Egy tüntetőt őrizetbe vettek, egy rendőr pedig megsebesült, amikor elfajult a magyar miniszter elleni tiltakozás - írja a gepnarancs.hu. Az MTI híradása úgy látta, vastaps volt.

Az emberi erőforrások minisztere a Zürichi Egyetemen tartott előadást a roma kérdésről pénteken késő este, amikor mintegy 30 tüntető félbeszakította a konferenciát tiltakozásul a magyar miniszter és az általa képviselt politika ellen.

A rendőrség akkor avatkozott közbe, amikor a demonstrálók tojással dobálták meg a minisztert. A svájci hírügynökség szerint verekedés tört ki és egy rendőr könnyebben megsérült, egy tüntetőt pedig előállítottak - olvasható a gepnarancs.hu oldalon.

Az incidensről a svájci sajtó beszámolt, az MTI híradásából viszont kimaradt. A magyar hírügynökség csak ennyit közölt a miniszter svájci tárgyalásairól szóló hírben:

“Az egyetemi előadást – amely szintén a magyarországi roma integrációról szólt – médiafelhajtás és szigorú biztonsági intézkedések kísérték. A hallgatóság 150-200 emberből állt. A beszédet vastapssal jutalmazták, voltak, akik tiltakoztak – mondta a miniszter. Az egyetemre annak Európai Intézete és a joghallgatók egyesülete hívta meg – tette hozzá.”

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A fekete Lord
Látható, "az ATV-sek" keze messzire elér!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
űrbán
A bukott pap :D Mennyire szánalmasak a csúti suttyó csicskásai. Is.
csikknorisz
Ezt komolyan nem értem, miért. Ilyen cigány- (oppardon, roma) és zsidóvalagnyaló kormány még az elmútnyócévbe se volt.
Vasárnapiiskolás
Milyen elvetemült emberek élnek Svájcban!!! Valami nehezebb,keményebb dolgot nem találtak?Én kérek elnézést a nevükben:-))
darwin
@Vasárnapiiskolás: Náluk biztos nem negyven forint a tojás.Féltégla nem volt?
Vasárnapiiskolás
@darwin: Nem akarták egy ilyen f@sz miatt megbontani a járdát..
darwin
@Vasárnapiiskolás: A svájciak rendszerető emberek.Még a tojásokon is csodálkozom.
marlin
Jövő héten a Békemenet megy Svájcba!! :))
darwin
@Vasárnapiiskolás: Nincs nagy kosz vele.Azt a kis vért meg elviszi az eső.A tojás büdös lesz és ragad.
Vasárnapiiskolás
@darwin: Tehát kő,kapa kasza...az nem büdös:)
darwin
@Vasárnapiiskolás: Nálunk nem számítana.Mi nem vagyunk olyan rettenetesen rendszeretők.Még tőlem is büdösödhetne Balog,pedig zöld vagyok.
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: @darwin: Azér egy két záptojást eltehettek volna erre a célra.
JAJMÁR
Még ott is utolérték a Bajnai anarchistái :)
Vasárnapiiskolás
@darwin: Én is színt váltok,ha látom ezt a próbanéger csuhást...:))
darwin
@JAJMÁR: A francba!Már megint elfelejtettem az eemútnyócévet meg a Bajnait.
darwin
@Vasárnapiiskolás: De a svájciak honnan tudták,hogy ez milyen sz@ralak?Annyira apolitikusak.
darwin
@Vasárnapiiskolás: Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!Erre nem gondoltam.
deviance
először is hogy a cigány integrációnak legyen valami haszna, el kell érni azt, hogy KELLJENEK A TÁRSADALOMBA...
kultúrát kell tanulniuk, valamint azt is észre kell venni a kormányban hogy a rasszizmus a vica versa is működik, ők is faji alapon szidják a magyart
de ahogy van paraszt magyar, van normális roma is(itt hangsúly helyeznék a cigány-roma szóhasználatra, mert nálam a kettő nem ugyanaz)
és ennek ők isszák meg a levét, akik munkát keresnek, güriznek(legalábbis güriznének, de nem veszik fel őket sehova, mert onnan jöttek ahonnan) és mi miatt? mert van egy nagy százalék, aki nem képes a saját kenyeréért megdolgozni
ŐKET sajnálom igazán, hiszen hogy érvényesüljön, neki ezerszer többet kell letenni az asztalra, mint egy fehér embernek

