Czibere Károly, az új kormány szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára interjút adott a Népszabadságnak, és jól el is magyarázta, hogy hülyeség a magyar társadalom elszegényedését mutató statisztikákra figyelni. A tételmondat: „Nem szabad azt az érzetet sugallnunk, hogy itt valami nagyon drámai folyamat történik.” Pedig romlottak Magyarország jövedelemegyenlőtlenségi mutatói. De Czibere erre azt mondja, nemzetközi összehasonlításban ezek a számok hasonlóak a németországihoz vagy a svájcihoz, és jobbak, mint Olaszországban vagy Franciaországban. Persze Svájcban a legszegényebbek is jobban élnek, mint Magyarországon. Ezt mutatja a deprivációs index, ami azt méri, hogy a magyarok hány százaléka nem engedhet meg magának napi háromszori étkezést, internetkapcsolatot vagy évi kétheti nyaralást.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
"...Szegényügyi államtitkár..."
Hát besz@rás !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Czibere ! Te meg hülyébb vagy a sokévi átlagnál !
Én meg ezt üzenem neked !
Dr plágium
Basszus! a cigányok ellopták a kerítést... :)
csip-csop
akkor most ez is hazudik! megtanulta a viki mondondòkàjà!
szaboria1
Vegye már a fáradságot egy kis ország járásra és a szemével győződjön meg és nem a hülye statisztikának higgyen.
volvós
"...Szegényügyi államtitkár..."
Hát besz@rás !!!
Senara
Czibere Károly, vajon melyik csatornáról szerzi az információit ? Cseh II...Még egy felesleges államtitkár mellébeszélése ( hazugsága ) háromszoros étkezés ... internet ... és hétheti nyaralás összehasonlítása a Svájci "szegényekkel " egyenesen aljasság !
miazavalami
magyarországi adatok hasonlóak svájciakéhoz vagy a németekéhez...
Az eszem megállt! Sztem ha az emlitett két országban ilyen lenne a helyzet mint kishazánkban az már egy másik dimenzió lenne...
tivoli
@volvós: "A szegényügyi államtitkár üzeni a szegényedőknek, hogy nem is szegényednek"
Ez is besz@rás !!!
Akkor minek szegényügyi államtitkár?
nyanya001
Ez éppen olyan kretén mint a Zsiga Marcell !
nyanya001
@szaboria1: Ez a hájfejű nem merészkedne
a szegény településekre !
Jankó123
Mennyi pénzből gazdálkodik a szegényügyi államtitkárság?
qxy
Szegény ügyi?? és vajon ő honnan és mennyi fizetést kap remélem a " szegényektől vonják le" Magyarország jobban teljesít még ebben is .Melyik országban van még ilyen? ugye? Nekünk még erre is telik.
Igazi Trebics
Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot! Ezt már ajánlották nekünk!
nyanya001
De ha nincs elszegényedés, szegénység, akkor mi szükség van erre
a hereverő dagadtra ?
Vasárnapiiskolás
@Jankó123: Lehet hogy elütötted? garázdálkodik...a szopacs!!!
qxy
@Igazi Trebics: Mária Terézia. ha jól tudom.
qxy
Épp ide illik.

A hajléktalan az Amerikai nagy követség elött a földről felvett kutya szarral keni a kenyerét.Meg látja a nagy követ és ad neki 100 Dollárt hogy vegyen magénak kaját. Másnap ugyan ez a fazon a Francia nagy követség elött ugyan ezt csinálja ott is kap pénzt. majd meg áll a parlament elött ugyan ezt csinálja. ki jön Viktor. Mit csinál' , .- Éhes vagyok .- és ezt keni a kenyérre? - Igen.- Viktor.- de azért lehetne vékonyabban is kenni ám, mi marad a többinek???
Igazi Trebics
@qxy: Nem talált! :-)
Mária Antónia (Marie Antoinette) követte el a bon mot. Annyi köze van Mária Teréziához, hogy az ő lánya volt, a férje pedig XVI. Lajos.
