkök százait vetik be,közben semmit nem csinálnak négy évig és ezt maguk közt még meg is vitatják,akkor mit gondoltál volna az elmeállapotomról?
Tiamat
@nehogymá: Nem érted a lényeget.Amit írtam ha nem izraelről lenne szó,senkinek eszébe se jutna büntetni.Szerinted hogyha a szolnok azt kéri izraelben,hogy ne vigyenek be izraeli zászlót mi történt volna?(szerintem helyben mindenkinek levágták volna a fitymájukat).Az biztos,hogy szép hazánkat nagyon szeretik(védik)az izraeliek.Hogy ezt miért teszik?Arra mindenki olyan "összeesküvés-elméletet"gyárt amit akar.
nehogymá
lassan mondom ,hogy te is megértsd.végig büntette a FIFA,AZ UEFA kelet közép európát. menjél már ki nyugatabbra zsidózni,vagy majmozz le egy fekete játékost.aztán amit kapnál azt meg is érdemelnéd.szerintem szolnokon azért nem engedtek be ilyesmit mert féltek a kulturált szurkolok miatti büntetéstöl.ezt bizony elvtárs magatoknak csináltátok.@Tiamat:
nehogymá
@Silver: mi lett a pártjából?ezt eljátszották a franciák is,hogy megerösitették a jobboldalt de a második fordulóban helyre hozták.attól félek,hogy a politikából kiábrándult emberek nálunk is hülyeséget csinálnak.
Tiamat
@nehogymá: elvtárs,vagy nem tudod,vagy nem akarod megérteni a lényeget, vagy a közel-keleten laksz.
Hidd el ebben az "amerikás" világban azt csinálnak velünk amit akarnak.Mindig csak annyit,hogy a hozzád hasonló gondolkodású ember még higgyen nekik.üdv:jó éjt.
buci78
Kedves Szaniszló úr. Elhamarkodott lépés volt, kicsit kellett volna hagyni még őket hagyni főni a levükben és a rágalmak miatt pereket indítani ez lett volna az igazi harc. Bár ön csak egy írói lélek ezért ezt nem rovom fel önnek. Maradok tiszteletteljes nézője.
Szemét fideszesek rólatok is lehullt a már régóta lebegő lepel...de ezt már úgy is mindenki tudta hogy ti is csak kiszolgáló talpnyaló csicskások vagytok semmi többek, csak csicskások...SOHA TÖBBÉ FIDESZ SOHA TÖBBÉ MSZP SOHA TÖBBÉ LIBERÓSOK!
bretagne
@barew7: ez ugyan olyan népszerűséget hoz Szaniszlónak, mint a Klub rádiónak hozott, hogy világhírű legyen.
feri57
Szaniszló rasszista fasiszta náci vezér!
És pedig a MAGYARSÁGNAK semmi köze a rasszizmushoz, fasizmushoz!!!
Aki pedig ezt az eszmét hordozza az MAGYARELLENES mint Szaniszló és Bayer Zsolt is többek között!!!
Macsi
Nem tudom, elhangzott-e már ez a kérdés, de... Noooormááális, Margit???
Macsi
akármit is szed... nekem is kérek belőle! Nem is tzdom felfogni, hogy ez a meg nem értett zseni miért nem kapta még meg az FBI igazgatói posztját! Minimum!
lenhardtibolya
@feri57: Ez nem így van, ilyesmit értelmes ember nem állíthat!
lenhardtibolya
Szaniszló Ferenc ismét megmutatta, hogy ő egy gerinces ember, aki nem akar Magyarországnak ártani, ezért inkább lemond a díjról. Sajnos mindenfelől támadták, utasítgatták az országot, hogy miért adták a Táncsics-díjat Szaniszlónak, stb. Követelték, hogy vegyék vissza tőle. Micsoda aljas beleavatkozás ez egy állítólag független ország belső ügyeibe?!
turul72
@leszúrt rittberger: "Csordaszellem, ugye. "Egy akol, védjük meg" - akármilyen hülye is."
Csak hallkan megkérdezném: hányszor kritizáltálok Bayert, Matolcsit és a legfőbb hatalmasságot, magát Viktort?
Ez amolyan "más szemében a szálkát..." hozzáállás.

Amúgy meg ha valakinek nem tetszik, amit Szakiszló mond, tessék megcáfolni ész érvekkel. Az hogy D. Tomi, Izrael és a zsidók legfőbb szekértolója, az USA tiltakozik, nekem nagyon kevés. Mint a díjat visszaadó műmájerek siralma is.
Tessék végigmenni, miben hazudott a zsidó-palesztin kérdésben, 9-11-el kapcsolatban, a cigányságot érintő kérdésekben?

Miért nem háborodik fel senki pl. Széles Gábor kitüntetésén? Aki nyiltan pénzeli a Fideszt támogató rendezvényeket? És lehetne sorolni az ilyen "befutott vállalkozókat".
sokanvagyunk
Ahogy mondja, tragikomikus... - így igaz!
gabrella
@turul72: Széles Gábornak is van pénze Cipruson?
gabrella
@turul72: Igen, és úgy tudom az övé a Echo tv, ahol a Szaniszló van.
kecskes laszlo
Szoktam nézni Hír TV-t és elmondhatom,hogy fröcsög belőle a hülyeség. Tanítják ezt valahol?
turul72
@gabrella: Persze tudjuk, hogy csak egyetlen ofshorlovag van széles e hazában, és őt már sikerült elüldözni a közéletből. Már csak valami ítéletet kell szerkeszteni ellene.
X-ray
Zuhanunk . . .

