Legalább 400-500 ezer embert várnak, a menet elején nemzetiszínű molinón a következő felirat olvasható: "Aki agresszív, fél. Mi nem félünk!"

A menet elején a fő szervezők vonulnak, köztük Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, Fritz Tamás, politológus, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum egyik alapítója, Széles Gábor, az Echo Tv és a Magyar Hírlap tulajdonosa, vállalkozó, Bayer Zsolt újságíró és Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgatója.

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

Széles Gábor az MTI-nek azt mondta: reményei szerint legalább annyian lesznek, mint az első Békemeneten, amelyen a rendőrség a helikopteres megfigyelése alapján 400-500 ezerre becsülte a menetelők számát. Hozzátette: úgy érzi, nagyon fontos annak bizonyítása, hogy "az ország nem vált a csürhék országává".

A Békemenettel meg kívánják mutatni, hogy a magyar többségi társadalom képes méltóságteljesen viselkedni, ellentétben a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén történtekkel – mondta, utalva arra, hogy az hetekkel ezelőtt a mozgalom rendezvényén ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló szobrot.

A résztvevőknél több molinó is van, amelyeken a következő feliratok olvashatóak: "szeretünk Viktor", "köszönjük Viktor", "veled vagyunk Viktor", "hűek vagyunk az '56-os forradalom eszméihez, "aki Orbán Viktort bántja, minket is bánt".

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

A Békemenet a Bem szobortól indul és a Margit híd, Szent István körút, Nyugati tér, Teréz körút, Oktogon, Andrássy út útvonalon a Hősök terére tart. A menet indulásakor Csizmadia László, Bencsik András és Bayer Zsolt is arra figyelmeztette a résztvevőket, hogy a menetben provokátorok is vannak.

Sarjadó szavazófülkék tavasszal

Csizmadia az '56-os időket idéző Csepel teherautóról szónokolva azt mondta, a "civil kurázsival üzenjük meg Európának, hogy semmit rólunk nélkülünk". Hangsúlyozta, "2014 tavaszán, együtt a természet sarjadó erőivel szavazataink már biztosíthatják a magyarországi tavasz beköszöntét és a rendszerváltás befejeződését".

Bencsik András emlékeztetett, a Békemenet immár ötödik megmozdulását tartja, amely – szerinte – ezúttal is arról szól, hogy a résztvevők a szeretet és az összefogás erejével, valamint méltósággal válaszolnak a demokráciát ért támadásokra. Mint mondta, "ezzel nyertünk 2010-ben, és ezzel fogunk nyerni 2014-ben is".

"Eltakarítják" az ellentüntetőket

"Nekünk meg van még a lelkünk és ez a legnagyobb fegyverünk" – fogalmazott Bayer Zsolt, aki úgy folytatta, biztosan tudják, hogy provokátorok vannak köztük, a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái, akik korábban a Fidesz székházát próbálták elfoglalni. "Bármit is csinálnak, ne szedjétek szét őket, ugyanis erre várnak" – figyelmeztetett, hozzátéve: a provokátorok azt próbálják bemutatni, "mi ugyanolyan agresszívak vagyunk, mint ők". Bayer Zsolt arra kérte a menet résztvevőit, "ne nyúljanak a provokátorokhoz", hanem fényképezzék le őket és szóljanak a szervezőknek, "akik el fogják őket takarítani".

