Idén is megosztotta gondolatait és látomásait Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén. Szó volt a közösségi vagyon elherdálásáról, a politikai igényeket teljesítő civilekről és arról is, hogy olyan világban élünk, amikor bármi megtörténhet. Nem, ezekről nem önvallomásként beszélt.

Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta. A liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell – foglalt állást a kormányfő, aki szerint a korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem védte meg az országot az eladósodottságtól, a családokat pedig az "adósrabszolgaságtól".

Orbán Tusványoson: Jön a munkaalapú állam, mennek a gonosz civilek

A magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell – fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve, hogy ilyen értelemben a Magyarországon épített új állam egy nem liberális állam.

Külföldi befolyásszerzés a civileken keresztül

A magyarországi civil világot is bírálta Orbán. Szerint a norvég alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében "külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk", akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a miniszterelnök a bálványosi szabadegyetemen.

Orbán Tusványoson: Jön a munkaalapú állam, mennek a gonosz civilek

Hozzátette: "ezért nagyon helyes, hogy fel is állt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik".

Bármi megtörténhet

Az MKB Bank megvásárlásáról azt mondta: ezzel a bankrendszeren belüli magyar nemzeti tulajdon aránya meghaladja az 50 százalékot.

Az MKB-t egyébként soha nem kellett volna külföldieknek eladni – jegyezte meg a kormányfő a bálványosi szabadegyetemen tartott előadásában.

Kifejtette azt is – utalva a devizahitelesekre –, hogy "olyan világban élünk, amikor bármi megtörténhet: még az is megtörténhet például, hogy ha bírósági eljárások végigfutnak, akkor magyarok több száz milliárd forint értékben visszakapnak olyan pénzeket a bankoktól, amiket nem szabadott volna tőlük elvenni".

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
"Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

2014. július 26.

-ha
Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.
Twitter

2 142 142 < 8 047 695

m.hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

Persze a drága miniszterelnök nem a letűnt liberális demokráciák államalkotó polgárainak (akik csak és kizárólag arról döntöttek áprilisban – mégpedig trükkök százaival –, hogy az ellenzék nagyobb balfaszokból áll) nevében beszélt, hanem a nemzet nevében, ám így még kevésbé állnak meg a szavai. Ugyanis a drága miniszterelnök úr arról handabandázott a határontúliakat illetően, hogy az valamiféle morális egyensúly kifejeződése, hogy a sajnálatos 2004-es népszavazás után most a határon túliak szavazatával lett meg a kétharmados többség. Azonban, ha a drága miniszterelnök számára legkedvezőbb interpretáció vesszük, és föltételezzük, hogy az a 122 638 levélben érkező szavazat mind a ténylegesen a környező országokban élőktől érkezett, az akkor is messze elmarad (Szlovákiát nem számítva) a Kárpát-medencei alhangon 1 600 000 választókorú magyar számától. Tehát nem a határontúliak, hanem a határon túli fideszesek döntöttek, és valószínűleg ők sem arról, hogy a drága miniszterelnök úr a liberális demokrácia helyett egy nemzet- és munkaalapú lázálmot álmodjon a nyakunkba.