Egy repülőgép zuhanni kezd. Öten vannak a fedélzeten, de sajnos csak 4 ejtőernyő van!
Az első utas azt mondja: "Én vagyok Shaqueill O'Neill, az NBA legjobb kosárlabda játékosa. A Lakersnek szüksége van rám, nem lenne fair velük szemben, ha meghalnék." Ezzel elveszi az első ejtőernyőt és kiugrik a gépből.
A második utas, Hilary Clinton azt mondja: "Az USA előző elnökének
vagyok a felesége. A világ legtiszteletreméltóbb nője vagyok, New York szenátora és az USA talán leendő elnöke." Ezzel elvesz egy ejtőernyőt és ő is kiugrik.
A harmadik utas, B.Obama azt mondja: "Én vagyok az
Amerikai Egyesült Államok elnöke. Nagy befolyásom van a világpolitikában.
És emellett én vagyok az ország eddigi legintelligensebb elnöke és
tartozom annyival a polgáraimnak, hogy nem halok meg." Ezzel elvesz egy ernyőt és kiugrik.
A negyedik utas, a Pápa, azt mondja az ötödik utasnak, egy 12 éves
iskolásfiúnak: "Én már nagyon öreg vagyok. Eddig is jó emberként és
papként éltem le az életemet, ezért neked adom a negyedik ernyőt.
"Erre a fiú azt válaszolja: "Semmi gond, az Ön számára is van egy ejtőernyőnk...
Amerika legintelligensebb elnöke az iskolatáskámat vitte el..."
Pilóta
@Macsi: 07:44
... és hol a Pestabá', Margit?!:-)
Pilóta
... én egyébként csípem a Szaniszlót, mert pont ... nem olyan lökött, mint én!:-)
miazero
@Pilóta: Én is csípem, nem az a hebrencs fajta. :D
Lea Mashi
Ez a túlzott összeesküvésesdi nekem nagyon sok. Még akkor is, ha igaz. (Sőt, akkor főleg)
leszúrt rittberger
@turul72: És ez most mire volt válasz? Az, hogy Bayer hülye, meg Széles lop, az felmenti Szaniszlót? Róla szól ez a téma tudtommal...
miazero
@leszúrt rittberger: Róla? Azt hittem a fotelböfögőkről.
pestabá
Héló, hol van már egy orvos, aki szedálja ezt a Szaniszlót?
gergely
Nincs vele bajom de talán nem kellett volna neki ilyen díjat adni.
Lea Mashi
@gergely: A nagy kérdés az, hogy a szólásszabadság elvét elfogadva kénytelenek vagyunk-e TÉNYLEG mindent hagyni elhangzani. Pl. olyasmit, amit ez a fazon szokott a tv-ben magyarázni. Ha azt mondjuk, igen, mert ez a vélemény-nyilvánítás szabadsága, akkor viszont rakják vitrinbe, és hadd lehessen a helyén kezelni. És, ahogy írtad, ne kapjon díjat. Nagyon ne.
Dr. Felipe
Hát mikor még tudósított a délszláv háborúból akkor korrekt tudósításokat hallottam tőle de azóta történhetett valami ezzel a szerencsétlen taszilóval mert abnormálisan duplájára nőtt a feje. Lehet hogy valami NATO vegyitámadás érhette.
keresztapa
Átlagos gondolkozású személy, nem képes felfogni értelemmel, mert nem állnak rendelkezésére azok az információk, amelyekkel egy újságíró, foglalkozásából eredően háttér informáltság birtokában tud, ismer, következtet kinyilatkoztat ismeretei birtokában. Az egész antiszemitizmus olyan egyoldalú és önkényes álláspontra vezethető vissza, amely a zsidó egyedi jogát biztosítja az antiszemitázásra, bár kire bármely országra, nemzetre, rajta kívül, erre másnak lehetősége sem lehet, nem hogy joga. Ő meghatározza, hogy egy szuverén szabad ország milyen díjakat, kiknek adhat,
mert ha nem, akkor elveszi azokat a csontokat amelyeket ö vet a saját kutyáinak. Hazaáruló liberális újságírók nyomására változtat eredeti fals álláspontján mert a kettős állampolgárságú kitüntetett most nem zsidó, hanem magyar, de zsidó érdek képviselettel
ez aztán az igazi zsidó demokrácia Balog értékkel.
világlátó
Szaniszló Ferenc munkássága a délszláv háborúban sok ember tiszteletét kivívta.Az enyémet is. Aztán, a most végighallgatott video után már sejlik, történt egy és más.Távol áll tőlem a minősítés, értékelés gondolata is, de ha végiggondolom eddigi életem történéseit, ha volt is néha konfliktusom, az mind a félreértett, rosszul értelmezett kompetencia volt. Azt is kérdezhetnénk, hogy jössz te ahhoz?, vagy ...Mit képzelsz te magadról? Az érintett kilépett a saját térfeléről, köréből és belépett egy olyan körbe, ahol neki nem osztanak lapot.Ugye azt atzért nem képzeljük hogy minden újságíró gerinctelen, jellemtelen, képmutató és megalkuvó, csak ő nem.Én néha látom egy - egy műsorát és minden igyekezetem ellenére ott hagyom, mert egyszerüen bántó az a folyamatos belső hang, ami mint a méreg keres utat a szememben, fülemben. Bánt az igazság ugye? - kérdezheti bárki. Nem tudom ki és mikor , hogyan képviseli az igazságot. Én is csak egy tv. néző vagyok, mindenesetre másként nézem és hallgatom Obamát, és elődeit, Schaublét a német pénzügyminisztert, az izraeli nagykövetet, és Netanjahut, Ahmedinezsadot és az őrmény államfőt, hogy csak néhányat említsek. Európa jelenét lehet nap mint nap figyelemmel kísérni és lehet véleményt formálni így is másként is. Ez az úr nem ezt teszi, hanem a saját megbántottságát veri vissza áthatva azt gyűlöletkeltő hangszínnel és minősítő jelzőkkel, mintha egy igazságotosztó próféta lenne. Gondolom a sokféle hozzászólásból csak összehozunk egy reális képet ennek az embernek a sorsáról, anélkül hogy megbántani akarnánk. Én nem akarom, de valahogy véleményt szerettem volna alkotni.
miazero
@világlátó: Tárgyilagosan tudósít, de nem érzelemmentesen, hanem szenvedélyesen. Ez lehet az oka hogy "idegesít". Engem nem.
gazdag dezső
Hallatlan hogy mennyire mások akarják irányítani az ország dolgait!! Az hogy a kormány meg hagyja!!!Milyen jogon avatkoznak bele az ország belügyeibe???Mikor lesz már végre egy olyan kormány aki kikéri ezt magának,és nem hagyja!!Szolgálja mindegyik kormány a külföldi hatalmak érdekeit??,Egyáltalán hogy is jön ide Izrael??Milyen jogon?? Mi nem avatkoztunk bele az ők belügyeibe!! Hogy támadnak népeket,és írtást végeznek ellenük,és még ők beszélnek!!! Nem gondolja valaki,valakik hogy éppen ezért szaporodnak az új Náci szervezetek!!Joggal,mert úgy néz ki hogy világhatalomra tőrnek,vagy már nagy részben az is van??Nagyon sajnálom,hogy kifakadtam,de úgy érzem túl sokat enged meg ez a nép magának! Itt ez Magyar ország! A Magyaroké! Akinek ez nem jó,hát el lehet menni!! Mintha ezt már mondta volna valaki,csak akkor a Magyar munkaerőre mondta,azokra akik itt becsülettel dolgozni akarnak ,és megélni,de sem munkát ,sem tekintélyt,pénzt nem kapnak!!! Hát pont ennek a világhatalomra törő népnek van joga hazánkban követelőzni??Mit tett az országért Daits Tomi?? Ilyen emberek az EU-ban ??? Nem szégyenli az ország??Neki a Börtönben kéne lenni!Nem ottan ,és dumálni!! Milyen hasznot is hajtott azonkívűl hogy beléptetőket vásároltatott feleslegesen??Azon kívűl életében normális munkahelye sem volt!! Ilyen emberek beszélnek Szaniszlóról?? Szaniszlónak a kis újjában több ész van mint az egész Tamáskában! Az hogy mi nagyon sajnáljuk a Hitleri zsidóűldözést,és azóta fizetünk folyamatosan,és bocsánatokat kérünk,nem elég?? Még többet is akarnak,beleszólni az itteni belügyekbe!!! Milyen jogon?? Ki kell tiltani a nagykövetet innen !! Ha mi nálun ilyet tennénk??Ha tiltakoznánk a háborús népírtásaik ellen,mit szolnának???
gazdag dezső
Ha egy miniszter ekkorát téved!! Ha tévedésből tüntette ki??? Nevetséges indok!! Ha az USA-ban tévedésből elindítanák az atombombát ??? Bocsánat tévedés volt,gyere már vissza!! Nevetséges ,és ezekből is látszik hogy milyen alkalmatlan emberekből áll a kormány!! Vagy elfelejtett egyeztetni valakikkel mielőtt aláírta a kitüntetést?? Hát igen először meg kellett volna kérdezni az Izraeliket is,meg a hazai klubbokat is hogy szabad-e?? Megteheti-e??Nem az a baj hogy támadják sokan,hanem az a baj hogy ennyire befolyásolhatók az emberek!! Már másként gondolják??Fel okosították őket!!Érdekes hogy még most is felügyelet alatt áll a Magyar kormány,és tagjai!! Nekem ez a bajom!!!Sokan okolják Bakondi tudását ,és hozzáállását is,őt nem hívják vissza?? Hiszen az is egy nagy tévedés volt hogy oda kinevezték??Vagy Pintér Úr is már megfáradt,át adhatná a stafétát a fiataloknak,akik jobban tudnák a feladatot ellátni!!Ők is tévedésből vannak ottan!!!
turul72
@leszúrt rittberger: Minden témát összefüggésekben kell vizsgálni. És nincs olyan hogy csak ez hülye, vagy csak az. Nálam olyan van, hogy ha ez hülye, akkor AZ IS.
