Lefejelt egy 14 év körüli lányt a BKV egyik buszvezetője, a közlekedési társaság elbocsátotta a sofőrt – írta pénteken a BKV-figyelő blog.

Beszámolójuk szerint az eset csütörtök késő délután történt a XXIII. kerületi Újtelep út és Szentlászló utca sarkán lévő buszmegállóban. Amikor a lányokból álló csoport a 123A buszról leszállt, a busz vezetője utánuk ment, és a lánycsapat egyik tagját a megállóban lefejelte, a lány orra eltörött.

A BKV az MTI megkeresésére közölte: néhány, a buszon utazó lány hangoskodott a járművön, a vezető a leszállási szándékuk ellenére egy megállóval továbbvitte őket, akik emiatt szóváltásba keveredtek a járművezetővel. Az eset végül tettlegességig fajult.

Hangsúlyozták, hogy a járművezetőik akkor sem veszíthetik el türelmüket, ha az utas, vagy utasok viselkedésükkel nem tesznek eleget az utazási feltételeknek. Bár szigorúan szűrik azt, hogy kiket vesznek fel és kommunikációs tréninget is kapnak, előfordulhatnak olyan esetek, amikor "nem kellő körültekintéssel végzik munkájukat" – olvasható a BKV reagálásában.

A BKV a történtek után a sofőr munkaviszonyát megszüntette.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ismerve jelen tizenéves nemzedékünket, gondolom a sofőr felmenői lehettek a téma középpontjában! A csitri olcsón megúszta az orrtöréssel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Miért nem lehet azt hogy ilyenkor megáll a sofőr ajtók zárva aztán kioszt pár csekket mert "viselkedésükkel nem tesznek eleget az utazási feltételeknek"...
ila51
jajj , hát még jegyet sem vesznek sokan , nem hogy csekket :(@Hellcat:
lópicigáspár
Ismerve jelen tizenéves nemzedékünket, gondolom a sofőr felmenői lehettek a téma középpontjában! A csitri olcsón megúszta az orrtöréssel!
csip-csop
sokszor ezek a csirtik provokàljàk az embert ès termèszetes, hogy elvesztjuk a turelmunket.Persze a szulokon mullik minden, hogy hogy neveltèk fel ezeket a csitri lànyokat, mert biztos az annyuk is ilyen volt annak idelyèn. Persze a BKV hamar eldonti a dolgokat azonnali elbocsalytàssal. Ott is a fonokoknel kellene az azonnali elbocsajtàst kezdeni. Es mi van akkor ha ennek a sofornek kellett eltartani a csaldjàt egy fizetèsbol? most mihez fog kezdeni? Ongyilkos lesz? akkor kinek a lelkiismeretèn lesz ???
m.macskosz
Amit a mi fiatalok, középkorúak és idősebbek művelnek a tömegközlekedési járműveken, az kritikán aluli. Én azon csodálkozom, hogy még vannak villamosvezetők, buszsofőrök.
pityuka
Svéd turisták folklórt adtak elő az autóbuszon. Sajnálom a buszvezetőt. Valószínűleg rosszkor, rossz időben akadt össze velük.
hattorihanna
Nem tudom,szerintem egy normális férfi soha nem fejel le egyetlen nőt sem,
még akkor sem ha nagyon kiakasztották,pláne nem egy 14 évest.
Tudom milyenek a mai tizenévesek,de ilyet akkor sem tehet senki.
Fradigege
Első ajtós depresszió. A cigányok teleszotyizzák és köpködik a cuccot. Ez egy társadalmi végtermék. A buszvezető jelentkezik a volánnál vagy vt-arriva(transmann). Így megyen.
kkalman
Nem tudni, mi vezetett a lefejeléshez, ami pont volt az i-n. A sofőrt ezért a tettéért kirúgták, míg a tini, aki okozója lehetett a lefejelésének, következmények nélkül élheti tovább az életét.