Szóval igen, a kormány integrációs politikája rossz, gyökerestül kellene megváltoztatni az egészet, hogy érezhető eredménye legyen(és itt drasztikus változtatásokra gondolok)

a cigány-romakérdésről könyveket lehetne írni, de ahhoz hogy bármi is történhessen a vezetők hozzáállásán kell változtatni
Betaloc
@csikknorisz: A tüntetőknek a fidesz nyalása karcsú, mert nem tudják mi a valós helyzet. Svájcba kellene telpíteni pár százezer elnyomottat, akkor...
csikknorisz
@Betaloc: ...akkor osztogathatnák nekik a szétdobálni való tojásokat, csak kamionszámra.
felicsútleicsút
Ez érdekes, a romák nagyobb becsben vannak, mint mi, magyarok.
khmm
Ne kintről pofázzatok, éljetek itt !
csikknorisz
Az meg a másik, amit a kicseszett közmédiában nyomnak. Ez nem pártfüggő, az előző kormányok idején is cizellált beszédű, kulturált cigányok szerepeltek a romamagazinokban. Ők hol vannak, miért csak a média válogatott műsoraiban lehet találkozni velük? Aki lecsuláz az utcán, "mer csak úgy", ezeket a szellemi nagyságokat miért nem szerepeltetik (pl. Zürichben) ?
csikknorisz
Aki meg azt mondja, hogy ez antiakármi (rasszizmus, szemitizmus, tetszőleges aláhúzandó), azzal közlöm, hogy a cigányokkal kapcsolatos "előítéleteim" tapasztalatból származnak, abból az időből, mikor még se Jobbik, se Fityesz párt nem volt, még MSZP se, erről ennyit.
kkalman
Kár volt a tojásért. Kéretik legközelebb valami keményebbet, esetleg valami durranóst használni.
pbalage
én nem utálom a cigányokat, eggyel találkoztam, az normális volt, csak hitgyülis, szóval mégsem. A többi mondjuk nem volt normális, de hogy 500 év alatt, amióta idehúzták a belüket, egyetlen társadalomba se tudtak beilleszkedni, (kivéve persze Magyarországot, ahol még miniszterelnök is lett az egyik), az azért már durva.
dömdödöm
egy tojás hány CHF mai MNB középárfolyamon :-) ?
Betaloc
@felicsútleicsút: Persze, ezek a rejtett értékek, igazi hungarikumok.
csegala
Balog úr most szembesült azzal, hogy ha elhagyja a magyar, megvezetett birkanyáj közepét, akkor máshol nem fogadják kitörő örömmel. És ezeket a tojásokat "csak" a cigánykérdés miatt kapta. Ha arányaiban nézem a dolgokat, akkor itthon, (a birkanyáj közepén) az emútt3év embereket megnyomorító intézkedései miatt minimum egy mázsa sz@rt kellett volna a nyakába kapnia a magyar néptől.
Egyébként meg nem tanult ez semmit Selmeczitől? Miért nem vitt nekik vaníliás karikát?
QQCSI
Amiatt nem haragszom, hogy Balog kapott egy kis ízelítőt a népszerűségből,
de az inok, hogy miért dobálták meg, nagyon nem tetszik!
Valószínűleg nem cigány/roma egyetemisták voltak,
akik ösztöndíjasként Zürichben folytatják jogi tanulmányaikat...
Inkább a kevésbé csóró apuci/anyuci bura alatt nevelkedett csemetéje,
aki életében nem élt Szabolcsban, Borsodban, a nyóckerben,
de roppant empatikus a cigányokkal, mert az mostanában olyan trendi.
silber13
Ez a semmire sem, csak miniszterségre alkalmas, elfuserált esztergályos-páter megtenulhatná a régi római mondást: " ne sutor ultra crepidam ".
bakegya
Csak a "kintlévőságeiket"sürgetik!
valakiaki
Balogh is kokeró, mint a főnöke. A törzsi vonások felismerhetőek.
dolfika