Ebben is a mindenhol jelen levő kettős mércét látom.
gabrella
A zsidókat nem utálni hanem utánozni kell és megszűnik az uralkodásuk!
lajospapa
Akik helytelenítik a kitüntetését nem az országot támadják, nem Balogot nem is Szaniszlót. Az eszmét amelyhez hasonló oly sok tragédiához vezetett, Azt támadják. Kell is!
Blazsej doktor
Engem rendkívüli módon elszomorít ez az egész sztori az összes sallangjával együtt! A kommentelőkről ne is beszéljünk... Az... hogy Szaniszló Ferencnek ez a világnézete, és erről szólnak a műsorai, szíve joga. Elvileg demokráciában élünk és szólásszabadság van. Lehet vele egyet érteni, vagy sem. Nekem sem áll hozzám közel ez a stílus, DE!...szerintem a sok sípolónak meg kellene azért nézni egy-két műsorát! Pl. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő rendszeres vendége a műsorának, aki az Osztrák Kormány tanácsadója évek óta!!! Azért ezt adjuk meg, hogy akit az Osztrák kormány felkér tanácsadónak, az respect! Más műsorokban nem látom őt ilyen sokszor!
Másodsorban szintén a sípolóknak jegyezném meg, hogy anno a délszláv háborúban olyan kiemelkedő munkát végzett éveken keresztül, hogy ez a díj már akkor megillette volna!!! Olyan helyeken járt, ahova nyugati újságírók be sem mertek menni! Nem a szállodai szobájából csinálta a haditudósításait, mint sokan mások!!!
Akik fikázzák, jó ha ezt tudják! Attól még nem kell vele egyet érteni, szerencsére nem vagyunk egyformák! De ez a díj neki már régóta jár!
Az ilyen "magyarország szégyene ez az ember" beírogatók annyira okosak, hogy szerintem lövésük sincs arról, hogy egyáltalán mikor volt a délszláv háború, miről szólt, kik között volt, stb, stb. Szóval az ilyenek szerintem legyenek bölcsebbek, és ne virnyákoljanak, mint a piaci öregasszonyok!
keresztapa
@világlátó: @gazdag dezső: @turul72: Zsidó vélemény./" Kényszerítenünk kell a goj kormányt, hogy elősegítse a mi nagy tervünket, amely már közel van győzelmes céljához, hogy a közvéleményt mi alakítsuk, ahogy ezt megterveztük,a sajtó,a nagy médiumok, segítségével. Elértük a sajtó, már a mi kezünkbe van, olyan mértékben, hogy minden hír, amelyet valaha is megkapnak, ügynökségeinken keresztül fut át, amelyek a világ minden részén központosítva vannak. Ezek a hírügynökségek minden szempontból a mi saját intézményeink lesznek és csak azt hozzák nyilvánosságra, amit mi megengedünk. Isten nekünk, kiválasztott népnek, áldásként adta a szétszórtságot, és az ami gyengeségnek tűnt, ma ez a fő erősségünk Elhozott minket a világuralom küszöbére."/
QQCSI
@Blazsej doktor: Eddig azért nem szóltam hozzá ehhez a cikkhez, mert nem nézem az Echo tévét, de Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt már minden tévében láttam nyilatkozni:
az ATV-ben, a kereskedelmi tévékben, és az ún.közszolgálatiban is.
Blazsej doktor
@QQCSI: Ezt én vágom, de én azt írtam, hogy :"Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő rendszeres vendége a műsorának..."
Tudom, más csatornákra is meg szokták hívni, de nem ilyen rendszerességgel!
QQCSI
@Blazsej doktor: Végül is nekem mindegy, nagyon jól beszél,
teljesen érthető, amit mond, szerintem meg oda megy, ahova hívják.
Blazsej doktor
Ez tény, oda megy, ahová hívják! :-) Most ezen nem akarok rugózni, de szerintem a sűrű szereplése emeli a műsor színvonalát! Ezt csak azért írtam, mert sokan szerintem nem tudják, hogy milyen a műsora!
Csizmás Kond
Nem vagyok sem elég tanult sem jogosult arra, hogy a díj odaítélésébe beleszólhassak, azt sem tudom megítélni, hogy ki kaphat és ki nem, viszont ha már valakinek odaadták és hivatalosan azt visszavenni is csak ugyanúgy lehet vagyis valamiféle magasabb-rendű díjvisszavonó micsodával.
Az amit Balog művelt nemhogy aljasság, hanem már a bűn határát súrolja. Bebizonyította, hogy a munkáját nem képes tökéletesen elvégezni, nem képes határozott, miniszteri szintű elbírálásokat véghezvinni még segítséggel sem.
A díj visszavonása helyett jobban tette volna ha lemond, mert a maradásával csak az saját tökéletlenségét bizonyítja.
Ami Szaniszlót illeti elég bő lére eresztette a laudációját. Az öndicséret sosem volt meghatározó érv, azt másra kellett volna bízza és csak a határozatát közölje.
Én személy szerint nem adtam volna vissza (na nem mintha valaha is adtak volna valamilyen díjat), hanem csupán abból a meggondolásból, hogy ha az odaítélésre kormányi meg mittudommilyen okiratok szükségesek akkor annak elvételéért is ugyanazokat meg kell írni kézbesíteni és megokolni, hogy miért.
Az pedig végképp a kabaré kategóriába tartozik, hogy országok elnökei meg kormányai ugatnak bele egy kitüntetési ceremóniába. Ennél alacsonyabb teljesítményért adtak sokkal magasabb kitüntetéseket is amit nemhogy szégyellnének, hanem büszkélkednek vele. Ez az egész cirkusz egy aljasság egy kimondhatatlan szégyen a mai politikának.
Csizmás Kond
@nehogymá: tegnap, 23:05
Butaságban felülmúltad önmagadat, megdöntötted a saját rekordodat.
A nőket, a nők helyzetét ugyanúgy semmibe veszi az ortodox zsidóvallás is sőt még rátesz egy lapáttal mert még azon az úton sem engedi közlekedni őket mint a férfiakat, vagyis olyanok sincsennek mint a barbár arabok.
A focidrukkerség pedig az egész világon egyforma. A zsidó ugyanolyan szélsőséges és vandál mint bárki más. Képesek voltak felgyújtani a stadiont mert iszlám játékosokat szerződtetett a klub, és kivonultak a meccsről amikor azok gólt rúgtak...hát így állunk a testvéreiddel.
világlátó
Értem én ezt a fene nagy " mi magyarok, egyedül is boldogulunk " című szándékot. Ugyanakkor azt is látom, a közös Európa azt sem tudja melyik újját harapja mert mindegyik fáj.Ebben a közös gödörben talán még sem kellene szabadságharcot vívni Európával szemben, sokkal inkább azon lehetne munkálkodni, hogyan éljünk együtt Európa népeivel úgy, hogyx az a javunkra váljék. Kiadni egy baltás gyilkost Azerbajdzsánnak hogy egy kereskedőházat nyithassunk Bakuban, helyett azt a fene nagy IQ.-kat itt az európai közösségben kellett volna bevetni. Mi az ördögöt értünk el ezzel a függetlenségi harccal? István királyunk is ezt akarta, azóta is mindenki ezt akarta, most ott vagyunk , erre fel forduljunk kelet felé. A törökök ott vannak. 70 millió török nyugathoz akar tartozni, mi pedig az azeriekhez. Ám legyen ott is külképviseletünk. Szíjjártó úr legyen ott a főképviselő. De ahogy mondják, " Don Quiote legyen nőtlen ! " Orbán úr harcoljon akivel akar, de talán egyedül, ha kérhetném. Európa nem tökéletes, sőt, nagyon nem az. Nem is kell mindenben a talpát nyalni, de ODA TARTOZUNK, mi akartuk. HA TEHÁT ÁLLANDÓAN KILÓGUNK A SORBÓL, ROSSZALLÁSUKAT FEJEZIK KI ők ott, MI PEDIG ITTHON. A helyes út ha elveszett, hát keressük meg , de együtt, valamennyien.
marlin
@Pilóta: (ma 09:32)
Én nem csípem a Szaniszló urat, és nem tartom lököttnek sem, de tisztelem mert van gerince - ami a Balognak soha nem lesz!!
Szóval riszpekt Szaniszló Ferenc úrnak!!
Dr.luigilongo60
@Tiamat: Most büntettek meg egy román csapatot, mert magyar zászlót égettek a szúrkolók, csak úgy mondom.
lemma
@Lea Mashi: semmi összeeskü - hulla szegények vagyunk és mindenki erősebb nálunk - naná, hogy félünk
mariaberta
Tegnap megnéztem a filmet, no nem a tévében, hanem az arról készült videon . Végig zokogtam!
lemma
nem kéne az emberrel mindig így kiszúrni - hanyadszor csillantják meg már ezt a díj lehetőséget - naív ha azt hiszi valaki, hogy őszinte a felajánlás ? csak azért, hogy önkritikát gyakorolhasson
lemma
@QQCSI: a nagy öreg :) végre valaki aki értelmesen, átláthatóan, határozottan beszél - ugye ? szeretem én is - mondjuk újdonságot ne várj tőle, csak jólértesültséget
gabrella
Kész kabaré amit művelnek ezzel a díjjal!
varirmag
A vélemény szabad, vagy mégsem ha az nem tetszik az USÁ-nak vagy Izraelnek ?
Nem lehet másként gondolni ? Másként látni dolgokat ? Az bűn ?
SLAakku
@lajospapa: "Akik helytelenítik a kitüntetését nem az országot támadják, nem Balogot nem is Szaniszlót. Az eszmét amelyhez hasonló oly sok tragédiához vezetett, Azt támadják. Kell is!"