A sofőr, aki maga is áldozat, viselheti a tini és a saját cselekedetének következményét, hogy kirúgták.
Elferdült, következmények nélküli világunkban mindez természetes.
Yeromos
@kkalman: Azért enyhe túlzás a buszvezetőt áldozatnak beállítani. A lányok hangoskodtak, lehet, hogy provokálták is de a cikkből az derült ki, hogy a buszvezető nem kerülte hanem kereste a konfliktust.
Nem engedte őket leszállni a jelzésük ellenére, majd utánuk ment és lefejet egy TIZENNÉGY ÉVES LÁNYT. Remélem beperlik garázdaságért is a lányok szülei.
Yeromos
Végig olvastam a hozzászólásokat és eléggé megdöbbentem, hogy hozzászólók nagy része,
helyesli, hogy egy felnőtt ember eltöri egy tizennégy éves gyerek orrát.Nem egy pofont adott neki! Hanem agresszív módon lefejelte. A Ti gyereketek még gondolom soha nem hangoskodott nagyobb társaságban, nem viselkedett elfogathatatlanul, mert különben eltörtétek volna az orrát.
Tényleg mélyre süllyedt ez a világ.
lenhardtibolya
Sajnos tény, hogy a srácok egy része neveletlen, tiszteletlen. Természetesen nem szeretnék általánosítani, hiszen vannak nagyon udvarias, kedves fiatalok is. Bizonyára ez a lánycsapat nem volt éppen a jól neveltek közül való, és az is könnyen meglehet, hogy szemtelenkedtek a sofőrrel. Szerintem ahhoz komoly ok kell, hogy valaki tettlegességig eljusson. A buszon lévő többi utas mit szólt a jelenethez? Őket kellett volna megkérdezni az esetről mielőtt a vezetőt kirúgják.
nehogymá
@Yeromos: áááááááá,itt mindenki tökéletes ,visszafogott,rendkivül konzervativ fiatal volt. otthon,az iskolában,haverokkal stb mindig ugyanugy viselkedett. nem volt különbség. istenem,hogy megtudnának lepödni sokan,ha látnák,hogy a csodálatos gyemekük egy sarokkal a lakástól mennyivel másképp viselkedik beszél mint otthon.
darwin
@Fradigege: És gondolod,hogy ez a sofőr a cigányokat is le merte volna fejelni?
@lenhardtibolya: Lesarkítottátok a dolgot,hogy tizenéves lányokról van szó.Nem vagyok csitri,de a buszsofőröket sokkal komolyabb pszichológiai vizsga alá vetném.Nincs tűrőképességük.Igaz ,másoknak sincs.A helyi járaton nálunk már beszélgetni sem szabad,mert a 64 éves sofőr nem tud tőle vezetni.Miért?Felébred?
Már csak néhány nyugdíjas szál fel a buszra,mert inkább gyalogolnak a fiatalabbak.
vukkocska
@Yeromos: miből gondolod, hogy egy pofon méltányosabb? Amit gyermekeim nevelésében elfogadhatatlannak tartottam, az éppen a pofon volt.
Túl most azon, hogy mit tett a bkv buszvezetője, ennek sokkal mélyebb okai vannak, hogy egy buszvezető így elragadtatta magát. A minap a konkurens busztársaság egyik tagja éppen egy bkv-s buszvezetőt vert meg. Iszonyú feszültségben élnek a buszvezetők. Megterhelték őket olyan feladattal, ami olyan kötelezettséggel jár, hogy vitába kell szállniuk a jegy nélkül utazókkal. Türelmetlenek az utasok, mert sorba kell állniuk a felszállásnál az első ajtós projekt miatt. Ha a buszvezető nem tartja a menetidőt, megbüntetik. S ha mégis azért, mert sok a felszálló utas, és esetleg kinyitja a többi ajtót is a felszálláshoz, akkor azonnal a menetlevélben fel kell tüntetnie, mert ha ezt azonnal nem teszi, s az ellenőrök, akik lesben állva videóznak, ismét bírság, melynek összege 10.000 forint. Nem védem a buszvezetőt, de hogy a cérna elszakad, a bkv-nál uralkozó helyzet miatt nem csodálkozom. Az utóbbi sláger az elbocsátások, s szintén bkv-soktól nyert információ alapján egyre kilátástalanabb a helyzetük, mert az a civil cég, amelyik beszállt a tömegközlekedésbe, egész más módon fizet a járművezetőknek. A BKK vezérigazgatója, meg él, mint Marci hevesen a sok fizetésével. Mert az ő helye - anyukának köszönhetően - biztos. Még főpolgármesterünk sem tudja "kicsinálni". Ez az új helyzet semmiképpen nem a közlekedésbiztonságot szolgálja.