Cicamama55
Kit érdekel külföld?! Mindenki a saját pénztárcájából ítéli meg helyzetét, az pedig siralmas!!!
qxy
@Igazi Trebics: Igaz. .köszönöm a ki igazítást.
dömdödöm
Nincsenek szegények és szegényedők sem Magyarországon ,ha volnának április 6.-án ezeket leszavazták volna .
Levendula
Egy soványabb hapsit kellett volna kinevezni a szegényügyi tárca élére. Apropó, neki is vannak államtitkár helyettesei? Hányan vannak? Mennyi a fizetésük?
joopapa
Én meg üzenem ennek féregnek, hogy nem kezdesz hülyülni hanem hülye vagy! És nem a németeknél vagy a svájciaknál, hanem a sokéves átlagnál vagy hülyébb, maradva a te idióta össze hasonlításodnál! Érted is kár volt letolni apádnak a nadrágot!
Jankó123
@Vasárnapiiskolás: Akkor, másképp!
-Mennyibe fáj ez nekünk?
Jankó123
Olyan. mint az egyszeri férj magyarázkodása, akit egy nővel az ágyban kap rajta a feleség.

-Drágám, most nekem hiszel, vagy a szemednek? :-)
Grafix69
Na ez az elmebeteg is valami kerekasztalnál van mint a nyugdíj kerekasztal elmefogyatékosai.
Desischado
@Igazi Trebics: Igen, egy bizonyos, Marie-Antoinette nevezetű hölgy, aki történetesen a francia királyné volt. Tudjuk,mi lett a sorsa...
Ez a dagadt, dologtalan here miről hadovál? Mert neki aztán fogalma sincs a valós helyzetről!
miazavalami
@csip-csop: Megtanulta elferditeni a tényeket! Sztem ezt tanítják nekik.
magyarbakancs
Akkor most az ország jól teljesít?
Szegény ügyi államtitkár apám nem semmi.
És okoska mondja nem szegényedünk.
Baker nekem is biritanának havi egy milliót a számlámra én se venném észre az ár emelkedéseket.
kata53
@volvós: Eltolcsy rózsaszínű tündérországában!
kata53
@qxy: Nekem úgy rémlok ezt Maria Antoanett mondta Franciaországban.
kata53
@dömdödöm: Vannak, csak meg lettek félemlítve, vagy el se mentek, a baloldal cívakodása miatt. Kösz -mesterházy!!!
dömdödöm
@kata53: Hát elég furcsa helyzet állt elő az biztos . De ha változtatni szeretnék a sorsomon akkor elmegyek és szavazok . Számomra érthetetlen hogy miért nem tették meg amikor világosan látszott az elmúlt 4 évben hogy szoc ügyekben ezekre egyaltalán nem lehet számítani és a gazdagabb polgári réteget és a középfelsőt támogatják akik nem hiszem hogy rászorulnak . :-(
X-ray
Ugrás a halálba: tartozásai miatt lett öngyilkos egy barcsi férfi
2014. július 21. 11:44
Egy középkorú férfi öngyilkossága foglalkoztatja a barcsiakat napok óta. Az 51 éves férfi egyik barátja fordult lapunkhoz neve elhallgatását kérve.



– Jószándékú, rendes gyerek volt, a légynek sem ártott. Segédmunkásként, rakodóként dolgozott – emlékezett rá – már amikor volt munka, de hát az Barcson nincs sok. Nem volt lumpen, bármit elvállalt volna. Úgy tudom önkormányzati bérlakásban élt, a város felé volt tartozása. Ki akarták lakoltatni, megjelent nála két rendőr meg a végrehajtó. Akkor felment a harmadik emeletre, mert az elsőn lakott, és fejest ugrott. Nem élte túl.

A férfi szerint kétszázezer forint volt a hátralék, a barátjának pedig senkije sem volt, akihez fordulhatott volna. Elismerte, hogy az elhunytnak voltak mentális problémái, éppen ezért kellett volna szerinte jobban vigyázni rá. Egy közelben lakó nő szerint az öngyilkosságot elkövető férfi havi 22 ezer forintos segélyből élt.
