A Jobbik felvonul egy Horthyra emlékező menettel. Az ellenzék csendben tiltakozik. Egy fehér ló végig vonul a Bartók Béla úton. A rendőrség kíséri a menetet. Ez az életkép fogadta a környéken járókat vasárnap délután. Az egykori Horthy Miklós úton.

S az is, hogy a menetben helyet kapott egy sámándobos is. Futó kétségeket ébresztve aziránt, hogy a fehér ló vajon az emlékezést szolgálja vagy áldozati állat lesz. Egyben felvetve azt a kérdést is, hogy a Don-kanyarba vezényelt hadsereggel tábori lelkészek vagy tábori sámánok tartottak-e. A véráldozat mértékét tekintve akár sámánok is lehettek volna. Bár őseinkről nem elterjedtek az olyan legendák, hogy kiterjedten űzték volna az emberáldozati szertartásokat. Miközben a második világégés jelentős emberáldozattal járt. A sámánokról pedig majd meg lehet kérdezni azokat a katonákat, munkaszolgálatosokat, akik a mai napig nem értek vissza a frontokról. Ahogy arról is beszámolhatnának, hogy milyen örömmel vettek részt a kiküldetésben.

Horthy Miklósnak már közvetlen információi lehetnek tőlük. Már akkor, ha nem tiltották ki a túlvilági kaszinókból. A fehér lóval egyetemben, melyen az Antanttal lezsírozott megegyezés után bevonult Budapestre. Véletlenül sem találkozva az onnan éppen kivonuló román haderőkkel. Most viszont fehér ló és sámán dukált Jobbik megemlékezéséhez. Még szerencse, hogy hivatalosan nincs antiszemitizmus. Különben a félmillió zsidó haláláért felelős kormányzóra emlékezve talán országos gyásznapot is elrendeltek volna. Hivatalosan kötelezővé téve a könyvégetést, mint ceremóniát. Így csak rendőri felvezetéssel vonulhattak fel a tengertelen tengernagyra emlékező egyenruhaszerűségesek is.

De a rendőri kíséret felvonulása csak az egyik oldala természetesen ennek a sámándobos zászlólengetésnek. Az, hogy nem verbuválódik százezres ellentüntetés sokkal szomorúbb. Azt jelzi ugyanis, hogy a kormányzati törekvések a szélsőségeknek biztosítandó hallgatólagos támogatásra, és az ellenzők megfélemlítésére sikeresek voltak. Egy újabb lapot lehet tehát kipipálni a weimari szakácskönyvből. Az ugyanis nagyon derék, hogy az ellenzék tiltakozik. Az legalább ilyen derék lesz, ha az egyházak is csatlakoznak a tiltakozáshoz. Ám mindaddig nem több pótcselekvésnél, amíg tevőlegesen csak távolról reklamálnak, és közelről annyira lépnek fel egy ilyen felvonulás ellen, mint a bálványszenteléskor. Mert távolról a hatóságokra mutogatni sokkal egyszerűbb.

Az persze egy más kérdés, hogy amikor a lopakodó Horthy-kultusz jegyében Lezsák Sándor azt találta mondani, hogy a kenderesi újratemetés ellenséges politikai légkörben zajlott, akkor az ellenzék hallgatott. De legalább is nem igazán volt hangos a média a szavuktól, hogy az Országgyűlés alelnöke aligha fedte fel a teljes igazságot. Az a ceremónia ugyanis a hazai politikai vezetés, az Antall-kormány tudtával, beleegyezésével és támogatásával jött létre. A világban kétségtelen csodálkozást kiváltva. De a kormányzati támogatás aligha az ellenséges politikai légkört jelezte.

Ha ugyanis mégis így lenne, akkor jelenleg is ellenséges politikai légkör kíséri a hazai vezetés részéről a neohorthyzmust. Unortodoxan negatív légkör. Építve az unortodox demokráciát. Horthy Miklós lovas-szobrával.