Yeromos
@nehogymá: Én ilyet de még hasonló sem állítottam, még azt sem mondtam, hogy nem provokálták a buszvezetőt, én azt mondom, hogy aki egy 14 éves lánynak eltöri az orrcsontját az egy agresszív barom.
m.macskosz
@hattorihanna: tegnap, 22:19
Ez igaz, de ha annak idején nem nevelték meg, ezért azt hiszi, neki mindent szabad, vegye úgy, hogy most kapta meg azt a makarenkói pofont, amit annak idején nem. Ha nem félnék a következményektől, jó pár ilyen kis provokátort lepofoznék én is, pedig nem vagyok az a verekedős fajta!
Yeromos
@vukkocska: Azzal, hogy nem egy pofont adott, nem azt akartam kifejezni, hogy azt kellet volna adnia, hanem az agresszió mértékét akartam szemléltetni.
Egyébként a többivel egyetértek.
nemkati
Talán ha a buszvezető kinyitotta volna az ajtót amikor a lányok le akartak szállni, és nem vitte volna őket egy megállóval tovább, akkor minderre nem került volna sor.
csip-csop
@Yeromos: nem a vilàg merul mèlyre, hanem ezek a 14 èvese lànyok, akik legalàbb 20-nek nèznek ki ès feltunèsi viszketegsèguk van, foleg ha fiatal fiukat làtnak a kornyezetukbe. Nem kell nagyon megvèdeni ezeket a lànyokat, mert nincs igazad. Szeretnèmtudni, hogy te mitcsinàltàlvolna a sofor helyett, ha te ilyen korulmènyekkozott talàltadvolna magad.!
Dr. Felipe
@csip-csop: Ha kicsit hangoskodnak az még nem jogosítja fel a buszvezetőt hogy egy megállóval tovább vigye az utasokat ugyanis ők fizettek azért hogy utazzanak és ott kell leszállítani őket a buszról ahol ők jelzik és nem egy megállóval odébb.
Jogos volt a patkány buszvezető elbocsájtása és én még a szülők helyében fel is jelenteném súlyos testi sértésért ugyanis az orrtörés nem gondolom hogy nyolc napon belül meggyógyul.
m.macskosz
@nemkati: Jártam már úgy, hogy a buszvezető nem vette észre a megállót, és túlment kb.50 méterrel. Aztán valamiért észbe kapott és elnézést kért. Épp az első ajtónál álltam, és boldogan vigyorogva közöltem, hogy még nyugodtan mehetett volna ugyanannyit, szívességet tett, mert akkor házig szállított volna, tisztára, mint egy taxi!
- Tegnapelőtt a 212-es sofőrje nem állt meg az Alle előtt (4-es metró), hanem a régi buszmegállóban nyitotta ki az ajtókat. Valószínűleg valamikor járt arra, de nem tudta, hogy
közben a megállót áthelyezték. A buszon azonban senki nem cirkuszolt: igaz, hogy balhés 14 éves ribik nem, csak munkába menő felnőttek utaztak.
csip-csop
@Dr. Felipe: mindenesetre nemèrtekveled egyett, ès a BKV-val se. Nem hiszem, hogy azèrt fejelt le egy lànyt, mert hangoskodtak. Valami rosszabbat csinàltak, meglehet, hogy provokàltàk, nem kell ezeket a mai lànyokat fèlteni. Jò talpraesettek! Sot ha a buszvezetonek lettemvolna ki is hivtamvolna a rendoroket ès a feljelentèst èn tettemvolna meg. A szuleiket kène feljelenteni, hogy ilyen ribanc viselkedèsuk van a kis leanyuknak, mert azok nem ismerik a leanyukat, hogy az utcàn hogy viselkednek, csak hogy hogy viselkednek otthon, mint kis szelid csibèk.