A fentiek figyelembe vételével, és a drága miniszterelnök úr logikáját követve a magyar polgárok közel háromnegyedének és a határon túli magyarok több mint kilencvenszázalékának a fölhatalmazásával, illő tisztelettel arra kérem a drága miniszterelnök urat, hogy menjen a picsába."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kamcsatka
Ez alatt azt is érthetjük akár, hogy a csúti Adolf és bandájának dolgozni kell? Na ne már!
Kritikuss
Azt is hallottuk még, hogy az Amerikai Elnököt (!!!) bírálta. Negatívan. Nyilván azért, mert nem fogadják. Nincs veszteni valója. Ő megmondja a tutit még az Amerikai Elnöknek is. Ilyen fasza csávó ez az Orbán!
Dr plágium
Viktor mondod ezt te, akinek még életében nem volt munkahelye, és nem is dolgozott??? Nosza lóduljatok neki az összes politikussal együtt és járjatok elől jó példával...
joopapa
Az új magyar államszerveződés alapja egy közmunkaalapú állam!Amely nem liberális természetű és nem is demokratikus, mert építjük már az egypárt rendszert egy új cucilizmust! A korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem védte meg az országot tőlünk és el is lopjuk és tönkre is vágunk mindent amit lehet! A nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi cöf esetében " közpénzből fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk", akik a fitymasz érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon! Az MKB-t egyébként soha nem kellett volna külföldieknek eladni, megvette volna olcsó pénzért a simicska pénztalicska lalos, vagy a mészáros mészáros kft!!
Senara
Orbán Tusványoson: Jön a munkaalapú állam, mennek a gonosz civilek... Miért ott , mi a bánatos f... ! közük van hozzá , hogy mitől akar minket megvédeni ? Közösségi vagyon (?) nagy része átment a haverok zsebébe , magán stadion építésébe . ... "olyan világban élünk, amikor bármi megtörténhet:...igen évekig játszani forint - euró árfolyammal . ...még az is megtörténhet például, hogy ha bírósági eljárások végigfutnak, akkor magyarok több száz milliárd forint értékben kapnak vissza pénzt ... megtörténhet , lehet , vagy talán ?
folo
A Zsóci koma hogy van, megkapta már a Nagy Magyarországi útlevelét ?
Csókoltatom a csókosokat, ne siess haza, hisz Erdély szép, mint láthatod...
naaki
Majd a papa kőbányájában megtapasztalhatja Viktor a munka alapú társadalom előnyeit. Az az ember, aki az életében egy szalmaszálat sem tett arrébb, ne játssza az eszét a munkát emlegetve. Érdekes ez a társadalom. Azok a ficsúrok, akik az egyetemről kerültek a parlament széksorai közé, fikázzák azokat, akik egész életükben dolgoztak és a ficsúrok hozzá nem értése miatt vesztették el a munkájukat. Ahogy egy nagy bölcs mondta: "Szar az élet, tök a tromf"
bencemacska
Mindig nagy figyelemmel kell hallgatni (olvasni) a posványosi beszédeket, mert ott mondja el azokat a förmedvényeket, amelyeket aztán itthon a csókosok tapsaitól kísérve meg is valósít!
Ők híznak, mi meg szívunk!!!
Manhattan
A liberális demokráciának vége, helyette munka alapú államunk lett, és Oroszország és Kìna a minta amit követünk.
Furcsán disszonáns ez a kijelentés a Liberális Internacionálé egykori alelnökének szájából...
Boszi27
@Senara: Közösségi vagyon: a CÖF is a fidesz is tekinthető közösségnek. Nem sorolom fel mi a közös bennük, mert mindenki tudja.:))
Manhattan
"A korlátlan hatalom szinte mindenkiből zsarnokot csinál."
Thomas Bailey Aldrich
soljanka
@Kamcsatka: Hát inkább úgy értette, hogy a sok munkás kéz megdolgozik az állami vezetők jólétéért.
Mert ugye a Felcsúti Sancho a munka szót csak úgy ismeri, hogy ez az a fogalom, amit mások csinálnak.
hetöndöe
@folo: A liberalizmust szitokszóként alkalmazni is csak a hülyék országában divatos.:-)))
szandokan
@hetöndöe: Talán nem kellett volna az Szdsz - nek odáig juttatniuk ezt a szót. A liberalizmus nem egyenlő azzal, amit itt ők csináltak ezen a néven.
almosd
Hogy nem szakad le az ég a sok baromságtól ,messzire ment ember azt mond amit akar.
nyanya001
Kedves Honfitársaim !
Jön a munkaalapú állam, ami a közmunkára épít !
A maffiáék viszont jól megélnek a mutyizásból !
Szavazzatok rájuk továbbra is , és hagyjátok, hogy szívja a véreteket mint a poloska !
hetöndöe
@szandokan: A liberalizmus szót a fitymasz járatta le tudatosan,ahogy Fletóval is tették,ott azonban a sok ármánykodásnak jogilag semmi következménye nem lett.Fletó helyében a gatyát is lepereltem volna ezekről a senkiházi ingyenélőkről.
szandokan
@hetöndöe: Szerintem fletót nem kellett lejáratnia senkinek, megtette azt saját maga is. A liberalizmust meg nem a Fidesz járatta le, hanem maguk a liberálisok, és teszik ezt még mindig.
hetöndöe
@szandokan: A Fletó ellen szajkózott összes igaztalan vád megdőlt a jog asztalánál.akkor kik is csinálták a lejáratást?
Fitymaszos kommunikáció birkáknak címezve,ti meg elhittétek.:-)))
JAJMÁR
Szavak: nemzeti, kereszténység, demokrácia, szabadságharc, szabadság, tisztesség, jog, tisztelet, kokárda, forradalom, nép, munka, liberalizmus, baloldal, hazafiság, eskü, becsület... és még nagyon sok szép, tiszta szavunk elhasználódott, elértéktelenedett, elvesztette eredeti jelentését. Köszönjük fidesss :(
Sziszifusz
2014. 07.26. "munka alapú társadalom",
l944: " a munka szabaddá tesz" .
Fradigege
Ő nagyon sokat dolgozott eddig. Erdélyben leszakadt a mennyezet. Az adós rabszolgaságból csinál munkaszolgálatos rabszolgaságot a sulipadból kicsússzant zsírmore. A munkát esetleg nem ártana megfizetni és nem olyan munkatörvénykönyvet hozni, ami megmogyorózza az embereket, ha nekik nem tetszik valami. Gáncsol mindent, ami neki(!) nem érdeke. A minimálbérből 2 gyerekes családoknak félre kell tudni tenni legalább 50 ezret, évi minimum 2 nyaralás, kocsi fenntartás, stb. Ezt nettó 300 ezerből meg lehet oldani. 1000 euró, a többi csak púder, maszatolás. Példát pedig a fizetésemelésükkel egyáltalán nem mutattak. mmmóóóóóórrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeee
nyanya001
@szandokan: Megtette ezt a pártod, aki nem restelli
bárkinek a mocskolását aki rájuk nézve ellenfél !
Orbánnak még előttetek sem lesz olyan őszinteségi rohama mint
a Gyurcsánynak volt az öszödi beszédnél !
Tudod miért ?
Mert gerinctelen !
Még nektek is hazudik !
mariaberta
@folo: Hiába ajánlod, úgy sem érti!!!
coyote3
Én meg már botor fejjel azt hittem, hogy ez egy önvallomás...
Cicamama55
Éltetni megy a szomszédba magát, hogy mit tesz itthon a népéért?! Itthon gyónjon meg! "A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek."
George Bernard Shaw idézet
troppauerhumer
"Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

2014. július 26.

-ha
Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.
Twitter

2 142 142 < 8 047 695

m.hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

Persze a drága miniszterelnök nem a letűnt liberális demokráciák államalkotó polgárainak (akik csak és kizárólag arról döntöttek áprilisban – mégpedig trükkök százaival –, hogy az ellenzék nagyobb balfaszokból áll) nevében beszélt, hanem a nemzet nevében, ám így még kevésbé állnak meg a szavai. Ugyanis a drága miniszterelnök úr arról handabandázott a határontúliakat illetően, hogy az valamiféle morális egyensúly kifejeződése, hogy a sajnálatos 2004-es népszavazás után most a határon túliak szavazatával lett meg a kétharmados többség. Azonban, ha a drága miniszterelnök számára legkedvezőbb interpretáció vesszük, és föltételezzük, hogy az a 122 638 levélben érkező szavazat mind a ténylegesen a környező országokban élőktől érkezett, az akkor is messze elmarad (Szlovákiát nem számítva) a Kárpát-medencei alhangon 1 600 000 választókorú magyar számától. Tehát nem a határontúliak, hanem a határon túli fideszesek döntöttek, és valószínűleg ők sem arról, hogy a drága miniszterelnök úr a liberális demokrácia helyett egy nemzet- és munkaalapú lázálmot álmodjon a nyakunkba.