Könnyű lenne azzal elintézni a kitüntetés-botrányt, hogy egyszerű figyelmetlenségről és egy vezetői hibáról van szó. Ez az eset leginkább azt bizonyítja, hogy a gyakorlatilag nyolc tárcát irányító miniszter és csapata számára a kultúra területe a legutolsó, és annak már szinte semmi személyes figyelem nem jut miniszteri szinten.

A helyzet sokkal súlyosabb, a valódi hiba ugyanis a rendszerben van és annak kijavítására pedig éppen ezért semmi esély.
Tiamat
@Dr.luigilongo60: Nagyon helyes.Elítélem én is a rasszizmust,de amit meg tehet egy zsidó büntetlenül,addig a MAGYART börtönbe zárják.Képzeld el a büntetést, ha mi elégetünk volna egy izraeli zászlót.

Tegnap csak azért írtam a szolnoki kosármeccset,hogy az ember bele gondoljon,hogy a Szaniszló úr nem is hülyeséget beszél.(emlékeztetőül:az izraeli csapat biztonsági embere kéri(utasítja)a magyar rendőrséget,hogy ne lehessen bevinni MAGYAR zászlót. Emberek, idegen ország csicskái,parancsol a magyar rendőrségnek,na ez szégyen gyalázat. Nincs az olyan messze(ha nem ébredünk fel)mikor még jobban be hódolunk izraelnek)
Dr.luigilongo60
@Tiamat: 1.Már égettek izraeli zászlót Magyaországon nem is egyszer, nem tudok komolyabb retorzióról.
2.Ha tudsz olyanról, hogy zsidók égettek volna magyar zászlót, kérlek oszd már meg velünk a történetet.
3.A mai napig nem tisztázott tudomásom szerint, hogy tulajdonképpen ki is tiltotta meg a zászlók bevitelét és milyen jogon.Csupán találgatások és vádaskodások hangzottak el.
4.Nem kell minden baromságnak bedőlni, ami a médiában/főleg kuruttyinfo / elhangzik, csak azért ,mert te azt szeretnéd hallani önigazolásként.

UI:Az izraeli biztonságiak azt nyilatkozták, hogy ők nem tiltottak meg semmit.
Akkor most mi van?
kiskutyauto
Szaniszló Ferenc Boborján annyira beteg szerencsétlen hogy képtelen felfogni az egész helyzetet nyomorult... nem tehet róla... azonban a hatalom, a drága illetékes tisztelendő atya-miniszter papbácsi sem érti, és hogy a diktátor sem nem figyel oda, sem nem érti, az már azért igencsak beszédes és árulkodó az ország un. "elitjének" mentális állapotáról... egyszerűbben szólva, mivel túlnyomórészt pszichopaták elmebetegek vagy csak a betegség szintjéig ostoba retardált, agymosott és agyhalott, mélyostoba parazita "emberek" bitorolják a pozíciókat és rombolják, züllesztik pokolnál is messze mélyebb végletekig az országot, érthető hogy nem értik , nem veszik észre hogy nagyon nagy a probléma, nagyon nagy hatalmi lebőgés, beégés már megint (de hát Orbanisztánban szinte minden napra jut jó néhány) szégyenek szégyene, röhejek röheje, ami történt...
Kórosan és reménytelenül mélyostoba és vagy pszichopata emberek közt egyáltalán nem feltűnő és fura ha egy kiemelkedően elmebeteg társuk kap egy díjat, senkinek nem tűnik fel hiszen mind hasonszőrűek, a saját "fajtájuk" számukra természetes és normális... zombik közé nyugodtan mehetsz, ha zombinak öltözöl és zombiként viselkedsz befogadnak...
Szaniszló ügye nem az ő szégyene, mert ő egy súlyos beteg ember, akinek régesrég zárt osztályon lenne a helye. Ehelyett Orbánfasisztánban, a bolygó, minden-bármi (akár még a legvadabb afrikai terrorcsatornák) szint alatt levő szégyene és röheje Echotv-n, az emberiség legmélyebb média-pokolbugyrában naponta ontja a képernyőről bomlott elméjéből bugyogó elképesztő és döbbenetes zagyvaságait nettó tébolyt... ez itt belefér, Matolcsy-k, Németh Lászlónék és Orbánviktorok mellett egyáltalán nem fura, nem feltűnő, sőt kimondottan passzol... mitöbb díjat is érdemel... Ugyanis nekem speciel meggyőződésem, hogy e díj NEM TÉVEDÉS, NEM FÉLREÉRTÉS VOLT!!! Ezeknek az agyhalott idióta barmoknak tetszik amit ez a súlyos elmebeteg fröcsög azon a megnevezhetetlen, megfogalmazhatatlanul szégyenletes csatornán (az...
kiskutyauto
az egy dolog hogy 20-25 éve Chrudinák szárnyai alatt és neki köszönhetően, valamit produkált, de azóta nyilvánvalóan megbolondult szerencsétlen)... node sebaj, ide mimagyaroknak jó lesz... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbanisztán!
Tiamat
@Dr.luigilongo60:Én nem tudok róla,hogy égetek izraeli zászlót,és arról sem,hogy magyar zászlót égetek volna az izraeliek.
Azt ugye nem gondoljuk,hogy pont azon a meccsen,a rendőrségnek eszébe jutott,hogy most nem engedjük bevinni a magyar zászlót.
A 4-dik bekezdéseddel egyetértek,annyi kiegészítéssel,hogy az ATV-nek nem kell bedőlni.