Nos Balog cigány azt hitte, mindenhol eszik a ZOOrbán féle cigány maszlagot. Csak nálunk rasszistázzák le azokat akik elő vagy utóítélettel vannak a cigányok felé.
A minap egy jobbikos képviselővel beszélgettem, Ő elmondta, sem a fideszes sem a szoci képviselők nem szeretik a cigókat. Bőszen tiltakoznak az ülésteremben elhangzott cigányozásért de a büfében egy kis alkoholfogyasztás közben bőszen zsidóznak és cigányoznak.
valakiaki
@dolfika: Ennél már csak az a szebb, hogy a Jobbikosok is letagadják hogy antiszemiták.
Boros Anikó
Remélem , most egy kis ízelítőt kapott abból, amit ő és a klikkje okoz,a magyar honban az itt élő embereknek.Ha átérezte, másként látja majd a politikát,ha nem ,akkor bebizonyította azt a tényt ,hogy a poszt ,melyre kijelölték alkalmatlan a számára.Bár ,szerintem a bankszámlájára érkező pénz erősebb annál,mint hogy távozzon.
lenhardtibolya
@deviance: Szerintem rengeteg pénzt fordítottak a felzárkóztatásra, de az eredmény valahogy elmaradt. Nem csoda, hogyha a magyar emberek legtöbbje kidobott pénznek tartja ezeket az összegeket, és cigányozik, de az, hogy a cigányok szidják a magyarokat elfogadhatatlan, hiszen eltartjuk őket és családjukat, még akkor is, hogyha ők egyre többet követelnének, ám csak ennyire futja.
bretagne
@csikknorisz: Nem tudom, láttad-e tegnap az ATV-n a Havas a pályán c. műsort. Abban szerepelt egy cigány polgármester. Olyan jó volt hallgatni, értelmes, okos megjegyzései voltak. Ilyenekből kellene több.
mariaberta
Most legalább megtudta, mit érezhetett Demszky, minden alkalommal, amikor ünnepi beszéde alatt megdobálták tojással Balog úr egyívású társai.
Remélem jól érezte magát, bár nem tudom ott is védték-e esernyővel az urat.
marlin
@lenhardtibolya: Részleteznéd nekünk, hogy kik és mire(?) használták ferl azt a pénzt, amit te kidobott pénznek nevezel??
darwin
Az egyetemisták jó része Kárpátia rajongó .Most jelentette ki Balog úr,hogy eltévesztette a kitüntetést és egy moldáv / ! / népi együttesnek akarta adni az Aranykeresztet ami egy magas rangú MAGYAR kitüntetés.Kicsit benne volt ez is a tojásokban.
A fekete Lord
Látható, "az ATV-sek" keze messzire elér!!!
soljanka
Nagyon helyes!
Ha már itthon nem merik dobálni...
A rengeteg "elüldözött" magyar egyre sűrűbben fog megjelenni magyar politikusok rendezvényein szerte a világban, és ott már bátrabban kifejezhetik véleményüket. Nem kell attól félniük,hogy másnap nincs munkahely...
pacsni
dinnyèt kellet volna a fejèhez dobàlni, akkor talàn megèrtettevolna a dolgokat, hogy nem kell menni kulfoldre bohockodni.
darwin
A görögdinnye kilója nálunk 460 forint.A vasazó cigány pónija tegnap azt ette az udvaron.
lenhardtibolya
@marlin: A kisebbségiek felzárkóztatására használták fel, ha véletlenül bárki nem tudná...
lenhardtibolya
@darwin: Valami azt súgja nekem, hogy azt a görögdinnyét nem vásárolta a "gazdi" a piacon, sőt nem is ő maga termelte a kiskertjében...
darwin
@lenhardtibolya: Nevetni fogsz:Amikor megjelenik az első dinnye,vagy a 800 forintos cseresznye vagy bármi primőr,a cigány az aki megveszi. A Lidlben 25 deka málna 550 forint volt.Csak a retkek vitték.A magyar az spórol,mert megdolgozott érte.
JAJMÁR
@lenhardtibolya: Te pedagógus vagy? Úgy vettem ki valamelyik hozzászólásodból!