Dr. Felipe
@csip-csop: Én sem értek veled egyet mert jelezték hogy le akarnak szállni ennek ellenére a buszvezető tovább hajtott szándékosan.
Az meg hogy csak úgy lefejelt ez a faszi valakit az önbíráskodásnak számít és súlyos testi sértésnek is mert eltört az orra a lánynak aki ráadásul még kiskorú is.

Úgyhogy ezért lehet ám pár évet kapni. Ne ám már hogy a habonyosárpi és a vak komondoros faszi legyen az etalon.
nemkati
Tetszik, ahogy ítélkezik mindenki, pedig mindössze annyit tudni, hogy a busz nem állt meg ahol a lányok le akartak szállni, a lányok hangoskodtak, és a buszvezető lefejelte az egyik lányt. Semmi többet nem tudunk sem a vezetőről, sem a lányokról.De már mindennek el lett mondva mindegyik szereplő. Én nem mernék ilyen ítéleteket mondani senkiről, akikről ennyit tudok.
Dr. Felipe
@nemkati: Nézd, az semmi nem indokolja hogy eltörjük egy fiatalkorú lánynak az orrát.
nemkati
@Dr. Felipe: Ha ügyesen törte el, akkor egész életében látszani fog.
Tök jó a komondoros hasonlat. Azzal együtt, hogy nem tudni, pontosan hogy viselkedtek a lányok, kamaszkorban képesek igencsak felhúzni az embert.
csip-csop
@Dr. Felipe: Mindenesetre èn kètelkedem, hogy ha egy csalàdapa, neki àll lefejelni egy kisleànyt,ès nem mindig mondanak ezek a kisleanyok igazat, hogy leakartak szàlni elobb csak nem àlltmeg a buszvezeto. Lehet, hogy akkor csengettek, mikor màr elhagytàk a megàllòt, ès ràfogtàk arra a szerencsèten buszvezetore, hogy nem àlltmeg. Persze fogadnimerek, hogy a BKV megse hallgatta a vezetot, csak kirugtàk, mert tulsok a sofor a BKV-nal, ès nekik egy jò urugyvolt, hogy kitudjàk azonnak rugni, vagy az is lehet, hogy nem fideszes ès akkor plàne hogy kilett rugva. mindenesetre ez a szerencsètlen busz sofor megkoszonheti ennek a 2-3 csitrinek, hogy munkanèlkul maradt, remèlem lesz lelkiismeretfurdalàsuk egèsz èletuben ezeknek a csitriknek, hogy tonkretett egy csalàdos apàt. ès kulonben is hamàr azt mondtad, hogy kiskoruak, pont az o szavukra nem kène hallgatni a BKV-nak mert az o szavuk annyit èr, mint a buszvezetoè.
Dr. Felipe
@nemkati: Mindenki volt fiatal, akit hangoskodással fel lehet húzni az alkalmatlan hivatásos gépkocsivezetőnek.
Mi lenne ha mondjuk az osztályteremben hangoskodnának a diákok és a tanár sorban lefejelne mindenkit, akkor a törött orrú diákok országa lennénk.
De ettől az esettől eltekintve ha mondjuk valaki lefejel egy másik embert az bűncselekményt követ el.
nemkati
@csip-csop: Pont erről beszéltem, minden, amit írsz, feltételezés, és az alapján ítélkezel, amit feltételezel. Még egy fantáziadús történetet is rittyentettél köré. :)
Dr. Felipe
@csip-csop: Szerintem meg egy családapa nem töri el egy fiatalkorú lány orrát. Aki ilyet csinál az nem családapa.