ui:olvastam én is biztonságiak nyilatkozatát,ami "mosom kezem"verzió.
Dr.luigilongo60
@Tiamat: Talán ha a felvetett kérdésekre válaszoltál volna terelés helyett, közelebb kerülhettünk volna az igazsághoz.

Konkrétumok nélküli vádaskodás ,amiket írogatsz.
Tiamat
@Dr.luigilongo60: Mit értesz konkrétumon.Hozzak írásos papírt az izraeliektől.Ennyire ne legyünk naivak.
Dr.luigilongo60
@Tiamat: "de amit meg tehet egy zsidó büntetlenül,addig a MAGYART börtönbe zárják.Képzeld el a büntetést, ha mi elégetünk volna egy izraeli zászlót."
Ez mi, ha nem üres vádaskodás konkrétumok nélkül?

"az izraeli csapat biztonsági embere kéri(utasítja)a magyar rendőrséget,hogy ne lehessen bevinni MAGYAR zászlót. Emberek, idegen ország csicskái,parancsol a magyar rendőrségnek"

Ez szintúgy.

Miről is beszélünk?
Blazsej doktor
@kiskutyauto: Kedves Kiskutyauto!
Nem kötekedni akarok, de...
Miért kellene szégyenkeznünk bármiért is?! A világon minden ország/kormány a saját érdekei szerint cselekszik. Ha mondjuk Te meg én alapítanánk egy díjat, vagy Te meg én kormányra kerülnénk, akkor nyilván olyan embernek adnánk oda a díjat/kitüntetést, aki nekünk tetszik!
A világon szinte minden kézi vezérlésű! Mint ahogyan minden multi cég is kézi vezérlésű! És senki sem azt nézi, hogy másoknak tetszik-e az adott döntése vagy sem.
Lehet egyet nem érteni vele ( Én sem értek egyet számtalan dologgal itthon, pláne külföldön), de az, hogy a 168 óra, az ATV, meg még sorolhatnám a többi ellenzéki újságot, akik ebben a mocskos fasiszta diktatúrában megírhatják szabadon, hogy a kormány melyik intézkedése hogyan "verte ki a biztosítékot" külföldön, meg hogy mit írnak rólunk a külföldi lapok, meg hogy szégyenkezünk kell, ezek már teljesen beteges hisztériakeltések!
Valójában a kutyát nem érdekli, hogy mi megy itt, mint ahogy Téged sem érdekel, hogy mondjuk mi van Burkina Faso-ban. Ezek hangulatkeltések. Ehhez joga van az adott médiumoknak, meg is írhatják ha akarják, de akkor nem kellene ilyenekkel jönni, hogy: megszűnt a sajtószabadság, cenzúráznak, diktatúra van, fasizmus van, elnyomás van, stb,stb.
Kurvára nincsen!
Akkor lenne diktatúra, ha mondjuk Kálmán vOlgát az ATV népszerűnek mondott újságíróját elvinnék este a lakásáról, megaláznák, megkínoznák, és eltűnne valamelyik börtönben.
De ilyen nincs, nem is lehet, és nem is lesz!!!
Szóval ez a ki mit gondol rólunk para ez olyan, mint ha egy beteg önbizalom hiányos, depresszív, félénk, kishitű, ijedős, töprengős, befordulós emberek lennénk.
Hát hagy ne legyünk már azok! Gondolom Te sem szeretnél az lenni.
Ezt most csak azért írtam, hogy ez a diktatúrázás, fasizmusozás, Orbánisztánozás, ez nem állja meg a helyét.
Mert konkrétan 4 év múlva, ha nem szavazunk rájuk, akkor leváltjuk őket. Ennyi. És akkor jön mondjuk az mszp.
feri57
Szaniszló egy idióta náci bérenc.
Az ilyen embernek nem szabad a közmédiában szerepelni!!!
nyugi67
Blazsej doktor! Nem kötekedni akarok, de...
Nyugodtan szégyenkezhetünk! Nem történhetne meg, de tegyük fel, hogy te és én alapítanánk egy pártot, hatalomra kerülnénk, és az általunk közösen alapított díjat egy olyan embernek adnánk oda, aki nekünk tetszik, de a szomszédos demokratikus országoknak, vagy csak úgy egyszerűen a magukat demokráciának nevező országoknak szalonképtelen, ne adj isten ellenséges. A Te érvelésed alapján a németeknek sem kellene szégyellniük magukat a nácizmusért, az olaszoknak a fasizmusért, és az oroszoknak sem a szocializmusnak becézett személyi kultuszért. Mert hát ott is csak alapítottak egy pártot, és azokat az embereket kezdték kitüntetgetni, akik nekik szimpatikusak voltak, és azokat akasztgatták fel, akik meg nem.
Majd ha Burkina Faso belép az európai unióba, ami jelenleg nehezen képzelhető el, tekintettel arra is, hogy nincsen Európában, na majd akkor nekem, mint az unió tagja adassék meg az a jog, hogy egyrészt döntsek a felvételéről, másrészt folyamatosan ellenőrízzem le azt, hogy oroszlánra vadásznak-e, vagy bennszülöttre.
Magyarországon jelenleg fasiszta diktatúráról nem beszélünk, jelenleg a kormányzat, illetve helyesbítek: a vezetés azokat a határokat keresgéli, meddig mehet el, mennyit tűr el neki az Európai Unió. Mert hát a helyi ellenzéket Kálmánolgástól, ATV-stől a hét 168 órájában lesz..ja, előre kijelentette, hogy az elkövetkező két ciklusban AKÁRKI is lesz kormányon, annak a kezét előre megkötötte, és erre még büszke is! És ha jövőre nem is szavazunk rájuk, és jön mondjuk az akárki más párt, az előd, a Fidesz már otthagyta mindenhol a saját erős embereit. Ciklusokon áthúzódóan leválthatatlanul! Igenis, Orbábisztán, igenis épülő diktatúra, sőt, épülő személyi kultusz. Mert ki másnak jutna eszébe, hogy állami pénzből fenntartson magának egy olyan filmstábot, akinek csak az a dolga, hogy Őt a legszebb színben filmre vegye.
soljanka
Azért ez a Szaniszló nagyon jól járt ezzel a kalamajkával.
Én spec. nem is tudtam, hogy létezik. (az Echo-t kb 3 napig néztem induláskor, aztán töröltem)
Gondolom sokan vannak még így. Végre a saját adóján kívül is nagy népszerűséget kapott.
Blazsej doktor
@nyugi67: Kedves Nyugi 67!

