A KPMG tanulmánya szerint a 27 százalékos áfa rekorder a hasonló adókkal összehasonlítva – számolt be a Napi.hu.

A világ kormányai egyre erőteljesebben az úgynevezett közvetett adók felé fordulnak szemben a közvetlenekkel, azaz leginkább a fogyasztást terhelik – jövedéki adókkal, áfával –, nem pedig a személyes és a vállalati jövedelmeket.

A KPMG értékelése szerint az indirekt adók váltak a bevételeik növelésére törekvő kormányok első számú választásává. Ebben szerepet játszik az is, hogy behajtásuk egyszerű, nincs a hátterükben bonyolult jövedelemadó- vagy társaságiadó-bevallás. Azok közöl az országok közül, amelyekben létezik az általános forgalmi adó, Magyarországon a legmagasabb ennek kulcsa: 27 százalék. A skála másik végpontja a Holland Antillákhoz tartozó Aruba 1,5 százalékkal. Az USA-ban nincs szövetségi szintű fogyasztási adó, de a legtöbb tagállamban adóztatják az áruk és szolgáltatások értékesítését – írja a Napi.hu.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ha csak a zsebünkben nyúlkálna..., de viszi a spájzot is! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
@postamester: Szerintem meg annyit tudott az önmaga által jegyzett törvényből,
hogy narancssárga rezsicsökkentés, a többiről fogalma sem volt.
nemjoezigy
Valamiből el kell tartani ezt a szemét kormányt és a luxusban élő hűbéreseit,
Desischado
Mondom én is, hogy hamarosan nagy baj lesz! Itt nem normális ez a helyzet, amiben vagyunk, hála ennek a maffiakormánynak! És természetesen nálunk a legnagyobb az áfa, a juttatások meg a bérek a béka feneke alatt! Mert megérdemeljük!
mariaberta
Zsebébe nyúl? Így jövőidőben? Hiszen mindig is ezt tette.
spu00
Tudom Önöknek a 2%-s ÁFA emelés jobban fáj, mint az azt megelőző 15-ről 25 %-ra való emelés.Önöket nem hatja meg, hogy az elöző 8éves kormányzat 16.000 milliárd hitelt vett fel. melynek évi fizetési következménye 6-800 milliárd, ezt valamiből, valakinek fizetni kell.Mit gondolnak , kinek? nekünk, Önöknek. Ettől nem menekülhetnek, annak idején Önök szavazták meg őket, s még most is vissza sírják.Na ezt meg kell fizetni, de nagyon hosszú időn keresztül.Még azt képzeljék el, hogy amennyiben az Önök kedvenceik jöttek volna vissza, akkor milyen megszorítást kaptunk volna a nyakunkba ezen fizetések teljesítése érdekében, mert a bankok és a multik adója elengedésre került volna.De ha ezt várják el, kezdjenek népszavazást ennek érdekében.
Pisti271
@spu00: Azt a hitelösszeget gondold át mégegyszer.
Ha már úgyis utánanézel, vond ki belőle a manyupot
és add hozzá a Fidesz négy évéhez.
Ugyanis annyival kevesebbet kellett volna felvenni a szociknak,
ha nem rakják félre, és többet felvenni a Fidesznek, hogy ott tartsanak mint most.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.