Ez a faszi bűncselekményt követett el amiért felelnie kell majd a bíróság előtt.
miazavalami
@csip-csop: Tegnap 19. 35 - re.
Az azért egy kicsit merész kijelentés, hogy a szülők a hibásak, és a lányok azért viselkedtek így mert z anyjuk is ilyen volt. Nem gondolod?
Ebből arra lehet következtetni , hogy egyenesen erre " nevelik" őket.
kkalman
@Yeromos: Mi itt mondhatjuk az okosat, nem tudjuk, mi miért történt. Annak is lehetett előzménye, hogy a sofőr nem engedte leszállni a lányokat, csak egy megállóval később, mint ahogy ők le szerettek volna szállni. A cikkből az sem derül ki, mi volt a hangoskodás tárgya, mit csináltak a hangoskodáson kívül a lányok, amiért akaratuk ellenére továbbvitte őket.
Az, hogy a sofőr lefejelte az egyik lányt, nem hiba, hanem bűn.
Nem védeni akarom a sofőrt, de, hogy lefejelje a lányt, biztos kiváltotta valami, valaki. Ki kell próbálni, egész nap a pesti forgalomban emberek életéért felelni, és esetleg a műszak vége felé eltűrni, hogy egy tizenéves csipet csapat még az ember rovására, esetleg nem éppen Jókai stílusában szórakozzon.
Sok összetevője van az ügynek, ezért tartom a sofőrt ugyanolyan áldozatnak, mint a tini lányt.
csip-csop
@miazavalami: nbem erre nevelik, csak otthon is ès az utcàn is màskèp viselkednek. otthon szerènyek, az utcàn, meg szemtelenul viselkednek. ez nem csak az èn vèlemènyem, de sajnos ez igy mukodik mèg a legjobb csalàdoknàl is.
miazavalami
@csip-csop: Az első hozzászólásodból erre lehet következtetni. Amilyen az anyja olyan a lánya. Olvasd vissza magad.
csip-csop
@miazavalami: nem olvasom vissza magam, mert nekem nincs lànyom, de ez igy van, ahogy irtam, amilyen az anyja olyan a lànya. legalàbb is gondolom, hogy az anyja olyan volt , "lanya az anyjàra, fia az apjàra" ez a magyar kozmondàs, ès a kozmondàsok àlltalàban igazat mondanak.
hattorihanna
@nemkati: Igen,ezzel teljesen egyetértek,a többség simán lekurvázta a lányokat,noha egyáltalán nem tudjuk mi történt valójában.Továbbra is felháborítónak tartom,hogy férfi kezet emeljen egy nőre,teljesen mindegy mit mondtak neki.Nem tudom a híradóban volt róla szó?
darwin
@kkalman: Ha valaki nagyon sokat dolgozik,életekért,felel,fel is húzzák agyilag,akkor lefejelhet valakit? Naponta hányat? Meg van szabva,hogy erős kancigányokat is lefejelhet,aki a busz sarkába h#ggyozik,vagy csak csitriket akik, nem a szabályzat szerint utaznak.Pláne,hogy nevetgéltek.Ha két ötvenes nő a piac után összetalálkozik,legalább olyan hangerőt produkálnak,mint egy csapat kamasz.Csak az nem irritál annyi embert.Ha csak három cigány száll fel a buszra,már nagyobb zajjal vannak,mint egy csapat kamasz.Ez már irritálja az embereket,mégsem szól senki.Gondolod,hogy ez az sofőr le merné fejelni bármelyiket is?
kkalman
@darwin: Azt írtam 22.03-kor: "Az, hogy a sofőr lefejelte az egyik lányt, nem hiba, hanem bűn."
Ebből következik, hogy a sofőr nem fejelhette volna le a tini lányt, de...!
