Akik követik ünnepi közvetítésünket nem maradnak le egyetlen olyan mondatról sem, ami meghatározza a mai napot. Varga Mihály már beszélt, de lesz Orbán Viktor ünnepi beszéd is, az ellenzéki pártok tüntetnek, a Békemenet pedig vonul.

Ha Önök is hallottak valami érdekeset tüntetésen, tévében, kultúrházban, Békemeneten, küldjék el nekünk e-mailben vagy kommenteljék be!

19:05 – Rogán Veszprémben a kommunizmusról

17:03 – Orbán beszédének vége
Azzal zárta, hogy lassan be kell indítani a gépezetet – mármint a választásit. "Hadrendbe kell állítani csapatainkat" – mondta a békéért összesereglett békemeneteskenek.

Október 23. legjobb pillanatai

17:01 – Orbán: ha tehetnék, ismét közénk lövetnének
Orbán szerint 2006-ban "puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán", és ma is megtennék.

16:57 – Eközben Újpesten
Vaddisznó sebesített meg egy nőt.

16:48 – Vona Gábor: mindenki húzzon el!
A Jobbik enöke szerint a Fidesz és a baloldal csak a hatalmat akarja megszerezni. Ellenben a Jobbik.

16:35 – Megkezdődött a szeánsz
1956-ban nem lehetett tovább tűrni, mert nem volt mire várni, mindenki érezte, hogy nincs tovább – mondta Orbán.

16:26 – Gyűlik a tömeg
Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde előtt a Hősök terén.

Október 23. legjobb pillanatai

15:57 – Bibliával provokálták a békéseket
Egy kis csoport bibliai idézetekkel próbálta megzavarni a Békemenet szeretetteljes vonulását. Bayer Zsolt azt ígérte, a szervezők eltakarítják a provokátorokat.

15:35 – Adja Isten, hogy minden héten legyen Békemenet!

15:32 – Mesterházy Attila tudja
Az MSZP elnöke megszerezhette Orbán Viktor beszédét. Már tudja és mondja is, miről beszél Orbán Viktor itt, ahol – mint mondta – Rákosi pajtás szemlélte népét.

15:28 – Felcsúti Maradona
Kapcsoljuk az ellenzéki tüntetést. Mesterházy Attila szerint a felcsúti Maradona, ahogy ő mondja, menni fog. A fiatalos közönség küzben "Dönts meg Orbánt" felkiáltásokban tör ki.

15:22 – Nagyon sokan vannak, az biztos
Csizmadia László szerint félmillióan vannak a békemenetelők, Széles Gábor szerint a Hősök terén várakozókkal együtt már egymillióan lesznek.

15:09 – Civilek a Békemeneten
Például Csizmadia László, Bencsik András és Bayer Zsolt.

Október 23. legjobb pillanatai

14:42 – Orbánország
Bajnai szerint az embereknek 2014-ben arról kell dönteniük, hogy "Orbánországban" vagy Magyarországon akarnak élni.

14:40 – Megkezdődött az ellenzéki demonstárció is

14:20 – Elindult a Békemenet
"Szeretünk Viktor", "köszönjük Viktor", "veled vagyunk Viktor" és társai.

13:56 – Traktorral mennek Vona Gáborhoz
"Kormánykárosultak nagygyűlése" a címe a Jobbik tüntetésének, amin néhány száz ember vesz részt a budapesti Vértanúk terén. A beszédek után innen egy traktor felvezetésével vonulnak át a Deák térre, ahol felszólal Vona Gábor is.

13:50 – Orbán élő bálvány
Kónya Péter szerint. Akihez "ma tízezrek fognak vonulni, hogy éltessék" őt. A Szolidaritás tüntetésén egyébként mintegy ezren vonulnak, egy táblával megemlékeztek a néhány héttel ezelőtt ledöntött hungrocell Orbán-szoborról is.

13:42 – Wittner Mária szerint még tart a szabadságharc
És ezt csak a szeretet ereje nyerheti meg. Át kell lépni azon a gyűlölethullámon, ami következni fog, "de meg kell nyerni választást, mert nem engedhetjük meg, hogy újra belefogjanak abba a mély rombolásba", amelyet nyolc éven keresztül csináltak – fogalmazott a politikus.

12:59 – Fónay: ma sem tudjuk hányan haltak meg a megtorlásban
A Politikai Foglyok Országos Szövetségének (POFOSZ) tiszteletbeli elnöke szerint 325 embert biztosan kivégeztek, de "meggyőződésem, hogy legalább húsz áldozat van, akikről nem beszélünk".

12:53 – Felvonulók kérték
A Kónya Péter-féle Szolidaritás mozgalom elindult a Lánchídon át a Műegyetem előtti délutáni ellenzéki demonstrációra.

Október 23. legjobb pillanatai

12:38 – Együtt 2013
Miskolcon közös megemlékezést tartott a Fidesz, a KDNP és az MSZP. Beszéd nem volt.