Valóban rossz példát hoztam! Nem jó Burkina Faso. Nézzük meg Franciaországot, vagy Ausztriát! Franciaország nem szégyenkezett akkor, amikor Khadafitól kért kölcsön! Ausztria sem szégyenkezik azért, amiért az osztrákok nagy része nem tartotta olyan rossz dolognak az Anschlusst! Sőt! Szóval nem eszik olyan forrón a kását! A Népszavától a 168 órán keresztül Bolgár Gyuriék ATV-s eszmefuttatásaikig az jön le, hogy mindenki főleg a nagy EU országai szentek, mi pedig egy utolsó szar moslék bűnös szarok vagyunk! Ha megnéznénk minden ország szennyesét, akkor szerintem egyáltalán nem kellene szégyenkeznünk!
Az, hogy ki kinek köti meg a kezét. hát igen. Ez így van ahogy mondod. Lehet, hogy meg van kötve a keze a jövendő kormányoknak. Mint ahogyan a mostaninak is. Nem fogok elmúlt nyolcévezni, mert utálom, de... amikor 2008 őszén megkaptuk az IMF mentőcsomagot, amit 2010-től a mocskos fasiszta Orbán kormánynak kell törlesztenie, akkor Demján Sándor is megmondta, hogy ezzel elvesztettük a függetlenségünket. Szóval olyan szinten el vagyunk adósodva, hogy még arra is oda kell figyelnünk, hogy milyen hangosan fingjunk, nehogy kivívjuk a "piacok" nem tetszését. Szóval igen, igazad van meg van kötve a kezünk.
Ezek a pozíciókba való bebetonozások, tök mindegyek, mert mindig is minden oldal azt az embert nevezi ki adott pozíciókba, aki neki tetszik. Ez az életünkön semmit nem fog befolyásolni. Ettől még nem lesz diktatúra!
Napoleon máig rányomta Franciaországra a bélyegét! És ezen mégsem problémáznak. Pedig a bukása után még a nevét sem volt szabad kiejteni. Ezzel természetesen nem akarom egy lapon említeni O.V-vel, ez csak egy példa...
Blazsej doktor
Bocsánat helyesbítek, az osztrákok egy legfrissebb felmérés szerint nem tartja olyan rossz dolognak az egykori Anscluss-t. Szóval a lényeg a jelen idő. Nővéremtől tudom, Ausztriában él, és ez egy 2012-es felmérés. Szóval...nem légből kapott. Mégsem sípol rajta egyfolytában mindenki, és főleg nem szégyenkeznek emiatt. Ezzel csak ezt akartam mondani.
nyugi67
Viszont ha jól emlékszel, a nagyon fontos pozíciókba csak kétharmados többséggel lehet kinevezni illetve leváltani valakit a z ideje lejárta előtt. Tehát a Fidesz pontosan ezekbe a pozíciókba helyezte el az... embereit. Majdnem ügynököket mondtam)
Ausztria nem is szégyenkezik azért, mert Hitler osztrák volt, és felcsillant a remény az anschlussal arra, hogy Ausztria ismét világpolitikai tényezővé válhatott, csakúgy, mint a Monarchia során velünk együtt. Egy szó, mint száz, minden országnak van szennyese, de a nagyobb országok hajlamosabbak a kisebbek szennyesét felülre rakni, hogy azzal takarják el a sajátjukat.
Apropos! Teszerinted az Orbán kormány nagylelkű gesztusát, amit az önkormányzatok adósságának átvállalásával tett, az esetleges 2014-es választások után ki fogja megfizetni? Szerintem nem a Fidesz, hanem az aktuális kormány. Emiatt (sincs) értelme arra hivatkozni, hogy "debezzeg kétezernyolcban". És ha már IMF mentőcsomag. Milyen kamattal vette azt fel a válság kellős közepén az a népnyúzó szocialista kormány, és milyen piaci kamattal finanszírozza az államháztartás hiányát a mostani kétharmados? Amit törleszteni újfent csak a következő kormánynak kell majd.
Olyan szinten el vagyunk adósodva? Kapásból lehetne mondani sok olyan országot, ahol kiegyeznének a mi eladósodási mértékünkkel, és jobb ott élni, mint itt. Nem a magyarnak jobb ott élni, hanem mindenkinek.
nyugi67
Akkor én is helyesbítsek? Amikor Ausztria is az Unió részévé vált, na az volt a kvázi második anschluss. Az osztrák hamar felfogta, hogy jobb szerves részévé válni az Uniónak, mint kívűlről leskelődni, hogy mikor mehetek be. Az osztrák okosabb, mint mi, mert amikor Jörg Haider volt az osztrák Vona Gábor, akkor rövid úton összezárt a többi párt, és ellehetetlenítette a szélsőségeket. És Mi, Mi mit teszünk? Utcákat nevezünk el a több nemzetiszocialista kormányfőnek kormányalakítási megbízást adó kormányzónknak, aki mellesleg vesztes háborúba rángatta az országot, a mai korban meg olyan embereknek adunk állami kitűntetéseket, hogy még az is szégyelli magát, aki átadja.
Blazsej doktor
Ezeket vágom, amiket írsz! De én nem azt mondtam, hogy ezekkel az intézkedésekkel egyet értek, hanem azt, hogy ez nem diktatúra! Lehet egyet nem érteni, de attól még nem kell diktatúrázni!
És nem kell szégyenkeznünk!
Nem vagyok pénzügyes, pláne nem vagyok művelt, de a helyi önkormányzatok gazdálkodása az államháztartás alrendszereit képezi! Tehát, tök mindegy, hogy alul, vagy felül vagyunk eladósodva, a lényeg ugyanaz. Igen, lehet most jönni, hogy fideszes polgármesterek vették fel nagyrészt! De ne feledjük, hogy ezen hitelek nagy része az uniós projektekhez való önrész előteremtésére lettek felvéve! Hangsúlyozom nagy része! Ez nem azt jelenti, hogy a fideszes vezetők nem tehetnek az eladósodásról ! Igenis tehetnek!
Nem tudom, hogy milyen kamattal vettük fel, ebben nem vagyok jártas, de nagy hiba volt, hogy odáig jutottunk, hogy fel kellett vennünk!
Ha már más országokról van szó! Itt van Ciprus! 85 % körüli az államadósságuk, kicsivel több mint a miénk! És nézd meg mekkora gáz van ott! ( bankautomaták nem adnak ki pénzt, megadóztatják a bankbetéteket!) És ezzel szemben szerencsére itthon nincs erről szó. Tehát. Akkor mégsem annyira szar az az erőlködés megfejelve bénázással, amit ez a kormány csinál.
Blazsej doktor
@nyugi67: ezeket értem amiket írsz, de továbbra sem értem, hogy miért kellene szégyenkeznünk?! :-)
Most bele mehetünk történelmi vitákba is, de szerintem hagyjuk, mert nincs értelme. Láttam olaszországba Mussolini címkés bort a kirakatban, - ha már Horthy-t felvetetted - és mégsem sirámkodnak, hogy mekkora szégyen. Ez nem azt jelenti most, hogy én jónak találom Mussolini tevékenységét. Nem, nem találom annak!
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem szégyenkeznek! :-)
Blazsej doktor
@nyugi67: Igen, összezártak az osztrákok, nemzetközi nyomásra. De csak akkor, amikor kormányzati tényező lett!!! Egyébként demokratikus úton!!!
Lehet egyet érteni Jörg Haiderrel, vagy sem, de megválasztották demokratikusan! Ő az élő példája annak, hogy nincs demokrácia, mert ha valaki olyat választanak meg, aki nem tetszik, akkor kierőszakolják, ki kényszerítik az eltávolítását! Na ez is akkor diktatúra!
Az nem demokrácia, hogy csak az maradhat választott kormányzati tényező, aki nekünk tetszik!
nyugi67
Cipruson azért van gáz, mert egy egymilliós ország tart fenn egy akkora bankrendszert, mint itt a magyar. Azok az országok, ahol nagyobb volt az adó, mint a ciprusi céget alapítottak, majd bevételeik jó részét ott tartották, amivel az ország jelentős bevételekre tett szert, de effektív termelőmunka, tárgyiasult vagyon nem állt mögötte. Az EU és az IMF most vág vissza Ciprusnak azért, mert a tagországaikból a simlisek adófizetés nélkül vitték ki a valutát. De nem Ciprusra gondoltam.
Környezetünkben Svájci Frank alapú hiteleket vett fel valamennyi Önkormányzat... Nem mondanám tovább... De mi van például azokkal a jól gazdálkodó (akár Fideszes) Önkormányzatokkal, amelyek NEM vettek fel semmilyen hitelt? Miért fizessen mondjuk egy zalai falu azért, hogy Hódmezővásárhelyen legyen kettővel több főtéri díszkút? Mert fizet érte, hiszen a kormány annyival kevesebbet tud szétosztani az Önkormányzatoknak szánt részből, amennyit kifizet már hiteltörlesztésre ugyanebből a keretből. És milyen projektek is voltak ezek? Hány százaléka volt a termelő beruházásokat elősegítő? Mindegyik csak főtérszépítésről szól. Mifelénk ezt úgy is mondják: cifra nyomorúság...
Naja, mi sem szégyenkeznénk Horthyval, ha a területszerző háborúit Afrikában, vagy Indonéziában vívta volna meg, nem Európában vesztette volna el, az utolsó pillanatig hűen a náci Németországhoz. Benito legalább időben kiugrott...
És ne csodálkozz, ha demokratikus úton a jobbik is kormányzati tényező lesz. 2014-ben. Mert a hatalom megtartásáért...
Blazsej doktor
Aha... a pénzügyi részt nem vágom. A főtérszépítgetések - silány minőséggel- botrányosak, és eladósodtunk ezek miatt is. Az, hogy ezeket az önkormányzatokat kisegíti az állam, én ezt nem tartom ördögtől valónak. Mit tudunk csinálni? Dőljenek be a súlyosan eladósodott önkormányzatok?! Nem tudom, hogy mi lehet a jó döntés a helyzet orvosolására.
:-) Hát ha már felvetetted ezt a kérdést! Benito soha nem vívott sikeres háborút! Afrikában csődöt mondtak az olaszok, Görögországnál és Albániánál detto.
+ még annyi, hogy Benito nem akart kiugrani, és nem is ugrott ki a háborúból! III. Viktor Emánuel 1943 július 25-én letartóztatta Mussolinit, és utána ő kezdte meg titokban a fegyverszüneti tárgyalásokat az angolszász hatalmakkal...
pbalage
pár gondolat eszembe jutott:
1: van az a kínai mondás, hogy "Ha egy ember jön szembe veled, és azt mondja, hogy hülye vagy, és ez még százszor is megismétlődik, az csak a véletlen műve lehet."
2: Végignéztem az előzményeket. Nem ő náci, nem ő rasszista, nem ő gyilkolja a szíreket. Csak sajnos az elmebetegség határát súrolja.
2: Karinthy Frigyes: Magyarázom a bizonyítványom
3: vajon mikor kezdi el a mester, hogy az ufók támadtak a böcsületes magyar nemzetre?
4: Önjelölt mártír.
5: Igen, ahogy mondta Szanizló: Ő egy tragikomikus figura, ezt pont ezzel az üzenettel nyilvánította ki, mert:
6: A rendes ember nem magyarázkodik, mert annak nem kell.
7: Nézzétek továbbra is az ECHO tévét, mert mindig nagyon "értelmes" gondolatok vannak benne. A Budapest TV mellett ez a két csatorna mindig a jó szórakozást szolgáltatja, kedves "amagyarokazufóktólszármaznak" hívem. :D