Andrew_s

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Szóltam!
Szóltam, hogy jönnek a fasiszta celebek,
szóltam, hogy nem lesz jó, ha a szart lenyeled,
szóltam, hogy ki fogják lopni a szemedet
azt mondtad, nyugalom, ezek nem ilyenek.
Szóltam, hogy nem lesz se földed se hiteled,
szóltam, hogy bilincsbe verik a gyereked,
Szóltam, hogy leköpnek költői esteden,
azt mondtad, nem kéne ördögöt festenem.
Szóltam, hogy be fogják mocskolni apádat,
szóltam, hogy elő lesz írva az alázat,
szóltam, hogy nevükre íratják hazádat,
azt mondtad, nem eshet meg ez a gyalázat.
Szóltam, hogy több lesz az erőszak szervezet,
szóltam, hogy lapít majd minden szakszervezet,
szóltam, hogy lesz majd itt bankszámla zárolás,
azt mondtad, unalmas már ez a károgás.
Szóltam, hogy te leszel hibás az árvízért,
szóltam, hogy nem kapsz majd gyufát se száztízért,
szóltam, hogy rajtad verik le a havazást,
azt mondtad, hagyjam már abba a savazást.
Szóltam hogy viszi az egyház a sulikat,
szóltam hogy mérnökök helyett majd kulikat
képeznek ezerrel, s bezárják a gyárat,
azt mondtad, ilyen a kereslet-kínálat.
Szóltam, hogy felbontják mindegyik leveled,
szóltam, hogy feltörlik a padlót teveled,
szóltam, hogy nem lesz a várad a te házad,
azt mondtad, béke van, nyugi, ne parázzak.
Azt mondtad, nem érint téged, ha úgy lesz se,
azt mondtad, védje meg magát a férgese,
azt mondtad, ráérek, elhiszem ha látom,
így jártál, megszoptad, édes egy barátom." (Király Gábor )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@magyarbakancs: Igen, Horthy valóban tett azért, hogy visszakapjuk az elcsatolt területek egy részét legalább... Az, hogy ismét elvették tőlünk, nem az ő hibája, hanem a fejünk felett döntő nagyhatalmaké. Lehet szidni Horthyt és lehet dicsőíteni másokat, de sajnos amit eldöntenek a legerősebb nemzetek, az ellen sok mindent nem tehetünk. (angol-francia-orosz szépen lejátszották egymás között, hogy mi legyen...)
Kala Majka
@GeoCravker: !

Brosúra, brosúra, brosúra szöveget nyomsz. A történelem maga cáfolja állításaidat, szépen sorban.

*Horthy NEM volt helyzetben Kun Béláék áldásos tevékenysége idején. De amint helyzetbe került, azonnal kiállt ellenük.
*Horthy nem kiegyezett, csak próbálkozott igazodni korának erővonalaihoz az ELSZAKÍTOTT nemzettest és országterület visszaszerzésének érdekében. Bezzeg Jeszenszky a, "rendszerváltó" jófiú úgy ajándékozta oda Kárpátalját is ukránoknak, délvidéket is a szerbeknek, észak-Magyarországot is a szlovákoknak, hogy egyik sem volt jogosult rá még Trianon szerint sem, hiszen mindegyiket a darabjaikra hullott álamok kapták, a megszűnt Szovjetunió, a feloszlott Jugoszlávia és a kettévált amőba, "Csehoszlovákia".
*Ami pedig Galliciát illeti, többet menekültet fogadott be onnan Horthy, mint amennyit a németek transzportáltak Horthy elfogatása után oda tőlünk.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
és végezetül! Az igazságot kellene végre kutatnotok nektek is, a folyamatos és hazug vérvádak szajkózása helyett.
*
GeoCravker
@Kala Majka: Hamisitasz.
pl.
*Horthy NEM volt helyzetben Kun Béláék áldásos tevékenysége idején. De amint helyzetbe került, azonnal kiállt ellenük.

-Mire az Antant megbízólevelével megérkezett, a román haderő elvégezte a piszkos munkát. Ellenkező esetben a Clerk misszió nem lett volna tárgyalási helyzetben. Ergo, szimplán hazudsz.
- Az első transzporthoz Horthy adta áldását. Ergo szimplán hazudsz.

Ja, és a többire nem is reagáltál.
Ne is tedd. Már eddig is viilágossá tetted, hogy szövegértelmezési problémákkal küzdesz, felkészítőid nem készültek érvekkel.
Good by szalonnáci
Kala Majka
Brosúrákkal nem is fogok vitatkozni. Hazugságokkal pedig nem is érdemes.
magyarbakancs
@lenhardtibolya: sajnos amit eldöntenek a legerősebb nemzetek, az ellen sok mindent nem tehetünk. (angol-francia-orosz szépen lejátszották egymás között, hogy mi legyen...)
Akkor ez nem szélmalom harc.
Mindig abban ringatni magunkat,hogy visszakapjuk az 1000 éves határokat.
És ez mellé állítunk kultuszokat.
Ez az ország 1848,1920,1945,1956
négy szögében vergődik.
Nem tud és nem is akar szembenézni Magyarország saját magával.
Nem ismeri be hibáit és mindig másokat hibáztat sorsa rosszabbodásáért
.
lenhardtibolya
@magyarbakancs: Ebben tökéletesen igazat adok Önnek, tényleg nem másokat kellene okolni a velünk történt rossz dolgokért, hanem tanulva a hibákból, tényleg a sarkunkra állni végre. Csak az a kicsi baj, hogy már annyira gyenge és kicsi ez az ország, hogy nem vesznek komolyan bennünket, hiába teszünk bármit. Akik pedig elgyengítettek, leraboltak, kizsákmányoltak minket, azok továbbra is szívják a vérünket. Mi volna tehát a megfelelő hozzáállás ehhez az egészhez? Sajnos én nem tudom, de örülnék annak, ha valaki megmondaná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.