A fentiek figyelembe vételével, és a drága miniszterelnök úr logikáját követve a magyar polgárok közel háromnegyedének és a határon túli magyarok több mint kilencvenszázalékának a fölhatalmazásával, illő tisztelettel arra kérem a drága miniszterelnök urat, hogy menjen a picsába."
m.macskosz
@troppauerhumer: :) Kösz, hogy vetted a fáradságot és bemásoltad, de elég lett volna a link is.
bencemacska
@szandokan: " A liberalizmust meg nem a Fidesz járatta le, hanem maguk a liberálisok, és teszik ezt még mindig."
Engedd meg,hogy helyesbítsem a mondatod: "A liberalizmust a Fideszben és az SZDSZ-ben összegyűlt, magukat liberálisnak hazudó, szélhámosok járatták és járatják le!"
bencemacska
Ha csak 10%-át hajtja végre annak a rémálomnak, amit összehordott posványoson - többször saját mondatait is meghazudtolva - Mo-n megalakul az őrültek állama!!!
nyanya001
Hogy ez ennyi baromságot hordott össze ott Tusványoson !
Manhattan
Orbán saját bevallása szerint is - mivel nekik köszönheti az újabb 2/3-ot, - ezek miatt a sok mocskos, a mi adóforintjainkból dőzsölő szőröstalpú román miatt, - akik ma szájtátva bámulták és csápoltak Tusnádfürdőn az ő nemzetegyesítő élőistenüknek, - na azok miatt döglünk mi éhen idehaza. Csak, hogy tudd, miattuk van ma Magyarországon totalitárius diktatúra, teljes kilátástalanság, valamint elképesztő méreteket öltő nyomor és soha nem látott exodus...
Grafix69
Na te jó Isten. Munka alapú állam , hát megkérdeném a parlamenti de lehet kormányzati vagy éppen önkormányzati embereket , politikusokat mikor dolgoztak ők vagy mikor végeztek munkát? Kezdődik az Imperialista Szocializmus építése. Komolyan saját embereiket , magán kézbe juttatott gazdasági hatalom, szocialista államosított és utána újra osztott pénzek a meglopott kis emberek pénzéből. Egy elmeháborodott velejéig romlott tolvaj népnyúzó banda. Adolf Hitler ezekhez képest csak ministráns fiú volt.
qxy
Nem tudom ez a sok elvakult ember aki szereti és nyal neki tudják is amit csinálnak, vagy pénzt kapnak érte?
Manhattan
Micsoda hazug disznó! Még az államadósságról is hazudik! A sok birka meg nyeli szavait. Szapulja Europát , de az orosz és kinai utat követni szeretné. Szegény hazám...
libelle
@Manhattan: Vagyis a liberalizmust kiüzi ebböl az országból. Csak oda kell figyelni arra amit mond, ö ugyanis az igazi liberalizmusra gondol nem pedig az általuk kitalalt ballibsi kotyvaszra!!! Na jóéjszakát Magyarország és Goodbye Europa nyilt liberális világa.
libelle
@szandokan: Meggyözödésem, hogy a gyogyszeradagod tul kevés. Ird meg ki az orvosod, konzultálok vele szivesen érdekedben.
Grafix69
"Mama demokráciában fogunk élni . Mé hova költözünk?" Hofi Géza
libelle
@qxy: igen pénz kapnak. A "nök" a hülyébb fajtája nóknek pedig szerelmesek ebbe a minidagadtszotyolafejreköpködöszabadságharcosba.
Grafix69
MUNKA ALAPÚ TÁRSADALOM :Elmondanám én a valós statisztikai adatokat na az ország nyugati részén 180 ezer ft a nettó kereset már aki a határon innen dolgozik , Budapesten meg 200 ezer forint nettó de csak a dolgozóknak , nem a bankároknak stb.stb Na a többi" dolgozó" ezek alatt a műszakban de minimum 8 órában tevékenykedő embereket értem, nem az instruktorokat meg vezetőket. Ezek meg 80 ezer forintból tengetik az életüket. Aztán van 4.5 millió nyugdíjas meg gyermek, meg 780000 közalkalmazott, meg minimum 700000 munkanélküli meg 600000 külföldön dolgozó a többi meg kereskedelem ,bank,fuvarozás,szolgáltató szektor. Keveset túlóráznak? Ja az a 200000 ember aki kidolgozza a belét 70-80 ezer forintért az túlórázik mert a többi 8.5 millió csak a f@rkát veri tisztelet a kivételnek.
karaj
Isten miért büntet bennünket egy ilyen miniszterelnökkel ? Az imént kinyitottam a vizcsapot és onnan is a sok hülyeségét hallottam, vagy annak étékelését.Értékelését a semminek , ami messze nem érdemel annyi figyelmet , mint amennyit kap.És ez igy megy ninden alkalommal , ha elmegy Erdélybe.
Grafix69
Még valami ehhez a qrva nagy tanulmányhoz nem kell Erdélybe utazni elég csak benne élni itthon persze ezt az ott élő jó szavazó kettős állampolgárok honnan is tudhatnák.
kkalman
Az egyetem padjából a parlamentbe csusszant minidiktátor, aki életében két szalmaszálat nem tett keresztbe munka címen, beszél a munkáról, azoknak a határon túli fidesz fanoknak, akiknek köszönheti az ismételt kétharmadot.
Nem itt élnék Magyarországon, azt mondanám, hogy így tovább, még egy jó vígjáték is lehet belőle.
De nem mondom! Nem mondom, mert ez a mai valóság, ahol a sajátos matematika szerint a 44% = 2/3, azaz, 66%.