Nem tudjuk mik voltak az előzmények, a cikk elég szűkszavú e témakörben, és mert emberből van a sofőr, valamiért elszakadt nála a cérna. Lefejelte a lányt, ami, megismétlem: NEM HIBA, HANEM BŰN!
És ha eljutott erre a pontra,hogy nekiment a lánynak, lehet, hogy a kigyúrt kancigánynak is nekiesett volna. Legfeljebb, akkor ez a cikk arról szólna, hogy megverték a sofőrt, aki súlyos sérüléseket szenvedett és a ... ... kórházban kezelik. A pontok helyére annak a kórháznak a nevét írhatod be, amelyik Neked szimpatikus.
Yeromos
@csip-csop: tegnap 17:20-ra. Egy szóval sem állítottam, hogy a lányok ártatlan báránykák voltak. És, hogy én mit tettem volna a buszvezető helyében, valószínűleg megálltam volna kinyitottam volna az ajtót és letessékeltem volna a lányokat a buszról, ha ez nem megy akkor rendőrt hívtam volna. Mostanában elég sok atrocitás éri a buszvezetőket ezért gondolom hamar kiértek volna.
De egy biztos, hogy nem törtem volna el az orrcsontját egy gyereknek.
Nem hiszem, hogy bármilyen vitát, szóváltást fizikai erőszakkal kellene elintézni, főként nem ilyen mértékűvel.
darwin
@kkalman: Azon kívül,hogy nem ment volna neki a nagyobbnak,és nincs de,egyetértek. Lehet,hogy elfogult vagyok,mert jobban szurkolok a fiataloknak,akiket deviánsnak kiáltanak ki olyan idősebbek,akik bizony huligánnak számítottak a 70-es években,mint ahogy én is annak számítottam.Nagyon sokat megkaptam,hogy ezek a mai fiatalok,pedig semmilyen rossz szándék nem volt bennem,csak jó kedvem volt és nagy hangom.
Megfogadtam,hogy ebben kritikus leszek és nem felejtem el,hogy én is voltam fiatal.
Ráadásul utálom a buszsofőröket,mert szemetek.
/jó,100-ból egy nem ,de ez már elég az általánosításhoz/
micfild
@nemkati: és akkor még polgári perbe is lehet fogni a sofőrt, nem anyagi kártéritésért.
A Rendőrség amugy is eljárást indit ellene.. foglalkozás körében - kiskorú sérelmére elkövetett 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sértésért.
Kellett ez a sofőrnek?
és nincs az a biró, aki netán a hirtelen felindulásnak venné... hiszen nem állt meg, majd amikor leszálltak a csitrik, még utánuk is ment.
Idiótákat miért alkamaz a BKV??
micfild
@csip-csop: Aha. a buszvezető ,csakis és kizárólag saját magának köszönheti, hogy kirúgták és börtönbe kerül.
csip-csop
@Yeromos: lehet, hogy nemtorted volna el az orcsontjàt, de sose tudni, hogy az ember, milyen helyzetben talàlja magàt, ès hogy provokàlnak ezek a (mai ) fiatalok. èn is voltam fiatal, de akkor mi tiszteltuk az idosebb embereket, ès nem mertunk visszafeleselni, ha rànk szòltak, lehet, hogy a Kadar idelyèben igy neveltek minket, de ezek a mostani leanykàk nem tartanak tisztelettben senkit, vannak kivetelek, de nagyon kevès!ès ha ezek most 14-èvesek, akkor a szuleik nemigen a Kadar idelyèben nevelkedtek.
csip-csop
@kkalman: itt Mo-gon màr nemtudni hogy mi a bun!
nemkati
@micfild: Én is a lányok mellett állok inkább, bár nem tudni, hogy pontosan mi történt. Az biztos, hogy bármi is, az én kezem nem járt volna el, nőként se, pláne férfiként, pláne fiatal lányokkal szemben.
csip-csop
@micfild: ès akkor is ha menne bortonbe, ezeknek a (fiatal kislànyoknak) mi vàltozàst hoz nekik?
remèlem, hogy lelkiismeret furdalàsuk lesz egèsz èletukbe.
micfild
@csip-csop: Már a lányoknak??
