A miniszterelnök szerint 2010-ben állt helyre a jogállamiság. Ha a mai Orbán Viktor szerint 2010-ben állott helyre a jogrend, akkor vajon mi volt 1998 és 2002 között? Könnyen lehet, hogy a miniszterelnök a saját kormányának legitimitását vonta egy csapásra kétségbe. Mert mi is a helyzet, ha a választások előtt nem volt jogállam? Akkor ugyebár erős kétségek merülhetnek fel abban a tekintetben, hogy a jelenlegi Parlamenti patkóba besorsolt képviselő urak és hölgyek vajon jogosan ülnek-e ott.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A Gyurcsány-kormány idején itt tárgyalt az amerikai, az orosz, a francia elnök, a brit kormányfő, a német kancellár, és a miniszterelnököt fogadták a Fehér Házban, a Kremlben, az Elysée Palotában a Downing Streeten. Az ország erős euroatlanti, uniós és keleti kapcsolatokkal rendelkezett. Orbán alatt ez a múlté lett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A Gyurcsány-kormány idején itt tárgyalt az amerikai, az orosz, a francia elnök, a brit kormányfő, a német kancellár, és a miniszterelnököt fogadták a Fehér Házban, a Kremlben, az Elysée Palotában a Downing Streeten. Az ország erős euroatlanti, uniós és keleti kapcsolatokkal rendelkezett. Orbán alatt ez a múlté lett.
coyote3
Én azt kérdezném ettől a hazug féregtől, ha tudta, hogy 2002-és 2010 közt nem volt jogállam, a vezetők bűnözőkkel szövetkeztek, akkor miért nem tett feljelentést és miért nem ezzel szaladgált Brüsszelbe?
kamazuka
@Manhattan: Így van!Míg nyakra főre vettük föl a hiteleiket annyira jók voltunk hogy akkori jegybankelnökünket még az év bankárának is ki kiáltották aki megjegyezte egyszer, neki az erős forint nem jó.Érdekes azóta minden valamamire való pénzember valahol a délamerikai kontinensre menekítette vagyonát a svájci üvegzseb program miatt,de visszatérve.Mikor eltávoztak a szocik úgy hagyták a hitel visszafizetés ütemezését,hogy leköszönésük után kelljen kezdeni a törlesztédst s mindent megtettek a háttérben,hogy ez ne sikerűljön.Persze a kormány az elmúúút 4 évben nem hozhatott kedvező népszerű döntéseket.De itt vagyunk a tetvek meg újra hatalomra kacsintanak,van még rovarírtóm számukra!
szablyafűrész
A pénzben is kifejezhető Gengszterisztán - mint jogállam:

Potyognak a milliárdok Orbán Ráhel ​körül

A kormányváltás óta sorra nyerte, nyeri az állami megbízásokat az E-OS (ma már Elios) Innovatív Zrt.

Itt dolgozik Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

A nyilvános adatok szerint a cég 2010 óta több, mint 3 milliárd forint közpénzt nyert különböző állami tendereken, árbevételét egy év leforgása alatt megnégyszerezte.



Az 1986-os születésű, tehát mindössze 27 éves Tiborcz István vezető tisztségviselő, igazgatósági tag az E-OS Innovatív Zrt-ben. A cég jogelődje a Tiborcz István résztulajdonában álló ES Holding Zrt., amit a Simicska-Nyerges birodalom szerzett meg. A Közgép-leány E-OS Zrt.2010-ben döntött úgy, hogy felvásárolja a Tiborcz-céget, és átnevezi E-OS Innovatív Zrt-re.

Lázár János városától jött az első nagy megbízás

A Tiborcz-érdekeltség első nagy állami megbízását 2010 márciusában kapta meg, nem mástól, mint Lázár János önkormányzatától.

Az ES Holding Zrt-vel Hódmezővásárhely2010 márciusában kötött szerződést a közvilágítás korszerűsítésére úgy, hogy ekkor még a cég komolyabb referenciákkal nem rendelkezett. A beruházás teljes költsége749,5 millió forint volt,és 50 százalékos uniós pályázati támogatással valósult meg.

A következő állami megrendelés az Újszilvási Önkormányzatnak köszönhető, velük 2011-ben áprilisában szerződtek - már E-OS Innovatív néven - egy naperőmű felépítésére 430 millió forint értékben. A közbeszerzés nagy vihart kavart, hiszen hiába támadták meg az eredményt a versenytársak, a közbeszerzési döntőbizottság köz- és nemzetgazdasági érdek miatt engedélyt adott a szerződés megkötésére.

