Videón üzentek a közszolgálatban dolgozó nők a miniszterelnöknek, hogy nettó 70 ezerből nehéz lesz karácsonyozni. 210 ezer közalkalmazott, köztisztviselő és kormánytisztviselő keres havonta nettó 70 ezer forintnál kevesebbet. Hat éve nem emelték a fizetésüket.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Ne keseredjetek el kedves közszolgák, örüljetek inkább annak, hogy a Lézer-féle miniszterelnökség, ismét nagy zsozsót osztogat majd - saját munkatársainak, ahogy az lenni szokott náluk, meg az örökösen veszteséges BKK is.

Hát nem csupa öröm az élet ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsik68
Az egész ország 70%-a mély nyomorban él ebben a "jobban élünk" keresztényi Magyarorságban!Majd a karácsonyi kisjézuska meghozza a boldog jövőt.Addig egy kis éhezés nem árt!Fogyókuráztatni kell ezt ,elhizott magyar csürhét,dixit ai Surján keresztény párteigenosse!!
szablyafűrész
Ne keseredjetek el kedves közszolgák, örüljetek inkább annak, hogy a Lézer-féle miniszterelnökség, ismét nagy zsozsót osztogat majd - saját munkatársainak, ahogy az lenni szokott náluk, meg az örökösen veszteséges BKK is.

Hát nem csupa öröm az élet ?
A Tündik bündije
Ne aggódjatok, közeleg a választás, lesz hamarosan minden mint a búcsúban, csoki, lufi, rágógumi, meg ami kell, csak jöjjön az az X.
Egyébként meg miért akarnak annyira karácsonyozni? Én sem szoktam...
dömdödöm
ne ünnepeljé ,ne karácsonyozzá mert Magyarország jobban teljesít , de te nem ! :-(
darwin
@dömdödöm: Mer'nem nyaltá' elég jól!
JAJMÁR
Elég nehéz elképzelni, hogy nettó 70e keres egy közszolga! Ez a minimálbér nettója lehet, talán a technikai személyzet keres ennyit, vagy közmunkásoknak adták ki már ezt a munkát?
Nem azért mintha ez sok lenne, de nem hiszem, hogy a közszolgák vannak ma a legnagyobb bajban.
miazavalami
@JAJMÁR: A minimálbér nettója 64 ezer forint.
Ahová károk ebédelni ( egy iskola konyhája) ott az élelmezésvezető kap kézhez 72 ezer forintot. Elvették tőlük a bérkompenzációt, és egyéb adható juttatásokat. Valakiken meg kell spórolni a tanároknak adott béremelést. Félre ne értsen senki. Ők is megérdemlik, bár ahogy hallom az is felemásra sikeredett, de nem ezen az áron!
darwin
@JAJMÁR: Ma a felső néhány tízezren kívül mindenki bajban van.
JAJMÁR
@miazavalami: Igen, így érthető. Valóban kevés.
csa-csa
@JAJMÁR: EZ JÓ KÉRDÉS VOLT!
Tényleg! KIK?
JAJMÁR
@darwin: Igen, így van. Első olvasatra a köztisztviselők jutottak eszembe, akik Floridába járnak továbbképzésre, hiszen ők is "közszolgák" :)
hallgatag
Mindenhol süket fülekre találnak...sajnos, a viktort
nem érdekli a szegények problémája, neki " gazdag "
télapója lesz...direkt nem Jézuskát irtam, az ilyen
embereknek semmi ajándék...
JAJMÁR
@csa-csa: Ez egy nagyon széles réteg, az alján lévők valóban nagyon keveset keresnek, s a cikkben pedig az "állami hivatalok dolgozói" szerepel, de persze, ma már szinte minden az államé, az iskola is, meg a konyhalány is :)
miazavalami
@csa-csa: @JAJMÁR: A köztisztviselők dolgoznak az önkormányzati és egyéb Állami irodákban szerveknél.
A közalkalmazottak az iskolákban dolgozók , illetve a tűzoltók , rendőrök , mentősök.
hasonlitsátok össze a kettő fizetését.
Brother Louie
@miazavalami: "Hoffmann Rózsa szerint csoda a pedagógusok béremelése

Csodának nevezte a pedagógusok béremelését a Magyar Hírlapnak adott és szombaton megjelent interjújában Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár."