12:05 – Harrach Péter a videózó Rákosi-örökösökről
Harrach Péter szerint csak 1956 tiszta forradalmának szellemiségéhez méltón szállhatunk szembe azokkal, akik Rákosi örököseiként viselkednek. (...) vannak "piszkos dolgok" Magyarországon: "Rákosi örököseiként" viselkedő emberek minden eszközt bevetve rágalmaznak, hazudnak és "videókat készítenek" – mondta.

Október 23. legjobb pillanatai

11:44 – Surján László doktor a Békemenetről
"Aki ott lesz, tudja: MINDEN EMBER SZÁMÍT."

11:34 – Széles Gábor nem csürhézik
Bem téren a beszédem fő témja az lesz, hogy nem leszünk a csürhék országa. (Facebook)

11:28 – Navracsics az összeomlásról
"A magyar nemzet 1956-ban nemcsak a magyar függetlenséget harcolta ki, de a Szovjetunió összeomlását is."

11:22 – Kósa Lajos baloldalazik
"A nemzet rázta le magáról a rabigát, a nemzet szállt szembe az idegen hatalommal és azok helytartóival. (...) Így kérdőjeleződött meg Magyarországon morálisan a politikai baloldal, s mindazok, akik a nemzeti érdekek helyett idegen érdekeket szolgálnak, ennek a hagyománynak a folytatói ma is"

11:12 – Varga Mihály nem engedi
"Nem engedünk azoknak, akik el akarják hazudni eredményeinket, csorbítanák nemzeti függetlenségünket és megtörnék nemzeti egységünket."

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Én ugye, nem a Hősök terén voltam.. Mesterházy beszéde alatt folyamatosan kiabáltuk, hogy"összefogást-összefogást!" Ő viszont egyszerűen figyelembe sem véve az orra előtt kiabálókat, zavartalanul folytatta a mondókáját. Hogy akar valaki min.elnök jelöltségre pályázni, ha ennyire nem képes meghallani az emberek hangját? Az "összefogás" kiáltás személy szerint neki szólt, hiszen "a legnagyobb párt" jelszóval a vezér szerepét öltötte magára. Nem hiszem, hogy csak DK-sok voltak, akik a tegnap aláírt megállapodást kevésnek ítélték. Sajnos Mesterházy alkalmatlan, a beszéde is üresen csengett, a többi felszólalóéhoz képest. Érdemes lenne elgondolkodnia...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
Igaza van Vona Gábornak ,húzzanak a fenébe. Ezek a levitézletek ,mind.
Pálinkafőző Rézüst
@Tekla: csak óvatosan...Gabinkat a Vikike hozta létre, és tette oda, ahol van! Ezt nem elfelejteni! Körvonalazódik egy fidesz-jobbik koalíció!
Simonapo
A TV jóvoltából (ATV) végignéztem mindkettő nagygyűlést, állítom, hogy türelmem igénybevette, véleményem közben volt, mindegyikhez. A rakpartinál erős volt az érzésem, hogy a megegyezés felszínes, nem meggyőző, ugyan mindennki a váltásról beszélt, amit én is törvényszerűnek tartok, mert megint hazugságoknak dőltünk be, de meggyőző erőt aki ezt képviseli és közölni is tudja, az összefogáshoz kevésnek tűnik.(nekem) Akiben erőt és őszinteséget éreztem, főleg Gyurcsány szónoklása, bár volt még rajta kívül is, csak hiányzott a lelkesedés, a hit belőle. A másiknál, bár nehezemre esett végignézni, hallgatni, tényleg jól szervezett tömeg ( nem óhajtak számháborúzni, (meg nincs is értelme) ez olyan adj király katonát játék, ami nagyon felháborított, hogy a hangoztatott "békemenetet" is felszólította a szokásos humbug szövegéből kiemelendően, a felsorakozáshoz a hadrendbe! Kibírtam, végignéztem mindkettőt, sajnos a jobbikét nem láttam, végül is olyan érzésem van, mintha a véleményemmel egyedül lennék, homályos a jövőnk!
mátmar
A Kárpátok Géniusza ismét meghírdette a függetlenségért a harcot és csapatait hadrendbe állította.
szablyafűrész
F@sza ! Harrach, a volt mszmp-s ki meri nyitni a száját ?

" A törvények ránk ( értsd: politikusok ! ) nem vonatkoznak !"

Van bőr a képén a képviselői eltartottság mellett még a nyugdíját is felvenni ?

Hányan tehetitek ezt meg ?
Tekla
@Pálinkafőző Rézüst: Baromságot mondasz. A Jobbikot nem Vikike hozta létre és semmi közök egymáshoz. A Jobbiknak ,van egy Magyar emberek érdekeit elsődlegesen szem előtt tartó politikája ami mit sem változott 2003 óta.
Semmi köze se jobb se bal oldalhoz. A rendező elv Vona Gábor szerint és szerintem is az : ami a Magyar embereknek jó az mellé oda állni ,bármelyik párt kezdte. Ami a Magyar embereknek nem jó az ellen pedig tiltakozni ,minden eszközzel. Ennyire egyszerű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.