Egymás után vesztette el a szeretteit, ez sújtotta le végleg. Az édesanyja egy évvel ezelőtt halt meg, az élettársa pedig két hónapja tragikus hirtelenséggel, egyszer csak leborult az asztalra. Ezt nem tudta feldolgozni.
libelle
@Igazi Trebics: ezt a Franciáknak ajánlották már bocs a helyreigazitásért. De ne mondja itt a jobbradikálisnáci banda, hogy mi esetleg nem vagyunk tájékozottak
Vasárnapiiskolás
@Jankó123: Én úgy veszem ki hogy nem fájhat,mitöbb mindenki gyarapodk.okosodik:)
csip-csop
@X-ray: sajnos vannak ilyen tragikus csalàdi problèmak, de csak a Kàdàr utàn jottek elo ezek a problèmàk, elotte nem igen lehetett hallani ilyen sok szerencsètlen familiàròl. sajnàlom, hogy ilyen megtortènt ezzel a kèt fèrfival.
csip-csop
@Cicamama55: igen sajnos sok millio embernek Mo-gon siralmas a pènztàrcàjuk. Làtom mikor megyek vàsàrolni, olyan dràgasàgok vannak, hogy sokan nemtudnak minden szuksèges dolgot megvenni.
csip-csop
@Igazi Trebics: szerintem a kalàcs az tobbe kerul mint a kenyèr.
csip-csop
@qxy: figyelj ide! te ugy megnevettettèl ezzel a viccel, hogy lekellett forditanom az ismeroseimnek olasznyelvre, arròl nem is beszèlve, hogy mindenkinek konnyezzett a szeme.
pbalage
@X-ray: és az állam malmai tovább őrölnek ám, nehogy azt hidd, hogy ennyivel megúszta, hogy meghalt. Még a temetés költségeit is ki kell fizetni valakinek, és ez bizony még jobban oda fog vágni a családnak. A lakást pedig mindenképp lefoglalják, ha meghalt, ha nem.
csip-csop
@dömdödöm: akkor megint nemèrtjuk egymàst? itt nem az volt, hogy leszvaztàk volna, hanem a korrupcio, ès az a sok romàn ocsmànyok akik szavaztak ellenunk.
evacica
Csak azt tudnám, hogy ha ilyen jó az élet Magyarországon akkor mi a fenének kell szegényügyi államtitkár?Egyébként kívánom ennek a Cziberének, hogy mennyen el közmunkásnak, és éljen meg a családjával abból a pénzből, amit ez a jóságos kormány és szeretett vezére biztosít a közmunkások számára! Ehhez is pofa kell, hogy ezt ki meri jelenteni ez a na nem illetem jelzővel ezt az embert, mert még letiltanak innen .Szégyellje magát ez az ember, ha egyáltalán tudja, hogy mi az!
kata53
@dömdödöm: Sokan nem vették komolyan Bajnai, Gyurcsány, még az anyavalyás Mesterházy is azt mondta, hogy a szavazófülkében azon az 1 m2-en DEMOKRÁCIA van, ott senki nem látja mit x-el be a szavaó! De hát beszélhetnek ennek a népnek!
nmaria
@kata53: És attól mi lett volna jobb?
Grafix69
A szegényügyi államtitkár is elmehet a túróba me ha nem lenne ennyi szerencsétlen ,kiszolgáltatott ember akkor mi a jó anyukáját csinálna ez az ingyenélő?
kata53
@nmaria: Talán meg lett volna a kormányváltás! Ajánlom figyelmedbe dömdödöm tegnap 15.47-es hozzászólását.
nmaria
@kata53: Aha, és milyen kormányra gondoltál?- mert ezt én még csak elképzelni sem tudom.
kukac50
Üzenje meg azt is,hogy 22 ezer forint munkanélküli segélyből,hogy lehet megélni?
28500 forint minimálnyugdíj mire elég egy egyedül álló embernek?
kata53
@nmaria: Nyilván nem vette észre ked, ves, hogy most orbán diktatúra van! Már pedig akkor nincs miről beszélnünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.