"Szeretünk Viktor!" – elindult a Békemenet

Bibliai idézetekkel zavarogtak

Fiatalok egy csoportja bibliai idézeteket tartalmazó molinókat, táblákat magasba tartva fejezte ki a Békemenettel, a kormányzattal szembeni ellenérzéseit. A mintegy tíz fiatal a Podmaniczky utca és a Teréz körút sarkán várta a menetet "A nép vezetői tévútra tértek, és akiket vezettek, eltévedtek", "Jaj azoknak, akik jogtalan rendeleteket hoznak és irataik csak terheket rónak ki", "Nem fog szűkölködni az, aki ad a szegényeknek" feliratokkal. A rendőrsorfallal a menettől elválasztott fiatalok akciójáról a menetben résztvevők – néhány kivételtől eltekintve – nem vettek tudomást.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
Gusztustalan, hogy ezek mindenki mást, aki nem az ő békemenetükkel szimpatizálnak, úgy állítanak be, mint hazafiatlan, békétlenkedő CSÜRHÉT!??? Hánynom kell az efféle "békés" menettől!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szepwilly
provokaljon benneteket a krokodil!BARMOK!!!
orogordog
Kivonult a csürhe! Fótok meglesznek ám jövőre is amikor más zászlóval meneteltek!
Zsuga
Gusztustalan, hogy ezek mindenki mást, aki nem az ő békemenetükkel szimpatizálnak, úgy állítanak be, mint hazafiatlan, békétlenkedő CSÜRHÉT!??? Hánynom kell az efféle "békés" menettől!!!
A Tündik bündije
"A menet indulásakor Csizmadia László, Bencsik András és Bayer Zsolt is arra figyelmeztette a résztvevőket, hogy a menetben provokátorok is vannak."

Hja kérem, gyanakvónak kell lenni, mert a felforgató ellenség mindenütt ott lapul, ezt már a főideológus Sztálin is megaszonta...
hallgatag
@A Tündik bündije: A felsoroltak nem elég provokátorok ???
Müveletlen, büdös görények !!!
DR Eric CARTMEN
Elmondjuk 110 jelzővel, hogy kik is azok a birkamenetesek, békemenetesek:

a Fidesz párttagok, orbánisták, vidékről felrendelt közalkalmazottak, határon túlról idecsődítettek, felbéreltek, megfizetettek, talpnyalók, bértüntetők, szolgalelkűek, gazdagok, hűbéresek, Budán élő kiváltságosak, nacionalisták, nemzetiek, Fidesz felé lekötelezettek, Orbán-Kövér-Lázár-Rogán-Tarlós rokonok, haszonélvezők, balhét keresők, kötekedők, hangoskodók, seggnyalók, rendszerhűek, álkeresztények, áldemokraták, szenteskedők, elvtelenek, antiszemiták, fajgyűlölők, homofóbok, idióták, korlátoltak, soviniszták, EU-ellenesek, antikommunisták, őrültek, Magyar Nemzetnek dolgozók, Hír TV dolgozók, Simicska alkalmazottak, jobboldaliak, képmutatók, fejbólintók, konzervatívok, álkonzervatívok, horthysták, gyűlölködők, autokraták, komplexusokkal küszködők, szélsőségesek, nőgyűlölők, történelem hamisítók, hőzöngők, megtéveszthetők, kihasználhatók, felkapaszkodni vágyók, ostobák, beszűkültek, kirekesztők, antiliberálisok, bolsizók, hülyék, kárörvendők, torzult értékrendűek, kommunistázók, nagy-Magyarországot követelők, trianonisták, kurucok, magyarkodók, sötétek, lököttek, szegény-gyűlölők, hajléktalanokon röhögők, kellemkedők, nagyzolók, jellemtelenek, álcivilek, antidemokraták, kicsinyesek, kokárdások, beképzeltek, lekezelők, gúnyolódók, Fidesz aktivisták, kormánytrollok, nyugat-gyűlölők, vagyonosodók, trafikosok, közföldet kapottak, kormány-alkalmazottak, pitiánerek, kisstílűek, Fideszes vezetők, Fideszből-élők, csalók, erkölcstelenek, értetlenek, nyerészkedők, sumákolók, sportszerűtlenek, rossz emberismerők, igazságérzet nélküliek, önállótlanok, értetlenek, bunkók, szemellenzősek, értelmi vakok, ridegek, érzéketlenek, antiszolidárisak, háborúzni vágyók … egyetlen szóval: fideszesek.
pbalage
OV éppen beszél, kérem kapcsolja ki.
bretagne
@hetöndöe: Nem tudtam megnézni, azt írták, hogy hozzáférés megtagadva.
hetöndöe
@bretagne: Gyorsak voltak az Elvtársak.:-)))
antiszennyezo
Az újnácikoknál mennyien vannak most a fizetett erdélyi szkinhedek?
coyote3
Elnézve a békemenetbe szállítottakat, nekem az tünt fel, hogy mennyi volt az idős ember és mennyire kevés volt a fiatal...
gabrella
Ezek a jól fizetett gazdagok persze hogy szeretik! Mindenki érdeke szerint szavaz és menetel.
Ha engem is jól tartana valaki én is szeretném.
Pálinkafőző Rézüst
Azok az ötvenes évek, sejehajj, de vissza jövének...
Töményen szánalmas..
joopapa
Ez a kim yong viktor saját magának szervez békamenetet?
pacsni
nemèrtem, hogy holvannak a baloldaliak? Gordo, Ferko, Mester tuntetoi? Nemkellett volna a viki ellen tuntetni? èn azt hittem, hogy ellene is lehet tuntetni? A szakszervezet nem szervezet semmit? akkor ez a sok hulye minekment oda? èltetni ezt a moslèkot? akkor adjanak neki kituntetèst ès kèsz!
Zsuga
Ez jó: "Aki agresszív fél. Mi nem félünk." Akkor hát miért is kell Viktornak súlyos milliókért páncélautókat bérelni?
Pálinkafőző Rézüst
@joopapa: igen!!! Rákosi pajtás mosolyog, megvan a méltó utód!
szablyafűrész
"Szeretünk Viktor" - magunk alá is hugyozunk - annyira, de azt a pénzt, amit osztogatsz nekünk,még jobban szeressük !