Mindez egy elmeháborodott, középszerű focistának is rossz, politikusnak még rosszabb senkiházi vezetésével történik, aki azokkal a fogalmakkal sincs tisztában, amelyekkel kábítja az amúgy is ájult hallgatóságát.
köhögő bolha
Közmunka alapú társadalom,a Pintér-féle 47 000 Ft ,meg a kecske,és gombaszedés. A cigány király beszedte megint a szavazatokat,külföldről!
nusika
"... hogy mindez megvalósuljon, számos akadályt kell leküzdeni, így például a civil társadalmat. Szerinte ugyanis a magyarországi civil világ sajátos képet mutat, mivel "itt nem civilekkel állunk szemben", hanem külföldi érdekkörök által fizetett politikai aktivistákkal. Úgy fogalmazott, éppen ezért nagyon helyes, hogy felállt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzésnek a folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik.'
Ha a választásoknál a külföldi érdekkörök által fizetett politikai aktivistákkat nézzük, nem más mint Tőkés , aki a mi adófizető pénzünkből, fizette az aktivistákat, hogy a sörsátorokban, útbaigazitotta, hogy a fideszre szavazzanak.Ilyen , jól fizetett szavazókkal, nyerte meg a 2/3-ot a parlamentben.Ezeket ki fogja felszámolni, mert ez is magyarellenes, mint tömegszavazás!!!
Manhattan
Tusványos: A munka felszabadít, eljön még a mi időnk is, három óceán fogja mosni a határainkat, burkolt hadüzenet az elcsatolt területek visszacsatolására, a magyar közjog szerint egyébként megtörtént, csak halkan kérdezem: 7000 fős hadsereggel, csak óvatosan, nehogy román csizmák tapossák ismét az Andrássy utat...?!
Manhattan
Óriási a baj, s ha nem kaptok észbe kedves polgártársak, szörnyű dolgokat fogunk hamarosan megtapasztalni. Sokak "ordító" közönye lehet az oka, ha hirtelen elvesztünk mindent, ami fontos volt még nem is olyan régen nekünk. Akinek nem fontosak a szabadságjogok, azok mindenféle aljasságra képesek. S csak idő kérdése, hogy el is kövessék azokat.
szandokan
@libelle: Ahhoz, hogy bármelyik orvosomtól csak tanácsot kérjél, nagyon mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod. Melyiket szeretnéd, a gasztróst, vagy a belgyógyászt? Viszont csak akkor kérdezz tőlük, ha tele vagy pénzzel.
szandokan
@Grafix69: Megint a gyűlöletbeszéd tőled? Akik 70-80 ezer forintért dolgoznak, a legtöbbjük talán érettségivel, ha rendelkezik, nyelvet meg biztosan nem tudnak. Végzettség nélkül, nyelvtudás nélkül ma nem lehet sokat keresni. Ha jobban szétnéznél, akkor láthatnád, hogy akik közmunkáznak, vagy 12 órát állnak egy szalag mellett, azok az iskolázatlanok közül kerülnek ki elsősorban. A diplomás, iskolázott ember előbb-utóbb talál magának munkát, nem lesz sokáig munkanélküli. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nekik nem kell megélni, kapjanak alamizsnát, csak tudod amíg egy pedagógus, orvos,stb. keres nettó 200-250 ezret, addig egy tanulatlan ember ne akarjon 150-200 ezret keresni, mert az imént említett rétegnek nem tudják ennek arányában emelni a fizetését. Nem bírná el az ország. Orbán jól gondolkozik, és azt hiszem, hibát minden politikus vét életében. Véleményem szerint még Kossuth is hibázott, amikor nem egyezett meg az osztrákokkal, fényévekkel előbbre járnánk, mint most.
Grafix69
@szandokan: Te teljesen sötétben vagy ,propagálhatod ezt a fost ami ott van de én benne dolgoztam 30 évig és van szakmám és jó vagyok benne érdekes egy másik országba nincsenek ekkora különbségek. Kíváncsi leszek 2 év mulva mi lesz ebből a sok parazitából ha már nem lesz kitől elvenni. Amúgy meg a matematika egyetemes nyelv ,gondolom felsővezetőként nem okoz gondot a a 4 alapművelet használata . Ha megcáfolod le a kalappal , mennyi Magyarország lakossága,mennyi nyugdíjas van most, mennyien dolgoznak a közszférában, mennyien dolgoznak a szolgáltató iparban ,pénzügyi szektorban,kereskedelemben,munkanélküliek,hajléktalanok,külföldön dolgozók,közmunkások,magán vállalkozók,színészek,celebek,zenészek,film,reklám ipar,aztán még vond ki belőle a vezetőket pl magadat és megkapod azoknak a létszámát akik a kezükkel szerszámmal termelnek .Erről nem a fidesz tehet ez nyilvánvaló de ne dumáljanak nekem itt munkalapról amikor valójában csak kevesen dolgoznak és azok is szarér hugyért.
Boszi27
@szandokan: Nem részletezem, de távol állsz a valóságtól. Hamis az állításod mely szerint szalag mellett képzetlenek dolgoznak, hamis az az állítás is, hogy idegen nyelvet beszélő, szakmával rendelkező nem kereshet 70-80 e Ft-t De, méghozzá 3 műszakban és 4 műszakban is.
dzurinda
Mindig munkaalapú társadalomról beszélnek, de ez nem egy járható út, ugyanis a munkaalapú társadalom azt jelenti, hogy az olcsó munkaerővel versenyzünk azért, hogy idecsaljuk a multik összeszerelő részlegét. Ebből nyilvánvalóan nem lesznek magas bérek, nem lesz erős középosztály.