További jó szórakozást, kedves Ferenc, a díj meg jó helyen van az eredeti helyén.
Blazsej doktor
@pbalage: :-D
Ez tény, amit írsz, de nem akarom itt magamat ismételgetni, de amit a 90-es években csinált műsorokat a délszláv háború idején, az respect! És emiatt miért ne kaphatna díjat?!
Nem hiszem, hogy olyan sokan lennénk, akik akkor abban a helyzetben be mertük volna járni azt a háborús övezetet éveken keresztül! Ezt adjuk meg!
pbalage
@Blazsej doktor: Hát ja, a jugoszláv háború oké, de akkor adjanak valami olyan díjat neki, amire mondjuk az van írva, hogy "az emléked örökké a szívünkben él" + 500 rugó, oszt ennyi.
Blazsej doktor
:-) jó, ok, akkor legyen az! Szerintem el kell ismerni
De pl. Bolgár Gyuri mitől jogosult Táncsics díjra?! :-D
Azon kívül, hogy kimegy Stockholmba sípolni, hogy Magyarországon tombol a fasizmus, azon kivül mit adott le?!
Szoktam nézni, meg hallgatni, nem a kedvencem, de elismerem tud műsort vezetni, és tud újságot írni, de...most őszintén... Mire kapott díjat?!
Ezen az alapon Szaniszló is kaphatna díjat...
pbalage
@pbalage: :D vagy esetleg a "gyógyszerrenemiszok" díj/segély kiutalása. :D Na ez lenne a f@sza. :D
pbalage
@Blazsej doktor: na a Bolgár Gyuri díja is kúl lett. Azt se adtam volna oda.
nyugi67
Abesszíniát csak elfoglalta, igaz a törzsi harcosok ellen még mi is nyerhettünk volna. Horthy annyival több mint Benito, hogy Horthy volt a mi Viktor Emánuellünk. Csak a Mi Viktor Emánuellünk ragaszkodott a németekhez. Az olasz meg -valljuk be - pojáca maradt.
pbalage
@Blazsej doktor: csak egy történet, amióta a házmestert Viktornak nevezem. Költözés, jön a faszi, segít felhurcolkodni. Jóvan. Kapott "üdítőt", pogácsát, ésatöbbi. Fasza gyerek vagy, fasza gyerek vagyok. Utána jön, hogy ültessünk fát, szerzett az önkormányzattól. Mondom jóvan, üdítőpogácsa semmi, ültetünk, dumálunk, jó volt az is. Harmadszor jön, hogy látja, hogy van kisbusz, krumplit kéne szállítani, adjam kölcsön. (nem az enyém, apámé a busz). Mondom nem. Negyedszerre megyek ki az ajtón, söpri a lépcsőházat. A söprűvel elállta a bejáratot, aszongya: "Ha segíteni nem akar, akkor legalább ne akadályozzon!" (mondanom sem kell, ki lett rúgva) Na azóta Viktor a f@szi. :D
Blazsej doktor
@nyugi67: Hát igen! Óriási hibát követett el!!! De ettől függetlenül nekünk még annyira sem volt hadseregünk, mint a gyenge olaszoknak. Tehát, tök mindegy, hogy mi mit akartunk volna. Úgy átment rajtunk bármelyik hadsereg, mint kés a vajon. :-(
De...vajon mi akkor hogyan cselekedtünk volna, ha mi lettünk volna abban a helyzetben?!
Rendkívül nehéz és tragikus volt. Bármit is csináltunk volna a végeredmény nagyjából ugyanez lett volna...
nehogymá
@Csizmás Kond: multkor elvtársoztál most le zsidozol,nekem mindegy mert nem érdekel.talán ha elolvastad volna ,hogy mit mire irtam akkor lenne értelme annak amit nekem irtál.hogy jönnek az ortodox zsidók a fifa meg az uefa döntéséhez?vagy az arabokhoz?egyébként az ortodox zsidók ugyanugy nem többség mint ahogy az a néhány elvadult hivö a távol keleten aki keresztre feszitteti magát,csak hogy átélje Krisztus szenvedését.
Csizmás Kond
@nehogymá: csak azt próbáltam megértetni, hogy sem focidrukker sem a vallási fanatizmus nem különbözik egyik nációnál sem, Mindenütt vannak őrültek és vannak józanok.
Elvtársazni sose volt szokásom, és most sem zsidóztalak csak nevén neveztem a dolgokat.
...olvasd el mit írtál 2013. március 20., 23:05 ...erre reagáltam.
nehogymá
@Csizmás Kondesetleg elolvasnád azt is,hogy mire irtam?izrelt nem az ortodox zsidók kormányozzák,ott demokrácia van ellentétben a mohamedán országokkal ahol jó esetben most épitgetik.
SLAakku
@soljanka: "Azért ez a Szaniszló nagyon jól járt ezzel a kalamajkával.
Én spec. nem is tudtam, hogy létezik. (az Echo-t kb 3 napig néztem induláskor, aztán töröltem)
Gondolom sokan vannak még így. Végre a saját adóján kívül is nagy népszerűséget kapott."

