Idén is megosztotta gondolatait és látomásait Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén. Szó volt a közösségi vagyon elherdálásáról, a politikai igényeket teljesítő civilekről és arról is, hogy olyan világban élünk, amikor bármi megtörténhet. Nem, ezekről nem önvallomásként beszélt.

Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta. A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell – foglalt állást a kormányfő, aki szerint a korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem védte meg az országot az eladósodottságtól, a családokat pedig az "adósrabszolgaságtól".

Orbán Tusványoson: Jön a munkaalapú állam, mennek a gonosz civilek

A magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell – fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve, hogy ilyen értelemben a Magyarországon épített új állam egy nem liberális állam.

Külföldi befolyásszerzés a civileken keresztül

A magyarországi civil világot is bírálta Orbán. Szerint a norvég alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében "külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk", akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a miniszterelnök a bálványosi szabadegyetemen.

Orbán Tusványoson: Jön a munkaalapú állam, mennek a gonosz civilek

Hozzátette: "ezért nagyon helyes, hogy fel is állt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik".

Bármi megtörténhet

Az MKB Bank megvásárlásáról azt mondta: ezzel a bankrendszeren belüli magyar nemzeti tulajdon aránya meghaladja az 50 százalékot.

Az MKB-t egyébként soha nem kellett volna külföldieknek eladni – jegyezte meg a kormányfő a bálványosi szabadegyetemen tartott előadásában.

Kifejtette azt is – utalva a devizahitelesekre –, hogy "olyan világban élünk, amikor bármi megtörténhet: még az is megtörténhet például, hogy ha bírósági eljárások végigfutnak, akkor magyarok több száz milliárd forint értékben visszakapnak olyan pénzeket a bankoktól, amiket nem szabadott volna tőlük elvenni".

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
"Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

2014. július 26.

-ha
Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.
Twitter

2 142 142 < 8 047 695

m.hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

Persze a drága miniszterelnök nem a letűnt liberális demokráciák államalkotó polgárainak (akik csak és kizárólag arról döntöttek áprilisban – mégpedig trükkök százaival –, hogy az ellenzék nagyobb balfaszokból áll) nevében beszélt, hanem a nemzet nevében, ám így még kevésbé állnak meg a szavai. Ugyanis a drága miniszterelnök úr arról handabandázott a határontúliakat illetően, hogy az valamiféle morális egyensúly kifejeződése, hogy a sajnálatos 2004-es népszavazás után most a határon túliak szavazatával lett meg a kétharmados többség. Azonban, ha a drága miniszterelnök számára legkedvezőbb interpretáció vesszük, és föltételezzük, hogy az a 122 638 levélben érkező szavazat mind a ténylegesen a környező országokban élőktől érkezett, az akkor is messze elmarad (Szlovákiát nem számítva) a Kárpát-medencei alhangon 1 600 000 választókorú magyar számától. Tehát nem a határontúliak, hanem a határon túli fideszesek döntöttek, és valószínűleg ők sem arról, hogy a drága miniszterelnök úr a liberális demokrácia helyett egy nemzet- és munkaalapú lázálmot álmodjon a nyakunkba.

A fentiek figyelembe vételével, és a drága miniszterelnök úr logikáját követve a magyar polgárok közel háromnegyedének és a határon túli magyarok több mint kilencvenszázalékának a fölhatalmazásával, illő tisztelettel arra kérem a drága miniszterelnök urat, hogy menjen a picsába."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@pbalage: jó türelmed van,meg sok időd, jó szórakozást-a pénzcsinálás rejtelmeire,a dicswekvésre és a hülyeség fel és kidolgozására biztos receptet csillogtatott már meg itt is néhányszor ez a köszörüs-de csakkk nyelvileg.
JAJMÁR
@szandokan: 22:56 Szerintem közelebb állunk az államcsődhöz, mint sejtenénk. Semmi nem az, aminek látszik.Elérte, hogy az ember semmiben és senkiben nem bízhat, ezerfelé van megosztva az ország, még a határon túl is.
Nem hiszem, hogy ez hosszútávon jó az országnak. Sőt, azt hiszem, hogy visszasírjuk mi még az emútnyócévet, pedig az se volt piskóta.

A megszállottságot pszichológiai értelemen írtam (nem vallási), az ilyen ember mindent és mindenkit "alárendel" egy bizonyos cél érdekében, akkor is, ha az út a pusztulásba visz, nem képes abbahagyni.
libelle
@pbalage: 2:19 Egyszerüen nagyszerü amit irtál. Röviden de maximálisan.
libelle
@szandokan: Na tudod mindenre van magyarázat. Vagyis vannak olyanok akik mindent megakarnak tudni magyarázni. ( na ez most nem a legjobb magyar volt)
szandokan
@bakegya: Köszörűs, ez nagyon jó!! :-)) Megfogadtam, hogy a magadfajta annyitisér emberekkel nem törődöm, de azért mégis... Foglakozz a saját bajaiddal, és már megmondtam párszor: Ha valami gondod van velem, azt nekem címezd, és ne burkoltan célozgass, mert ez nagyon gyáva viselkedés. Hogy miért is tartalak annyitisér embernek? Csakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kukac50
Biztosítsa a munkahelyeket!
Ne közmunkát éhbérért!
Még ezeket nem tudja teljesíteni pofátlanság munka alapú államról beszélni.
Amihez hozzányúl ott munkahelyek szűnnek meg akkor miről beszél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.