A követendő példa a tudásalapú gazdaság lenne, világszínvonalú oktatással, innovatív vállalatokkal. Csak hát ugye ehhez kellene némi hosszútávú koncepció, néhány évig a társadalom egyes rétegeinek áldozatot kellene vállalnia, és erre a magyar társadalom totálisan alkalmatlan, így azok nyerik újra és újra a választásokat, akik a leginkább populisták, a leginkább bemocskolják az ellenfelet, a leginkább hergelik a népet. Az okos gondolatok (amelyek gyakran a civil szféra részéről érkeznek) pedig elhalványulnak a buta, megvezethető tömegek ordibálása közepette...
szandokan
@Grafix69: Másik országban nincsenek ekkora különbségek? De bizony vannak, csak tudod ott azért nem foglalkoznak vele, mert egy éttermi mosogató is kap 2-300 ezer nettót, egy felszolgáló 4-500 ezret, egy pedagógus 7-800 ezret, míg egy felsővezető határa a csillagos ég. Nem a bérekben nincsenek különbségek, hanem a képzetlen emberek is megtudnak élni az ottani fizetésükből, ezért nincs különösebben hírértéke a témának. Egy pedagógus barátom minden nyáron kimegy Angliába lóti futinak egy étterembe, ezért kap havi 300 ezret, két hónapot kint van. Amikor munka alapú társadalomról beszélünk, azért nem csak a fizikai dolgozókban kell gondolkodni, mint ahogyan te teszed.
szandokan
@dzurinda: Akkor javaslom, próbálj meg megtanítani egy olyan embert bármire is, akinek még az is nehezen megy, hogy egyáltalán dolgozni akarjon. Nagy szavakat én is tudnék skandálni, miszerint tanítsunk meg mindenkit helyesen írni, vagy számolni, de a valóságban ez kicsit másként fest.
Grafix69
@szandokan: persze azokról nem kell beszélni mert azokból van a legkevesebb , senki nem hülye,hogy dolgozzon inkább jelentkezik Világbanki Környezetvédelmi szakra egyetemre aztán szart sem ért semmihez na és ezek mosogatnak Angliába. A ló nem az ostortól húz hanem a zabtól. Szemét rendszer van Magyarországon és rengeteg semmirekellő a valamikori szakmásítást is tönkre vágták meg eleve szart sem fizetnek a melósnak stb stb. Mondjuk azért kiváncsi lennék ha pl egy cső eltörne a házadban akkor azt hívnád aki Németül is meg Angolul is perfekt és magas iskolája van vagy megmagyaráznád egy szakinak azért adsz neki ilyen keveset mert nem tanult tovább? Vagy egyszerüen eladod a házat tele szarral me neked ez is megjár (megteheted).
Tulipánfa
Remélem ez a beszéd összerázza az ellenzéket. Napjaink legfontosabb feladata értelmes célok érdekében riadóztatni az embereket, és ezt az embert kibillenteni a hatalomból. Ha az ellenzéki vezetők nem képesek önző céljaikon felülemelkedni, ugyanolyan gazemberek mint a betegesen hatalomimádó Orbán.
dzurinda
@szandokan: Amit írtam, az nem azokról az emberekről szól, akikről te beszélsz, hanem a fiatalokról. Azt kellene elérni, hogy a mostani fiataloknak már ne Orbán munkaalapú társadalma (ergo az olcsó munkaerő dolgozhat a szalag mellett) legyen a lehetőségük, hanem egy nyugatias, magas hozzáadott értéken alapuló, tudásalapú társadalom. Abban egyetértünk, hogy sokakról már le kell mondani, az ő oktatásukat már elcs.sztük, de az nem megbocsátható Orbánék részéről, hogy 2010 óta nem lett jobb oktatásunk, magyarul konzerváljuk azt az állapotot, miszerint Európa összeszerelő-üzeme vagyunk. A legszörnyűbb pedig az, hogy Orbán azt a munkaalapú társadalom képet kergeti, amely nyilvánvalóan nem vezet sehova, tehát nincsen hosszútávú elképzelés arról, hogy mitől lesz itt jobb az élet a következő generációknak.
szandokan
@Grafix69:
Már ne haragudj, de én annyit adnék a szakinak, amennyit kérne a munkáért. Mindenkinek megvan az ára, a kőművesek is megmondják, mennyiért építik fel a házat, és vagy elfogadod, vagy keresel másik brigádot.
Grafix69
@szandokan: A pénz nem ad intellektuális tudást, tehát a kérdésem az volt kinek szólnál egy szakembernek vagy egy olyan faszinak aki igaz beszél nyelveket és a Spektrumon már látott ilyen csatorna csövet vagy egy szakembernek,?
szandokan
@dzurinda: Én a fiatalokról is beszéltem. Szerintem nézd meg a mai fiatalok többségét, és ha még akkor is úgy látod, itt minden csak azon múlik, hogy tudás alapú társadalmunk legyen, én biztosan nem állok az útjába. A suszter maradjon a kaptafánál, azaz soha nem fogsz megtanítani senkit olyasmire, amihez nem ért, vagy amit nem akar, bárhogyan is próbálnád. Én egyszer felvettem egy hölgyet a céghez, mert a férje is ott van a mai napig, és nagyszerű szakember, de nem tudtam neki megtanítani egy hónapon keresztül sem, hogy azt az egyszerű műveletet hogyan kell végrehajtani egy fröccsöntő gépnél. Valamit mindig rosszul csinált. Előtte takarított egy gyógyszertárban, és azóta is ezt csinálja. Ez van.
Grafix69
@Grafix69: Tudod mit hagyjuk véleményem szerint neked az az elképzelésed ,hogy fizikai dolgozókra van a legkevésbé szükség és lehetőleg azok keressenek a legkevesebbet mert azok úgy is alacsony iskolázottak mert csak , vagy talán még érettségijük sincs.
szandokan
@Grafix69: Természetesen egy szakembernek, általában akik nyelveket beszélnek más területeken dolgoznak.
Desischado
Munka alapú társadalom = közmunka, éhbérért. A többiről már nem is beszélek, előttem már sok mindent elmondtak, de ha ez az elmebeteg sokáig hatalmon fog tudni maradni, Václav Havel-nek igaza lesz, Magyarország szörnyű eseményeknek fog elébe nézni! Az égiek óvjanak bennünket!
dzurinda
@szandokan: Ezzel mit szeretnél mondani? Azt, hogy mondjunk le a fiatalokról, hogy törődjünk bele abba, hogy az alacsony hozzáadott értékű munkák országa maradunk, mondván hogy ezeknek úgy sem lehet megtanítani semmit, mert nem értenek semmihez és motiválatlanok? Pont hogy az oktatás feladata lenne az, hogy olyan fiatalok jussanak el szakmáig, diplomáig, akik rendelkeznek a funkcionális képességekkel, és ezért bármikor átképezhetők legyenek.
szandokan
@Grafix69: Tévedsz, nagyon is szükség van fizikai dolgozókra, csak a hazai béreket figyelembe véve kellene mindenkinek hozzáállnia a témához. Már mondtam, amíg egy orvos, pedagógus 300 ezer körül keres, addig nem lehet a minimálbér ennél több. A csalók, tolvajok témába meg ne menjünk bele, mert az egy másik, hosszadalmas eszmecsere volna.
Grafix69
@szandokan: Jó elfogadom az érvedet de magyarázd már el nekem hogy ki a tököm keres 20 szoros pénzt egy szalag munkás és egy politikus bér különbségével mert Magyarországon ugye 80000 ft és a semmirekellőknek a 1600000 ft fizetés az ugye ennyi ez olyan lenne mintha én pl keresek 1600 eurót a politikus meg 32000 eurót havonta ugye ugye arányok nem kell ide a duma az ott rablás.
szandokan
@dzurinda: A jóképességű fiatalok általában eljutnak odáig, ameddig szeretnének. Most gondolom azt mondanád, hogy egy többgyerekes, szegény család hátrányos helyzetből indul. Ez valahol igaz, de nem feltétlenül. Mindenesetre a nemes gondolataidhoz pénz is kellene, nem is kevés, na meg persze jól megfizetett pedagógusok, akik vállalják azt is, hogy egy matekhoz sík hülyét is megtanítsanak arra, hogyan kell négyzetgyökös egyenletet megoldani.
szandokan
@Grafix69: Erre csak azt tudom mondani, legyél politikus, felelj 10 millió magyarért, és viseld el azt is, hogy kb. ennyien utálnak és gyűlölnek. Én nem vállalnám el havi 10 milióért sem, és nem kizárólag azért, mert jól keresek. Te elvállalnád? Persze, annyiban igazat adok neked, hogy én sem adnék minden politikusnak annyit, mint amennyit keresnek, kizáról a legfőbb embereknek. Ez valóban el van szúrva a rendszerváltás óta.
Grafix69
@szandokan: Érdekes aki politizál annak Uniós a fizetése még Nemzetközi viszonylatban aki viszont bér jövedelemből él az meg ne siránkozzon me nem lehet emelni rajta nem bírná el az ország , az olyanok meg mint Te pl aki alapvetően normális tapsikoltok ehhez na eljutottunk ide ,hogy mi a baja itt pl ezen az oldalon mindenkinek, hát ez. Jó éjszakát és nem akartalak sértegetni.
szandokan
@Grafix69: Nincs annyi politikus, mint ahány minimálbéres. Ha az összes minimálbéres fizetését (és velük együtt természetesen a közszférában dolgozókét is) nagyon megemelnék, akkor államcsőd lenne. Jó éjszakát neked is, és semmilyen sértés nem hangzott el tőled rám nézve, örülök annak, hogy van egy újabb kommentelő, akivel lehet ételmesen is társalogni.
mariaberta
Mivel a fenti vélemények nagy részével egyetértek, én csak arra a kettősre hívnám fel a figyelmet, hiszen olyan remekül néznek ki Orbán és Tőkés egymás mellett.
Mellesleg, Orbán kifogásolja, hogy a zemberek külföldre mennek idegen segítséget kérnek stb,
Románia ezek szerint nem külföld???
bencemacska
@köhögő bolha:
Igaz,hogy Parragh László - iparkamari elnök - gombászni küldte az éhezőket, de most olvastam a perről, amit gomba szedők ellen indítottak. Nem kellene esetleg felbujtásért eljárást indítani ellene?
A magán erdő nincs bekerítve, nincs gondozva, nincs jelezve, hogy magántulajdon, nem mehetek be. Sőt számíthatok arra, hogy a vadászok minden értesítés helyett seggbe lőnek. A vadak viszont éheznek és kijönnek a szerencsétlenek a kertekbe ennivalót keresni!
bencemacska
@szandokan: tegnap, 22:07