A cég 2011 végén megnyerte a Szegedi Tudományegyetem közbeszerzését is, melynek keretében napelemeket telepítettek az SZTE épületeinek tetejére. Ez a beruházás 880 millió forintba került, és itt is voltak problémák a közbeszerzéssel. A közbeszerzést először a legolcsóbb ajánlatot benyújtó KÉSZ Zrt...
szablyafűrész
nyerte meg, az E-OS Innovatív viszont - amely a talpon maradt cégek közül a legdrágább ajánlatot adta - megtámadta az eredményt. A közbeszerzési döntőbizottság pedig egy vitatható döntéssel az E-OS Innovatív Zrt.-t hozta ki nyertesnek.



Naggyá lettek Ezekkel a munkákkal az E-OS Innovatív szédületes növekedést ért el.

Míg 2009-ben az árbevételük a 9 millió forintot sem érte el,

addig 2010-ben már a 700 millió forintot közelítette,

egy év múlva pedig 2,8 milliárd forintra emelkedett, ami a 2010-es összegnek majdnem a négyszerese.



A 2012-es adatok a céginfo.hu adatbázisában még nem állnak rendelkezésre, a megbízások alapján viszont a tavalyi sem lehetett rossz év a cég életében.

Egyrészt kaptak egy 300 milliós megbízást a Siófoki Önkormányzattól,

másrészt egy 160 milliósat a Szolnoki Főiskolától (a linken 190 millió forint szerepel, de a szerződés szerint 160 a bruttó érték),

harmadrészt pedig egy 130 milliós a Paksi Önkormányzattól.



2013 januárjában aztán az is kiderült, hogy a tököli börtön 600 milliós beruházásában is részt vehetnek.



A cég állami megbízásai 2010-től:· Hódmezővásárhely: 750 millió forint
· Újszilvás. 430 millió forint
· Szeged: 880 millió forint
· Siófok: 300 millió forint
· Szolnok: 160 millió forint
· Paks: 130 millió forint
· Tököl: 600 millió forint
Az adatok összesítése után kiderül: a cég 3 év leforgása alatt 3,2 milliárd forint közpénzt nyert el, ami nem rossz arány egy olyan vállalkozás esetében, amely 2009-ben még komoly referenciákkal sem rendelkezett.

Pszt' jó napot - a traktoros fanyűvő jobban teljesít !
Vizual
nem semmi a jogállami eszmefuttatása cikknek. Ezt ugye a jobban tájékozottak értékelik, Orbán meg ismét tanúbizonyságot adott arról, hogy semmit nem tud a diplomájával kezdeni.
F_Viktor
@kamazuka: - O'szt 2010 óta nem lett "nyakra főre" hitelfelvétel??
Orbán-Matolcsy páros hová tette a Gyurcsány által felvett IMF hitel le nem hívott részét?

- Ha azt állítod, hogy a ballib kormányoknak nem volt jó az erős forint, akkor miért volt stabil, liftezéstől mentes 160-170 árfolyamon? Egészen az Orbán kormány 2010-es megalakulásáig?

- A mindenkori kormányoknak fizetnie kell az elődjei hiteleit, ezt tették az elmútnyócév kormányai is, ahogyan fizették az első Orbán kormány illúzióit, pl. az államilag támogatott lakáshitel-támogatási rendszerét!

- Az elmútnégyév tanulsága, hogy a fityesz egyszemélyes diktatórikus párt, aki ezzel a vezetéssel alkalmatlan az ország vezetésére.
Kormányzása hazugságokra, lopásokra, mutyizásokra, a magántulajdon- és a kapitalizmus semmibevételére épült!
Az elmútnégyév tanulsága még, hogy a fityeszt soha többé hatalom közelébe nem szabad engedni!

- Rovarirtód helyett javaslom a savas üveget, hisz nálatok az a módi...
kamazuka
@F_Viktor: látom a barátok keresése nem nehéz feladat.Na nem savazok!Érvelek!3 is van ilyen.
bencemacska
@F_Viktor: A Fidesz vezetésű önkormányzatok az "emúttnyócévben" vették fel hatalmas hiteleiket, amikor az akkori - pénzügyminiszterből lett - MNB elnök pénzügyi okokból az egekben tartotta kamatlábat. (csak kiegészítésként!)
F_Viktor
@bencemacska: Igen, s ennek háttere Orbán biztatása volt, ergo Orbán javaslatára szándékosan adósították el a fityeszes polgármesterek saját önkormányzatukat.
coni
Ez csak a jéghegy csúcsa amit leírtak egyesek, az ügyészségnek lenne! elfoglaltsága egy évtizedre is mire mindet kibogozná.

Az olaszoknál nem Berlusconi miatt volt maffia állam, hanem az olasz nép miatt.
Vizual
@kamazuka: Tudod a kincstárjegyet is vissza kell fizetni. Több kamattal mint az IMF hitel Aztán ha visszafizetted savazhatsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.