Ha valami nem tetszik, akkor azonnal kardot rántunk. Sőt, ha nincs ellenség se közel, se távol, de még a megyében sem, akkor kinevezünk valamit, vagy valaki ellenségnek. Csak azért, hogy panaszkodhassunk, kicsikarjuk az egyetértést. Igazolva akarjuk látni a saját meggyőződésünket. Harc van! Nem tűrhetjük, hogy…. És ezt meg kell szereznünk, hogy… Mindig ki kell nyírni valakit, vagy lehetetlenné kell tenni, elszámoltatni, börtönbe zárni, felakasztani, falhoz állítani.

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Ez az én lovam.
Végre valaki szavakba öntötte.A cikk minden mondatával egyetértek.
Valaki ellen mindig harcolunk,ahelyett,hogy a minket bosszantóknak azt mondanánk,menj a csába,puffogj magadban,nekem azért is jó a kedvem.
A dúdolós módszert kipróbáltam.Sorban állás közben elkezdtem dúdolgatni,kb két perc múlva már az is elhangzott,hogy rohadjak meg,az ilyen ráérősek miatt kell sorba állni.
A magyarok egy része állatként működik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Van valaki, akinek még ez újdonság? Ha nincs ellenség, akkor kreálnak egyet, akire rá lehet kenni a kakit. Ha van, akkor könnyebb, mert akkor mindenért hibás lesz azonnal, ami csak az elmúlt száz évben történt. Ez a megfoghatatlan ellenség mindig külföldön van, de mindig vannak idehaza csatlósai. Mindig csak egy lépésre vagyunk a céltól, mindig holnap lesz jobb, ötven éve folyamatosan csak a következő három-négy évet kell átvészelni.
darwin
@A Tündik bündije: Nem újdonság,de ha ilyen jól megfogalmazzák,mint a cikkben,akkor rácsodálkozik az ember.
A te megfogalmazásodban inkább országos ügynek látszik,de a cikk
inkább az én kicsi életemre, a szűkebb környezetemre világított rá.
JAJMÁR
Az ember pedig küzdeni akar! Madáchnak igaza van. Küzdés nélkül unalmas lenne, eltunyulnánk, értelmét veszítené minden, az a halál.
A küzdés az embernek lételeme, örömet és sikerélményt ad, de ha nem vigyázunk, keserves harc lesz belőle. Főleg, ha álküzdelmeket vívunk álellenségekkel, egymás ellen és nem együtt a jó célért. Mindig átesünk a "ló" túlsó oldalára.
Főleg, ha valakik tudatosan kihasználják és saját hasznukra fordítják, ezt az egyébként velünk született "virtust", de jottányit sem haladunk, ha hamis célokra pazaroljuk.
Rockxy
@Csizmás Kond: Vagy nem olvastad végig amit írtam, vagy pedig hiba volt a közvetítő vonalban. :)
Nem harcolok, hanem segítek felnyitni az ébredezők szemeit.
A többiek meg hadd aludjanak. Velük csak harcolni lehetne, de nincs értelme.

@JAJMÁR: Persze, tudom, az alvók akarnak küzdeni. De az írás vége felé van egy opció... .. és az sokkal nagyobb élményt ad. :)
Csizmás Kond
@Rockxy: Szerintem a harc nem ott kezdődik amikor a komám visszaüt, hanem akkor amikor őt megtámadják.
.dézlek
" Mindig ki kell nyírni valakit, vagy lehetetlenné kell tenni, elszámoltatni, börtönbe zárni, felakasztani, falhoz állítani."
Ha valaki ki akar nyírni akkor mindenki védekezik, a támadás pedig visszavezethető előbbi okokra stb, szóval ma ezt az egészet nem is lehet abbahagyni, mert akkor egyszerűen eltaposnak.
Harcolni jó szándékkal nem lehet. A harc a győzelemért folyik és az aki győz az egyben a leígázó
...te abba tudnád hagyni ?...mármint a napi életért folyó harcodat
JAJMÁR
@Rockxy: 12:52 Olvastam az opciót, és ezért is válaszoltam azt, amit! Választottam én már régen! "Választhatjuk a tanulást, a megismerést, a fejlődést!" - Ezt választottam, sőt, a tanítást is, és ne hidd, hogy ezért nem kell küzdeni.
" Mindig ki kell nyírni valakit, vagy lehetetlenné kell tenni, elszámoltatni, börtönbe zárni, felakasztani, falhoz állítani." NEM EZT
Arra akartam utalni, hogy az ember a választott célt igyekszik elérni, tehát küzd érte.
A legtöbb küzdelmünk - és szerintem a többség ezzel így van - nem a másik ember leigázása, pláne megsemmisítése... az már baj, ha valaki ezen a szélén tudja csak elképzelni a maga "harcait", és ugyanúgy baj, ha valaki a másik szélén, vagyis semmit nem tesz, sőt, még céljai sincsenek.

Érdekes a cikk, amennyiben megcéloz és kiragad egy csoportot, azokra igaz is lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.