Nem is tudjuk mi volt az a "szörnyűség" amit elkövettek...
Lehet, csak amolyan tinilányosan viselkedtek..vihorásztak- visongattak..
A sofőr meg kiakadt.. nem állt meg.. Ők meg beszóltak neki--- nem éppen klaviatúrát tűrő szavakkal.
Az meg tény, hogy elég sok buszsofőr szereti szivatni az utasokat... pl azzal, hogy nem áll meg amikor látja, hogy a megállóban csak 2 ember várakozik... vagy a szaladó utas orra elött csukja be az ajtót.. ...számtalanszor megesett velem is.
Ettől még nincs joga agresszivnak lenni, és tettleg bántalmazni egy kislányt.
Lelkiismeret furdalása meg legyen a sofőrnek!
A legsúlyosabb bűntettként birálnám el a gyerekbántalmazást... ja.. magyarázatot azt mindig lehet rá találni. Hol ezt. hol azt...
A lőtéri kutyát sem érdekli ezügyben a kislányok véleménye, vagy lelkifurdalása.
A birót sem fogja!!
Az, hogy Magyarországon elfogadottnak tartja a társadalom a gyerekbántalmazás minden formáját... az az országot minősiti, meg azokat, akik megmagyarázzák, miért helyes amit tett a sofőr
miazavalami
@csip-csop: Neked ekkora önbizalommal a parlamentben lenne a helyed, mert akkor bizonyára mindenkinél jobban tudod mi a jó neki , mint saját maga.
nemkati
@miazavalami: És még el sem hangzott az a populista érv, amit én azért nagyon ellenszenvesnek tartok, de sokszor jönnek hasonlóval: ha az ő kislányának az orrát törték volna el, akkor is ennyire védené a buszsofőrt? Netán még egy pofont is mellékelne a lányának, mert nem tud viselkedni?
miazavalami
@nemkati: Arra pöccentem be, hogy neki nincs is lánya, nem is hajlandó visszaolvasni magát..., mégis neki van igaza.
Hát ekkora önbizalommal tényleg a parlamentben a helye. Gondolom mindenkinél mindent jobban tud!
nemkati
@miazavalami: Á, szerintem csak leírta a véleményét, amihez joga van. Mi meg másképp gondoljuk, ennyi.
miazavalami
@nemkati: Persze hogy joga van! de ahhoz nincs hogy eszement módon akkor is kitart mellette, ha más vitatkozni próbál vele, és a másik véleményét egyszerűen lesöpri , figyelmen kívül hagyja.
Nemrég azt próbálta nekem bemagyarázni, hogy ma van olyan hogy a mentő órákig nem megy ki a súlyos betegért. Mondtam neki, ha ilyen történt azt jelenteni kell. Na akkor már kissé terelt...
nemkati
@miazavalami: Biztos van olyan, hogy a mentő nem ér oda időben, esetleg több órát késik. Nem olyan az egészségügy helyzete, és a mentősök élete, hogy mindig mindenütt időben ott lehessenek. Ha jelentik, attól nem biztos, hogy változni tud valami, de az biztos, hogy jelenteni kell. Ha tragédia történik a késés miatt, azon persze már nem lehet segíteni. De nem a mentősökön múlik, ha késnek. Nem tudom irigyelni őket.
csip-csop
@miazavalami: ha nekem a sors ugyhozta, hogy nincs lànyom, de fiam az van, ès ha megtudtamvolna, hogy otthon màskèp ès az utcàn màskèp viselkedik, leszkitottam volna a fulèt.D e tudod èn ellenoriztem a fiamat, hogy milyen tàrsasàgba jàrt, kivel baràtkozik, de olyan nevelèst kapott, hogy nem kellett sokat veszekednem vele, mèg màr nagykoràba sem. lehet, hogy azèrt vèdem a busz sofort, mert èn fèrfi pàrti vagyok. èn nem itèlek el senkit, ha a vèlemènyem ellenkezoèt mondja, bàrmi lenne a tèma. Mindenki azt mond, azt ir amit jònak tart. az èn vèlemènyem ez, ès àlltalàban nemszoktam megvàltoztatni a vèlemènyem, mèg akkor se ha (netà) tèvednèk. de nagyon ritka hogy tèvedek!
