Ha egy különadóról a kivetése pillanatában tudni lehet, hogy tönkre fogja tenni az ágazat legnagyobb szereplőit, akkor egyértelmű, hogy ez is a célja. Az indítékért sem kell sokat kutakodni, közismert. A kisgömböc feneketlen bendőjének hiányzik a TV2, és ha egyszer ő a törvény, akkor el tudja intézni, hogy Magyarországon a televíziózás rossz üzlet legyen. Mármint amíg be nem kebelezi a bizniszt, mert utána majd ünnepélyesen ki lehet vezetni az adót.

"Ennyit ért az óvatos udvariasság. Megkapták a nyakukba a halálos ítéletet. Pedig hogy behúzták fülüket és farkukat! Teletömték a híradóikat kis színes hülyeségekkel, és eszükbe sem jut különkiadást szentelni olyan ügyeknek, mint az éppen a torkukat szorongató korrupció. Eltűntek az interjúk, örültek, ha egy percben letudták a legnagyobb botrányokat. Nincs tényfeltárás, nincsenek sztorik. Nem csináltak három évig semmit. Semmit! Pedig telt volna rá annak a töredékéből, amit most elvisz a zsákos bácsi.

(...)

Elhitték, hogy lehetséges a békés egymás mellett élés, hogy ki lehet egyezni. Hogy ha ők nem foglalkoznak Simicskával, akkor majd ő sem foglalkozik velük.

Fatális tévedés volt, de még nem késő észbe kapni. Vesztenivalójuk nem maradt."

Tóta W. Árpád írása a HVG.hu-n >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.