Mikor lesz ismét birkamenet ( le kéne má' cseréni a régi otómat " ) köll a pénz...
entero
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dömdödöm
Marhák ! nem vágjátok hogy maga az agresszor mellett vonultok fel ? Magát Fantomaszt támogatjátok ! :-( :-( :-(
mariaberta
Csak ennyien? Hiszen fél európát idecsődítették. Szerintem 2 millióan voltak, csak fentről a helikopteresek nem számoltak jól.
És micsoda neves főemberek ballagtak az első sorban?!
kkalman
Ennek a sok birkamenetesnek csak adott az ő Viktoruk? Őket nem érinti az egykulcsos adó, a 27%-os Áfa, a bevezetett kb. 30 új adó, meg az ugyanennyi adóemelés? Ezek birkábbak a birkánál.
Igaz, van az a pénz...
mariaberta
@hetöndöe: nem tudom mi lehet a megadott címen, mert elirányítottak egy fene tudja milyen oldalra. Nem tudnád leírni?
entero
@kkalman: Mindenkit érintenek az általad felsoroltak, a békemenetért pedig NEM JÁR PÉNZ!!
kkalman
@entero: Amikor Lengyelországból, meg Romániából "importálja" a békemenet résztvevőit, nem hiszem, hogy azok ingyen jönnek ide tapsolni neki.
entero
@kkalman: Most nem fogok arról mantrázni, hogy ilyen meg olyan külföldi ismerőseimtől tudom, hogy ez nem így van, de az itt élő embereket biztosan nem fizetik ezért.
gabrella
@entero: A menetben volt egyetlen munkanélküli szerinted?
sport50
@entero: 22:32-re.de igen!!!de megértem ,neked ezt kell mondani...
Dr plágium
Az a vénasszony borzalmasan néz ki a nemzeti színű hajpánttal! Azt hiszik ettől lesznek magyarok?
Hellcat
Ahogy elnéztem a beszédek témáját...A fidesz masszívan dobálta a szart az mszp re meg a szokásos háborúsdi...a baloldal szidta a kormányt a jobbik meg szidta a fideszt is meg a szocikat is...ez ám a megemlékezés...számháború meg szardobálás.
Zsuga
@kkalman: 22:28. Jó részüknek biztosan többet adott, mint amennyit elvett. A határon túliaknak pl. szavazati jogot. Igaz, azzal ők kitörölhetik..., de legalább szerepet kapnak e "szabad" ország politikai irányításában, annak fontos szereplőjévé válhatnak. Vannak elég sokan, akiknek legfontosabb Viktor politikájában, hogy folyamatosan kommunistázik, akik mámorosan isszák szavait, hogy az összes "kommunistát" - mindazokat, akik nem az ő alkotmányát éltetik - legszívesebben eltörölné a Föld színéről, hiszen az mind hazaáruló. Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy ők az 56-os szabadságharc hőseinek folytatása azáltal, hogy "szabadságharcos" pásztorukat birkanyájként követik és éltetik. Vannak, akik még elhiszik a "rezsicsökkentés" óriási előnyeit és azt, hogy Magyarország jobban teljesít, vannak, akik egy kis ezért-azért is tapsolnak neki, és vannak, akik a különböző mutyik kedvezményezettjei, és rengetegen vannak, akik a közbeszerzésekben élveznek óriási előnyt, és vannak még jól menő vállalkozások, akiknek még tökéletesen megfelel így is jelenlegi kormányunk, akik hűen éltetik, mert csak a saját jó sorsuk a fontos, vagy éppen úgy viszonyulnak bármelyik aktuális kormányhoz, hogy "Én mindenkit szeretek!".
Kacsa951
@Dr plágium: Ettől csak elmebetegnek tűnik!
honeykiss
"Szeretünk Viktor!" – ..Fogadd örökbe, most és mindörökre...viheted jó távol a kormánytól...
anonymouse
Mit írt a narancstroll hogy törölték?
bakegya
Eltüntető "BÉKÉTLEN MENET"!
Orbán PARANCSOT HIRDET-2013.10.13-án,AZ 56-OSOK GYÁSZNAPJÁN.A ZOROSZOK HELYÉN helyén "ORBÁN SZERETÜNK","VIKTOR KÖSZÖNJÜK"-KIBIZTOSÍTJA FEGYVERHORDOZÓIT,ELTAKARÍTJA A DEMOKRATIKUS JOGOK ÉS ALKOTMÁNY KÖVETELŐIT...BEGUGGOLTATÁS MEG MÁR ...
Még szerncse ,hogy nem szakadt le a Margit híd - vízből egyet is szar nem hogy egy ekkora öngyilkos tömeges nemzetközi mentelmi jogos zsoldos sereget!
bretagne
@coyote3: A fiatalok a Műegyetemnél voltak!
Pálinkafőző Rézüst
@bretagne: így igaz! Alig fértek el a környéken!
mátmar
Először hülyét csinál belőlük, utána meg még a kezét is nyújta a kézcsókért!
bretagne
@Pálinkafőző Rézüst: Jó volt, hogy ennyien jöttek.
DR Eric CARTMEN
Észak-Korea megirigyelheti a mi "ÉLJEN A PÁRT-ÉLJEN A VEZÉR" menetünket. !!
kukac50
Nem sétáltak volna Orbánért ha 22 ezer és 47 ezer forint közötti összegből tengődne a családjuk.
szablyafűrész
Birkamenetesek figyelmébe !