Mert akkor tudnod kellene, hogy azoknak a pénzeknek kicsi része ér célba! (Bocsi, annak is!!)
Kopik, tudod? Nálunk ez így működik. A roma támogatásokból sokan jól élnek, akik nem romák. Ez az igazság, még ha jobb is lenne azt hallani, hogy "pedig mi mindent". Másrészt pedig valóban nagyon nehéz feladat a roma integráció, és nem mindenki alkalmas erre a feladatra, de ha pénzről van szó mindenki "segít, oktat, felzárkóztat" íme az eredmény!
jancsik68
Balog miniszter is romániai magyar cigány!Miért utálja a saját fajtáját?Igaz,az ilyen magatartás jellemző rájuk!Viki is közéjük tartozik,azért utálja a magyart.de Vona gabika is közülük jött,eredeti neve is rájuk utal
deviance
@deviance: a másik meg hogy szemináriumot ne olyan ember tartson már; aki köztudottan belebukott a romakérdés megoldásába
MR.Dagadék
jaj istenem... ilyesmire elhasználni a drága tojást! -.-

Miféle viselkedés ez?

Máskor tessék nyugodtan SZART használni efféle cselekedetre!
-sokkal hatásosabb és ingyen van! :)
lenhardtibolya
@darwin: Elhiszem, de az mégis durva, hogy az állattal etetik meg a primőrt.
lenhardtibolya
@JAJMÁR: Nem vagyok pedagógus, de van egy olyasmi végzettségem is. Egyébként tökéletesen egyetértek a leírtakkal, valahol "eltűnik" a felzárkóztatásra szánt pénz...
darwin
@lenhardtibolya: Szeretném,ha ez lenne a legnagyobb durvaság,amit ezek a retkek elkövetnek.
marlin
@lenhardtibolya: Akkor mi a baj?? Vagy valami nem sikerült??
(Nem mintha sajnálnám azt a farizeust!!)
Szvetlana
ezek szerint felkészültek Balog fogadására, ha tojás volt náluk.
Dr. Felipe
Remélem azért esernyő volt balog prépostnál vagy talán váratlanul érte a nyári tojás zápor? Példát vehetne Demszkytől mert neki már van rutinja az ilyen helyzetek elhárításában. Balog elvtárs esernyőt mindig hordjon magával még a tűző napon is.
Nauta
@dolfika: Szerinted a Zazrivecz milyen név?
Nauta
@valakiaki: vonának is van mit takargatnia!
Sííva
@lenhardtibolya: Inkább a bezárkóztatásukra kellett volna az integrálhatatlan részénél. Tisztelet a kevés kivételnek!
Sííva
@Nauta: Világosíts már fel minket is!
kata53
@mátmar: Inkább csak a cseréppel. A virág nem ártott senkinek!
GeoCravker
A hivatalos cáfolat azt cáfolja, amit csak az egyik media állított.
propeller.hu/itthon/2718078-koztajekoztatas-miniszteri-tojasokkal

Nem a tiltakozást, a tiltakozás okát, hanem azt, hogy eltaláták Balog-ot (nem találták el, csak a kiséretet) a teremben (a termen kívül dobták meg, és csak a 444 írta, hogy bent).
kukac50
Remélem záp tojás is volt közte.
A roma felzárkóztatás Magyarországon,pályázatán elnyert milliárdokból néhány roma 6 hetes tanfolyamából áll. A felvételhez szükséges pontok után értesítést kapnak az elnyert iskolai helyhez,csak közben a megírt papírjaik tűnnek el.Ez nem a romák hanyagsága,hanem a Magyaroké akik rosszul végzik a munkájukat.
Napi 800 forintos étkezési utalványt is tartalmaz a pályázat minden tanuló részére,amit valahol útközben a képviselők vagy a politikusok lenyúlnak.
Ilyen a roma felzárkóztatás a jelenlegi feudális kizsákmányoló Magyarországon.
Halszem
@Betaloc: "Nem tojással kellett volna... "

... de, ha nem volt a helyszínen lócitrom!
Betaloc
@Halszem: Ejnye, de kíméletes tetszik lenni...
szablyafűrész
Beletapostak a harangozó patyolat lelkébe ! Mert a zintregráció és kilátásai is jól láthatóan mese, nehéz Katát táncba vinni, ha ő sem akarja !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.