Ugye nem Győzike és tsai jutott eszedbe, amikor párhuzamba állítottad a minőséget és a jövedelmet?!
Cicamama55
@Grafix69: A jó szakmunkásokra mindig szükség van, s lesz is, amíg világ a világ!
dzurinda
@szandokan: "Mindenesetre a nemes gondolataidhoz pénz is kellene, nem is kevés, na meg persze jól megfizetett pedagógusok"

Korábban ugyanezt írtam: "Csak hát ugye ehhez kellene némi hosszútávú koncepció, néhány évig a társadalom egyes rétegeinek áldozatot kellene vállalnia" Az áldozatvállalás az lenne, hogy egyes területekre kevesebb pénz jut, hogy a fontos területekre (oktatás) több mehessen.
bencemacska
@szandokan: tegnap, 23:29

Jó az eszmefuttatásod, csak ezzel ellentétes a jelenlegi - és főleg a készülő - oktatás. Jó szakmunkást, csak jó elméleti és gyakorlati oktatást nyújtó intézményben lehet képezni. Ha nincs elméleti, műveltségi oktatás a szakmunkásképzőben, akkor onnan nem szakmunkások, hanem csak összeszerelők kerülnek ki!
Lényeg: az elvek és a tettek köszönő viszonyban sincsenek egymással!!!
Cicamama55
@almosd: Sok hazai Fideszes követte Orbán Viktort erre az útjára, hálából...
bencemacska
@szandokan: tegnap, 23:31