Mutyisztán ügyészsége "elszámoltat":

"Hunvald-Weinek per
- A bíró többször felhívta a figyelmet az alapvetően hibás ügyészi logikára
- A tanácsadói szerződések kifizetése jogszerű volt, a fedezet biztosított volt
- Az ítélet szerint nem történt károkozás, nem érte kár az önkormányzatokat
- Bűncselekmény hiányában nem jogerősen felmentették a vádlottakat

Hagyó-per
- Többen visszavonták a Hagyó Miklósra tett terhelő nyomozati vallomásukat
- Több vádlott kényszer hatására tett vallomásról, fenyegetettségről beszélt
- Hagyót kizárólag egy személy nyomozati vallomása alapján vádolták meg
- Strasbourgban milliós kártérítés ítéltek meg Hagyónak fogvatartása miatt
- Kiderült, Hagyó vagyonát törvényes, ellenőrizhető módon szerezte
- Több, a nyomozati szakhoz köthető, súlyos eljárási hibára derült fény
- A vád tanúja elismerte: pletykákra és saját teóriájára alapozta terhelő állítását
- A vád állításával szemben voltak teljesítések, és igazolások a megbízások mögött

Molnár-Lakos per
- A perben az ügyészség tanúja sem támasztotta alá a vádiratot
- A vádhatóság is elismerte a perben, hogy nem történt károkozás
- Az ingatlanértékesítés a képviselő-testület által jóváhagyott, törvényes döntés volt
- A bíróság - nem jogerősen - bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat "
(nepszava.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.