A csoda eddig tartott. Három napig sem. Ez van!
miazavalami
@Brother Louie: Amolyan fideszes csoda. Én hallgatom a tanárokat , többen panaszkodnak a "béremelésre" , mint amennyien csendben vannak tehát elégedettek.
F_Viktor
@miazavalami: Orbán a haverokon kívül csak azt adja egy szűk rétegnek, amit másoktól elvesz.
Én sem akarom bántani a tanárokat, de ismerek olyan közszolgát aki egy kisebb önkormányzatnál osztályvezetőként két diplomával, két nyelvvizsgával, rengeteg felsőfokú szakvizsgával, több, mint 20 év munkaviszony után bruttó 205 000-et keres.
miazavalami
@F_Viktor: Ez így van. Nagyon sok az adható juttatás, de megválogatják kinek adják. A kötelező kifizetés a bér. De azzal is tudnak sumákolni. Újabban már olyan munkához nem kell végzettség amihez eddig igen. Tehát nem kötelező megadni a emelt minimál bért sem, mert azt mondják ehhez elég egy érettségi , vagy nyolc általános.:-(
kukac50
Már a 70 ezer forintot is soknak találják,mert elküldik a dolgozót és vissza veszik 6 órai munkavégzésre 366 ezer forintért havonta.
Lassan oda jutunk,hogy fizessünk,ha dolgozni akarunk.
JAJMÁR
@kukac50: A 366ezer annyira nem lenne rossz :) gondolom, 36ezer.
Desischado
Akkor a munkanélküliek, segélyen lévők, a közmunkások, rokkantnyugdíjasok, kiskeresetűek-nyugdíjasok mit szóljanak?! Nekik milyen karácsonyuk lesz?! Megmondom: SEMMILYEN!
csikknorisz
@JAJMÁR: Messze vagyunk még attól, hogy a minimálbér nettója 70e legyen. A garantált bérminimum nettója van akörül, amihez szakirányú végzettség is kell.
Igen, a kiszolgáló személyzet kap ennyit, és itt nem csak takarítókra és udvarosokra kell gondolni (ők minimálbért kapnak, 64 e nettó). Informatikusok, karbantartók, villanyszerelők, stb. is a kiszolgáló személyzethez tartoznak, csak ők kb. egy tizessel burzsujabbak nettóban. Már ha főállásúak, és nem közmunkások. Mert ha közmunkások, akkor még ennyit se kapnak.
kkalman
Szép, hogy a közszolgák üzennek Orbánnak, de ezt sem ő, sem pedig a genetikai hulladék nyaloncai meg sem hallgatják. Így ez az egész olyan, mintha a süketek világkongresszusán a falnak mondanák az ünnepi megnyitóbeszédet.
A fizetésük nem lesz több, és még annak is örülhetnek, hogy jövőre is lesz munkahelyük.
Vagy csak annak örülhetnek?
csikknorisz
Egyébként nem vicc, mikor 2 éve munkanélküliként bementem a hivatalba, annyi közmunkás lehetőset sorolt fel az ügyintéző ipse a helyi kórházban, hogy csak lestem. Masszőrtől kezdve a beteghordón át a villanyszerelőig, én meg közben azon gondolkodtam, vajon a műtéteket is orvosokkal végeztetik-e, vagy 2-3 hónapra odakerült közmunkásokkal?
hajhagyma
@A Tündik bündije: hiába jőnn a választás ...sok barom őket választja újból...
kamazuka
@szablyafűrész: Miért nem ültetnek régóta munkanélküli, emberekeket a siránkozók helyére?
irén48
@miazavalami: én sem sajnálom egy tenártol de egy igazi PEDAGOGUSTOLA SZEGÉNY GYEREKEKET LE NÉZIKLUKSZUS KOCSIKAL JÁRNAK ÉN AZT AZ EMBERT SAJNÁLOM AKI TIZENKÉT ORÁT LETÖLT A SZALAG VAGY A GÉPEKMELET .
Halszem
Vajon miért van olyan érzésem, hogy a közeljövőben tizenkilenc emberrel - hölggyel - nő az állásnélküliek száma?! :-(
csa-csa
@miazavalami: csak "költői kérdés" volt közalkalmazottként mentem nyugiba.
Vizual
Már bocsi ! De akár 60 akár 70 ezer, vagy bár mennyi, sokak karácsonya nem arról szól, hogy hová menjenek vásárolni, ahol nincs tömeg. Az izgalom azért van, hogy hogyan tudják saját családi hagyományaikat megismételni. Mondjak példát ? Pld. a hal. Nekem ez a problémám. Másnak meg esetleg a szaloncukor, vagy éppen az ajándék. Legyen az közszolga, közmunkás, vagy köze nincs az állandó munka lehetőséghez. Egy biztos, nem fogok az uj áruházba menni ahol egy zokni több tízezer forint.
(Nincs parkoló ! :) /
miazavalami
@irén48: Na igen! Ők a másik véglet. Azok akik gyárban dolgoznak ki vannak szolgáltatva a szabad piac, illetve a tulaj kénye kedvének. Hiába vannak szakszervezetek és egyéb állítólag a dolgozókat védő törvények , nem sokat érnek. Nagyon ritka az olyan , hogy valaki gyárban , de mondhatnánk ipart is , többet keres a minimál bérnél + a pótlékok. Csak mellesleg jegyzem meg, az orbán kormány a pótlékokhoz is hozzányúlt. Tehát már azokból is lehet farigcsálni...
szablyafűrész
@kamazuka: " Miért nem ültetnek régóta munkanélküli, emberekeket a siránkozók helyére? "