Pl. a fociakadémiákba fektetett pénzt is hasznosabban lehetne elkölteni. Ott is kellene arra gondolni, hogy mi lesz a kiöregedés, esetleg sérülés után. nem lesz minden játékosból edző, sportvezető!
Őket is integrálni kellene a munkaalapú társadalomba!!!
DR Eric CARTMEN
És a sok fideszbirka tapsol ahhoz, hogy a követendő példa Oroszország, meg Kína ! GRATULÁLOK!! Nekik nem is jár több .
Grafix69
Posványos fürdő lesz ez a népnek hosszú időre.
naaki
szandokan porondmester ismét dicsekvő üzemmódban maradt. Te, maláj, a lőtéri kutyát sem érdekli az anyagi helyzeted, de erről már diskuráltunk. Próbálj elvonatkoztatni az olajszőkítéstől és talán egyszer, nem többször csak egyszer, tájékozódj az igazi életből és ne a Magyar Nemzet című Viktor seggét fényesítő szennylapból. Te honnan tudnád azt, hogy egy szalag mellett 3-4 műszakban dolgozó embernek van vagy nincs végzettsége vagy nyelvismerete? (Most nem a miniszterelnököd seggében való nyelvcsapásokról beszélek) Te személyesen ismered az összes operátort, instruktort? Nem? Hihetetlen. Pedig a szavaid alapján az jön le. Szóval akkor te is pont olyan vagy, mint Viktor? Beszélsz, hivatkozol úgy, hogy fingod sincs a valóságról? Ne legyél nagyra magaddal meg ezzel a hitvány miniszterelnököddel. Bástya elvtárs is kinyilatkoztatta "Szerénység, elvtársak, szerénység. Amit legjobban szeretek magamban, az a szerénység."
libelle
@mariaberta: Nem Románia nem külföld. Az orbáni meggyözödést szerint az az ország az ö teljhatalma alá tartozik
libelle
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Hellcat
Munka alapú társadalom meg elbukott a liberális demokrácia stbstb...Mondtam én hogy ezek kommunista diktatúrát építenek...
szandokan
@libelle: Ennek örülök, szeretem a sikeres embereket, sokakkal ellentétben engem nem degradál, ha valaki gazdag.
mariaberta
@libelle: Ja, akkor az én földrajz tanáraim félrevezettek engem, vagy akkor amikor még én tanultam, komoly szakmai tanítás folyt.
libelle
@mariaberta: Igen jól is tanitottak. Ellenben most átirják állandóan az alkotmányt, Ludas Matyi lett belölle. A mathematika törvényeitis ujra találták fel, na ja ezekután már mit jelen orbánnak egy kis Romániai tévedés.
szandokan
@hetöndöe: Legközelebb akkor ugorj félre.
szandokan
@naaki: Igen, azt hiszem, valamiben hasonlítok Viktorra. Nekem is mindig megvolt a saját elképzelésem mindenről, hogy hogyan kell sikerre vinni egy gyárat például, és soha egy tapodtat nem engedtem az elképzeléseimből. Úgy gondolom, megérte kitartanom mindig.
Boszi27
@szandokan: Bocs, hogy beleszólok. Engem sem zavar a mások gazdagsága, amennyiben munkából származik, és nem hatalommal való visszaélésből,+az ezek által tőle függőket nem nyomja szándékosan a víz alá, vagy föld alá kinek mi tetszik. Amit legjobban utálok a mások totális hülyének nézése és a folyamatos hazudozás.
libelle
@szandokan: Már nállad azert nagy lehet a baj. Te hasonlitod magad a viktorhoz. Ezt én már azert látom komoly bajnak, ugyanis a meggyözödésem az, hogy a fidess banda tagja hagyják viktort "amokfutni" és ök addig jól megtömhetik a számláikat. Nézzél szét a fidessesek között. lézer jani= az embernek a lábaujján a köröm visszafelé csavarodik ha rá néz intuitiv lehet érezni, hogy egy moslék. . rogán = retenetesen kellemetlenül kinézö valami, de kinézése pont tükrözi karakterét. Van amelyik ugy néz ki, hogy mondhatod rá android. Folytathatnám!!! Ellenben meg merem kockáztatni azt bizarr állitást, hogy amennyiben válalkozásod van és hasonloan vezeted mint orbán az országot akkor már többször becsödöltél. A Német vállalkozók a magyarországi vállakozásikról kb. 2 hete ugy nyilatkoztak, hogy lehetetlen itt egy vállakozást vezetni a normális körülmények semmilyen szempontból nem adottak. A törvénykezés ma hü holnap hott és holnapután hottehü. A tervezés abszolut lehetetlen és annélkül szintén lehetetlen vállakozást vezetni.Ugyanis mit gondolsz miert tünnek a külföldi vállaltok innét el? Természetesen viszik a kapitált is. orbán egész beszéde egy beteg ember agyajárását tükrözi vissza. Hanyatló nyugatrol beszél, aki öt és az országot nagyrészben finansierozza. Teljes a kép egy zavarodott agyról!!
szandokan
@libelle: Biztosíthatlak, hogy az elmúlt közel 25 évben egyszer sem csődöltünk be, mert a két szabadalom, amit magaménak tudhatok, egyedülálló a világon, ezen alapokon megy a munka. Mi egy szinte kizárólag exportra termelő vegyesvállalat vagyunk, hatalmas külföldi piacokkal, amiket persze meg is kellett teremteni, csak ugye ehhez nem árt némi tudás is, meg még sok egyéb, amit egy kőműves pl. nem tudna megcsinálni. Én abban hasonlítom magamat Viktorhoz, hogy mindig kitartottam az elképzeléseim mellett.
libelle
@szandokan: Ja a beteges elképzelése orbánnak. Absolut nem lehet tudni, hogy hová vezet ez. Amit Vaclav Havel mondott 2002-ben vesztett választást követöen., ma még nagyobb a jelentösége mint akkor volt.
Még annyit kedvesem, egy kömüves nélkül a házadnak csupán görbe falai lehetnek.
pbalage
@szandokan: figyi szerintem ne a viktorhoz hasonlítsd magad, szandokan, a viktrorunk nem tart ki az elképzelései mellett, illetve, ha abból az aspektusból nézzük, hogy mindenáron a hatalom akarása a cél, akkor igen.

coub.com/view/2nar9
Nil
OK - legyen munkaalapú a társadalom - de a közmunka nem munka- vagy ha igen akkor tessék az önkéntes munkát is beszámítani a nyugdíjszerő időbe
JAJMÁR
@szandokan: 19:03 pbalage megelőzött, de azért felteszem a kérdést, mivel ő nem kérdezett, csak megállapított, pedig biztos Te jobban tudod: melyik elképzelése mellett tart ki a mi Vikink? Egy elég lesz.
JAJMÁR
A munkaalapú társadalom alatt vajon mit ért?
Van itt erről egy jó elemzés, ebből kiderül, hogy nem más ez, csak egy a sok-sok kommunikáció fogás közül.

Remélem, mert jobban járunk, mintha megvalósulna.