Ez az. Egyébként meg az ujságiró is a piacról él és annak amit, amiről Szaniszló ir van piaca, eladható. Manapság minden üzlet (azt mondták /-ják/, hogy most ez a jo igy kell mert piacgazdaság van illetve lesz valamikor) vessünk csak egy pillantást politikusainkra. Ez bár szomoru, de tény. Van ennek is felelőse a kormányban higgye el. Az "ügy" semmi másra nem jó mint a figyelem elterelésére. Nézze csak meg itt a beszédtémakat. Ha egy csoportnak (kommandónak) nem tetsző cikk vagy vélemény jelenik meg milyen hamar előtérbe kerülnek semleges, semmitmondó hirek, beszédtémak. Erdekes és nem véletlen. (direkt játszom rájuk ezért alkalmanként a véleményemmel ellentmondó amit irok de csak igy tudtam, tudok megbizonyosodni róla).
SLAakku
@pbalage: Azt is oda kellett adni...az ujságiró is a piacról él és annak amit, amiről Bolgár ir van piaca, eladható...
kiskutyauto
@Blazsej doktor: A diktatúra, mégha fasisztázzuk is vagy nácizzuk kínunkban, mert példátlan tehát nem lehet kategorziálni az orbanisztáni unortodoxia minden sunyiságot és undorító álszent képmutató szentimentalizmust a lehető leggyomorforgatóbb módon tökélyre vitt látens-diktatúráját.
Figyelj! Ne légy szemellenzős. A diktatúra nem csak azt jelenti ám hogy lőnek, meg vernek. Hanem csak nézzük meg hány orgánum kormánypárti és hány ellenzéki! Az hogy hatalmi manipulációval befolyással visszaéléssel kiszorítjuk erkölcstelen gátlástalan és pofátlan ÁM TÖRVÉNYES módszerekkel aki ellenünk szól. Ez még undorítóbb mit a fegyveres terror, mert utóbbi legalább nem sunyi hazug és álszent nyílt erőszakkal diktál. Inkább élnék komolyan egy náci diktatúrában mint a sunyi álszent hazug orbáni féreg-diktatúrában, ahol a szánalmas középszer és dilettantizmus tenyérbemászóan tobzódik... és háttérmanipulációkkal, pl nézzük csak meg az Inforádió átlátszó és szánalmas szégyenletes ügyét! És hosszú a sora az ilyen beégéseknek és lebőgéseknek. Csakhogy a fidesz birkatábor annyira el van hülyítve agymosva, hogy nyálcsorgatva bólogat, birkameneten béget és bármit ismétlem BÁRMIT lenyel bármit be lehet adni nekik. Nem kell ide fegyveres erőszak és terror., bőven elég ez a gusztustalan és sunyi átlátszó (de csak a kevés és egyre fogyó értelmes ember számára átlátszó) "törvényes" manipuláció és befolyással visszaélés, amivel viszi végbe ez a társadalomellenes bűnöző nyomorult diktatúráját... de már nem sokáig...

Lehet emeszpézni, de nem az mszp a baj, hanem AZ ELIT a baj, az elit nyomorítja az országot pártfüggetlenül. Akinél a nagy pénz van annak minden hatalom pitiz, nézzük a Demján és Csányi féléket...
Az mszp-gyurcsány féle agymosó aduász pontosan megegyezik a bolsevikok imperialista-rém-mémjével, vagy a kapitalisták kommunista rémjével. Halálpontosan ugyanazt a primitív és átlátszó, ősi, de bevált tömegmanipulációs technikát alkalmazza orbánviktátor és gusztustalan bandája...
kiskutyauto
Hogy a világot nem érdekli? Azért kérte be A JOBBOLDALI Baroso teljes magyar anyagot..? Azért évek óta a JOBBOLDALI nemzetközi magas rangú politikusok, EU és USA egyaránt mind bírálják folyamatosan ezt az ámokfutó kormányt? Mert kutyát nem érdekeljük igaz? (persze orbánék ezekre mindig előveszik a szajkót: gyurcsányi, bajnaii és egyéb szoclib körök, nemzetközi pénzemberek, liberálisok, kommunisták és zsidók pénzelnek és szerveznek mindent, természetesen lefizették Barosot, Clintont, Sárközy-t mindenkit... az agyhalál olyan tökélyre lett vive az országban, hogy mint írtam, a fideszes birkatömegnek már BÁRMIT le lehet a torkán nyomni)
Ugye ezt viccnek szántad Blazsej... :D
bakegya
Tán-csicskák mondták?-többet kell még tenned érte?-mi akadálya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.