Mert önmagában az a státusz, hogy munkanélküli, még nem jár feltétlen szakismeretekkel !
Vizual
@miazavalami: Érted ugye a tetszéspontot? Sajnos csak szívecskével tudom jelezni, de ez ne tévesszen meg !
Jó FIDESZES szokás szerint, fordítva ülöd meg a lovat. Tudom ! Most megígéred, hogy megfordulsz. nem kell. Csak meg kellene értened. :)
miazavalami
@Vizual: te én teljesen körbeforogtam a székkel , de nem értem...
Aszontad hogy nem mész az új szuperboltba vásárolni mert drága , és nincs parkoló. Na erre reagáltam , menjél biciklivel...:-))
Vizual
@miazavalami: Látom ! Eléggé megszédültél. Olvasd el még egyszer, kérlek ! talán érteni fogod mit is írtam. Ha nem, én vagyok a hülye.
miazavalami
@Vizual: Asszem te nem érted a viccet...:-))
gomez
irén48: ők nem az államtól kapják azt a pár garast hanem azoktól a multiktól akiknek nyaljuk a hátsójukat, mert ők hozzák a gazdasági mutatókat! Az nem baj hogy mi melósok szívunk!!
Az a LIGA szakszervezet meg oszlassa fel magát, mert azokat is mi tartjuk el! Nem az állam!
Tőlem fel is akaszthatják magukat! Egy csomó léhűtővel kevesebb lesz!
irén48
@gomez: Én tizen egy évig dolgoztam iskolában mint takarito n9 és mint gonokés borzaszto sok mindent látam meg halotam. Én sok tanárnak még fizetést sem adnék ..Mert ugyvan aki könyentanul azal foglalkozik a töbi meg le van ejtve.
Desischado
@Vizual: Véletlenül nyomtam tetszés gombot, nem akartam, bocsi!
Halszem
"A Híradó információi szerint a mostani videó egy nagyobb akció kezdete: a baloldali pártokhoz közel álló szakszervezetek kormányellenes megmozdulásokat szerveznek, hogy ezzel támogassák az ellenzék választási kampányát."