csip-csop
@micfild: vagytalàn o volt az idiòta hogy elment a BKV-hoz dolgozni? nem?
csip-csop
@micfild: ha a szulei ugy neveltèk volna ahogy kell, akkor ellehetett volna kerulni ezt a szituaciòt. Nem kell ennek a temanak ekkora feneket keriteni. nem ez lesz az elso eset ès sem az utolsò.Ha birò is a (kislànynak) ad igazat akkor az azt jelenti, hogy nem igazsàgos a munkàlyàba.
micfild
@csip-csop: ok.. értem.. Te olyan "ember"vagy akinél természetes a bántalmazás.
főleg , ha a bántalmazott kiskorú vagy nőnemű.
Én nem keritek neki semmiféle feneket..
De a biróság fog.
És ezzel nem a kislány igazát keresi, hanem a törvény igazát.
csip-csop
@micfild: legyen ugy ahogy neked tetszik
nehogymá
@csip-csop:már pacsni korodban is látványosan utáltad a lányokat. nem volt olyan szituáció,ahol egy leanynak adtál vona bármiben is igazat.korábban volt egy hir,aholt valami buliban leitattak egy lányt,majd egyen ketten (nem tudom,hogy fogalmazzak elviselheöen)megcsinálták,ugy emlékszem fel is vették telefonnal. ott is csakis a lányt ocsároltad. amilyen elöitélettel vagy a lányok és a fiatal nök iránt,azt kell mondjam ez már beteges. sőt,ijesztő. rólad azok az anyósok jutnak eszembe,aki rajonganak a saját fiukért,soha egyetlen barátnő nem jó nekik. psziho horror filmekbe van ilyen attitüdü MAMA,
Yeromos
@csip-csop: Ha buszvezetőt úgy nevelték volna a szülei el lehetett volna kerülni az orr törést.
csip-csop
@nehogymá: èn erre a tèmara nem emlèkszem, hogy volt egy ilyen eset, a memoriam az nagyon is jò mèg 30 èvvel ezelotti dolgokra is emlèkszem. Lehet hogy valakivel ossze tèvesztesz, de biztos, hogy nem ènvoltam a hozzà szolò.Nem vagyok olyan aki rajong a fiugyerekèèrt, de viszont boldog vagyok, hogy olyan nevelèst kapott, hogy nem panaszkodhatok rà. és nem kell betegesnek ppsziko betegnek hivni mert nevagok egyikse, akinek nem inge nevegye magàra. Nekem nem ingen ès nem veszem magamra.
hogy ne sèrtselek meg, ezzel bevan fejezve a tèszemrol a tema. En màskèpp gondolom, ahogy te. arra kezdek gondolni, hogy az irigysèg beszèl beloled.
csip-csop
@Yeromos: a legjobb csalàdban is elofordulhat, hogy valaki elveszti a turelmèt.
nehogymá
@csip-csop: meglehetösen egyedi a stilusod,de ha összetévesztettelek valakivel aki korábban pacsni néven komentelt,akkor elnézést.mire lennék irigy?van fiam is lányom is. 16 tól 23 évesig.semmi bajom velük,pedig szokott harc lenni
orogordog
Kislány bevéste nem lehet bármit csinálni és nem történik semmi. Sofőr jobban járt volna hacsak leken neki egy igazit, akkor nem lenne bajba.
rokkantnyugdijas
@kkalman: Btk. szerint igen, azonban ha az én lányom így beszól valakinek, akkor ÉN fejelem le a saját lányom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.