„munkaalapú társadalom”, amely – ahogy egy korábbi írásunkban már utaltunk rá – hasznossága (jaj, de szörnyű szó!) alapján ítéli meg az embert, és csak azt fogadja be a kollektívába, aki munkája által valamilyen hasznot hajt. De akkor most mi a helyzet egy mélyszegénységben élő, munkanélküli magyarral? Ő akkor most magyarsága okán része lehet az orbáni új politikai közösségnek, vagy kitagadtatik, mert nem hajt semmiféle hasznot a társadalom számára? (Fotó: Flickr) [...] Bővebbe...
JAJMÁR
@JAJMÁR: 22:08 Valami baja van a gépemnek, mert én a linket akartam beírni, de íme: propeller.hu/itthon/2962579-munkaalapu-tarsadalom-egy-ujabb-orbitalis
szandokan
@libelle: A kőművesek közül igen sok képes görbe falat húzni, nem véletlen említettem meg éppen őket. Volt olyan, hogy le kellett bontatnom az egyik falat, mert szemmel láthatóan nem volt éppen olyan, mint kellett volna...:-)
szandokan
@JAJMÁR: @pbalage: Mondjuk kitart az mellett, hogy az EU ne legyen mindenható felettünk, de mégis megmaradjon a normális viszony. Igazából azt kellene megértenetek, hogy amit eltervez, azt végig is akarja vinni bármi áron, mert meggyőződése, hogy az hosszútávon jó lesz az országnak. Hol vagyunk például az államcsődtől, mint mondjuk a görögök? Sehol. Lehet vitatni mindezeket, mindenki másként lát, él meg dolgokat, és nem is kell velem egyetérteni.
Vadlaci
Nem veszik észre a fidesz szimpik, hogy Viktor őket is megalázza azzal, hogy gonosz civilekről beszél / jó civilekről nem/. A fidesz pártiak is mind civilek - lásd pl. CŐF- tehát a gonosz birodalmához tartoznak. Csak akkor jók, amikor a felső hatalom javára kell szavazni.
Vitya fejét valszeg megsütötte a nap.
JAJMÁR
@szandokan: 22:56 Amit Te kitartásnak nevezel, arra én azt mondom: megszállottság!
Az más kérdés, hogy mi mellett? de ezzel együtt sem vonom kétségbe a tehetségét.
Egyszer majd erről is leírom a véleményemet, de mára ennyi!

Jó éjszakát :)...
szandokan
@JAJMÁR: Nevezheted annak, aminek akarod, kitartásnak, megszállottságnak, a lényeg ugyanaz. Jó éjszakát neked is, habár az enyémet a vizilabda döntő kissé elrontotta.
pbalage
@szandokan: oké, szandokan, én ezt is megértem, amit írsz, csak azt nem bírom felfogni, hogy odaadod a szabadságodat azért, mert nincs államcsőd? Vagy mindenhatónak hiszed?
Rákosi elvtársat is vakon követték, mégis mi lett a vége?
Az EU-val való normális viszonyt pedig érdekből tartja csak, amíg hatalmon tud maradni ez által. Ha elzárják a pénzcsapot, simán kilép...
A pénz pedig a hatalmon maradáshoz kell neki, mert egyébként egy elég csüggedt gazdaságú ország vagyunk, és nem tudna felmutatni semmit a stadionjain kívül.

Na az ilyen embert szoktam én utolsó görénynek hívni, oda sz@rik, ahonnan eszik, sőt a saját kenyéradójába is beleharap a büdös kutyája.

Apropó, van is egy hasonló mentalitású ügyfelem, egyszerűen kiirthatatlan, pedig annyit próbálkozok vele, lehet van rá ötleted, hogy hogyan kéne megsemmisíteni, mert csak viszi a pénzt, és nem tudom megfogni. (ez egy olyan f@szi, aki képes volt 1000 kilométert autózni azért, mert nem voltam hajlandó szóba állni vele telefonon, és egy vasárnapi délelőtt beállított, hogy kéne ez meg az. Gondolhatod, hogy milyen készséges voltam vele szemben.)

Magánban tárgyalhatunk róla, ha van kedved és tapasztalatod ilyesmikkel kapcsolatban.
bakegya
@pbalage: jó türelmed van,meg sok időd, jó szórakozást-a pénzcsinálás rejtelmeire,a dicswekvésre és a hülyeség fel és kidolgozására biztos receptet csillogtatott már meg itt is néhányszor ez a köszörüs-de csakkk nyelvileg.
JAJMÁR
@szandokan: 22:56 Szerintem közelebb állunk az államcsődhöz, mint sejtenénk. Semmi nem az, aminek látszik.Elérte, hogy az ember semmiben és senkiben nem bízhat, ezerfelé van megosztva az ország, még a határon túl is.
Nem hiszem, hogy ez hosszútávon jó az országnak. Sőt, azt hiszem, hogy visszasírjuk mi még az emútnyócévet, pedig az se volt piskóta.

A megszállottságot pszichológiai értelemen írtam (nem vallási), az ilyen ember mindent és mindenkit "alárendel" egy bizonyos cél érdekében, akkor is, ha az út a pusztulásba visz, nem képes abbahagyni.
libelle
@pbalage: 2:19 Egyszerüen nagyszerü amit irtál. Röviden de maximálisan.
libelle
@szandokan: Na tudod mindenre van magyarázat. Vagyis vannak olyanok akik mindent megakarnak tudni magyarázni. ( na ez most nem a legjobb magyar volt)
szandokan
@bakegya: Köszörűs, ez nagyon jó!! :-)) Megfogadtam, hogy a magadfajta annyitisér emberekkel nem törődöm, de azért mégis... Foglakozz a saját bajaiddal, és már megmondtam párszor: Ha valami gondod van velem, azt nekem címezd, és ne burkoltan célozgass, mert ez nagyon gyáva viselkedés. Hogy miért is tartalak annyitisér embernek? Csakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kukac50
Biztosítsa a munkahelyeket!
Ne közmunkát éhbérért!
Még ezeket nem tudja teljesíteni pofátlanság munka alapú államról beszélni.
Amihez hozzányúl ott munkahelyek szűnnek meg akkor miről beszél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.