Az MTV-nek nevezett szemétcsatornában az alig több, mint egy perces videót (természetesen nem adták le, csak egy-egy szót!) több mint tizenöt percig elemezték, hogy ez is a szemét hazaáruló ellenzék műve.
Mindezt azok, aki szintén a a közszférához tartoznak, de azt hiszik ilyen nyílt seggnyalással valami egyéni eredményt elérnek a háborodottnál!
Ideig-óráig biztos, mert AZ szereti, ha nyalnak neki!
percsi
@irén48: Meg lehetne próbálni, 25-30 gyereket nevelni, testi épségükért felelősséget vállalni havi 70e ft-t. A gépek mellett a fizikai munka a megterhelő, ez sem könnyű, viszont nem kell felelősséget vállalni kisemberek felett, ami természetesen szintén nem könnyű munka.
Nem kell mások munkáját leértékelni!!!
Én nem vagyok tanár, viszont voltak iskolás gyermekeim és jelenleg vannak iskolás unokáim.
Mire elég 70e ft: 10000 Ft a bérlet, 10000 ft étkezés (napi 500 ft, kevés), marad 50e ft. Ez még a 10%-kal csökkentett rezsire sem elég!!! Nem maradt élelemre, ruházkodásra.
Karácsonyi ajándékvásárlást el lehet felejteni!!
Orbán naponta többet költ!
irén48
@percsi: Öszinte és sok mindenben egyet értek és hidje el nem minden tanára értetem van ojan tanár béren felul is meg érdemelné a pénzt de aban az átkos rendszerben huszonöten vagy még kaveseben voltak egy osztájban én arol az idökröl beszéltam Most mi van csak a gyerekeimtöl tudomOrbán rol meg anyit ö szerinte jol teljesit saját zsebe.
miazavalami
@irén48: @percsi: Kár is vitatkozni a tanárokon , és a gépek mellett dolgozók bérén , mert kevés. De említhetjük a tűzoltókat , ápolókat... Ebben a fene nagy demokráciában , csak a politikusok , és a zavarosban halászók vannak megfizetve. És azok akik a versenyszférában megérik a pénzüket.
kirájffy
Én is üzenem a közszolgáknak, hogy cseréljenek velem helyet!
Szívesen leszek közszolga, minden hónapban pontosan megkapom a fizetésemet, kapok ruhapénzt, kajapénzt, féláron utazhatok, stb.
Ők pedig lehetnek munkanélküliek, közmunkások, vagy ellátás nélküliek...
percsi
@kirájffy: Jézusom! Nem a 70e ft-ot keresőket kell irigyelni! És nem ezek a "közszolgák" tehetnek arról, hogy munkanélküliek, közmunkások, vagy ellátás nélküliek léteznek!
Szerinted nekik meg kellene elégedniük a fizetésükkel, vagy talán éljenezni kellene a Fideszt, mert mások még ennyit sem keresnek? Egy kevéske 70e ft-tal vannak jobb helyzetben, mint a munkanélküliek. Nagy szerencséjük van, hogy még folyik oktatás az országban.
Halszem
@percsi: Ez a tipikus magyar bunkó mentalitás!
Nem az ezer milliárdot széthordókra és nekik falazókra irigykedik, vagy haragszik, hanem a havi 70 eFt-ot keresőkre, akiknek napi 10-12 órás munkával talán csak havonta néhány kilóval több far-hátra telik!
Fel sem tudja fogni, hogy mennyi az az ezer milliárd! Ebből a pénzből közel ötvenmillió ember 49 eFt-os "jövedelmét" lehetne feljavítani a "mesebeli" 70 eFt-ra, vagy MINDEN magyar embernek ki lehetne osztani SZÁZEZER forintot!
Ja és természetesen jövőre is a Háborodottra és bandájára fog szavazni, had fosszák tovább az országot!
miazavalami
@kirájffy: te lemaradtál valahol a kanyarban!
Ruhapénz, csak akkor ját ha az adott intézmény ki tudja gazdálkodni. A félárú vonatjegyet pedig két éve megkurtitották , egy évben csak hatszor utazhat fél áron a közszolga.
Még valami.! Nem biztos az sem hogy a béredet megkapod harmadikán , mert van olyan hogy az önkormányzat számláját terheli a bank...
ja az se biztos , hogy a végzettségednek megfelelő bér sávba osztanak be. Sok ám a változás amit az Orbán kormány vezetett be. Na mondjuk kivéve ha pedagógus vagy!
Akkor jár a ruhapénz, és egyéb juttatások. De például a konyhások még sose kaptak. Az év végi jutalmakból is valahogy kimaradtak. Közszolga és közszolga közt óriási különbségek vannak ám. Azt tudtad, hogy ha felmondanak egy közszolgának , nem kell megindokolni? Azt sem kell elfelejteni hogy megkurtították a végkielégítést is.- Ha egy iskolában dolgoznál karbantartóként , nem kapnál sokkal többet mint közmunkáskánt!
kukac50
@JAJMÁR: 36 ezer, bocs tévesztettem.
ZurUr
@percsi: az utolsó sorra írtam , nem naponta , hanem óránként költ többet.
coyote3
Lehet, hogy hamarosan munkájuk sem lesz, ha ilyen bátran még a nevüket is adták. A zsírdisznó nem bírja a kritikát...
verőce21
A cikk azt írja, "210 ezer közalkalmazott, köztisztviselő és kormánytisztviselő keres havonta nettó 70 ezer forintnál kevesebbet..." - szinte hihetetlen.

A közalkalmazottak között még csak el tudok képzelni, ilyen kevés keresetűt, de ennyi nincs. (hiszen előadótól lefelé szinte minden tevékenység ki van adva már vállalkozásba) számomra hihetetlen ez a 210 ezres létszám!
verőce21
@verőce21: Persze lehet, hogy a 4 és hatórás foglalkoztatottak is benne vannak a 210 ezres létszámban, de akkor erős csúsztatás a cikk! :)
Tootsy
@csa-csa: Szerintem onkormanyzati tisztviselok, parkoloora-leolvasok, kozteruletesek, szemetesek, utjavitok, meg akik az iskolakban ovodakban bolcsikben kiszolgaloszemelyzet,... De konkretan senki nem mondja meg, hogy kik,... Egyebkent a regi atkosban letezett a Kozalkalmazottak Szakszervezete is, mint erdekvedelmi kepviselet. Fogadok, hogy ma mar az sincs, vagy legalabbis nem ezen a neven, es nem a kozalkalmazottak erdekeire vigyazva...
soljanka
Ja kérem: nagyon sok embernek kell ahhoz nyomorognia, hogy az elit luxusban élhessen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.